Knettergek word je er van die pubers die hun bed niet uit komen. Het liefst liggen ze er soms de hele dag, en ze uit bed krijgen om naar school te gaan is vaak een ramp. Maar ze hebben zomaar een geldig excuus! Het is echt nodig. Laat die puber dus lekker slapen!

Pubers hebben een chronisch slaaptekort

Google voor de grap en pubers en slaap en je komt honderden artikelen tegen over pubers en slaap. In het kort komt het er op neer dat hun bioritme veranderd tijdens de puberteit. Hierdoor slapen ze vaak later, en worden ze ook pas later wakker. Helaas hebben zij juist wel die 9 uur slaap nodig.

Zo zitten ze dus vaak doodmoe in de klas, en zijn ze over het algemeen niet te genieten. Hun concentratie daalt met de dag, en ook zijn het opeens niet meer die lieve engeltjes die je eerst had. Nou spelen hun hormonen ook nog mee, en dat schijn je te kunnen vergelijken met een 24/7 case van pms. IMG 8346 - Laat die puber lekker slapen!

Een goede nachtrust is dus essentieel

Om het allemaal wat makkelijker te maken, zal de puber

in de avond vroeg naar bed moeten. Dit lukt vrijwel niet, dus om eventuele oorlog te vermijden zou ik ze in het weekend inderdaad maar gewoon laten liggen. Plan niet te veel uitjes of dingen, en laat ze maar een beetje rusten. Helemaal als er ook nog voetbal is op zaterdagochtend om 8 uur.

Aan die 9 uur slaap komen ze dus regelmatig niet. Maar je kunt er wel voor zorgen dat de uren die ze slapen in ieder geval goed zijn.

IMG 8235 - Laat die puber lekker slapen!
Lekker chillen op haar bed, en meteen haar nieuwe outfit showen… Overigens is die compleet van de Primark! De ideale winkel voor pubermeisjes..

Waarom nou juist nu een steengoede matras?

Ze groeien als een malle in de puberteit, en hun hersenen werken non stop. De tijd dat ze slapen moet gewoon goed zijn. Waar je als ze klein zijn toch wel graag goede schoenen geeft ook al groeien ze snel, is nu die matras zo ontzettend belangrijk.

Simba dacht met mij mee, en bood een matras aan voor Keira. Zij staat nog in de startschoenen van de puberteit, maar je merkt al dat de avonden moeilijker worden om te slapen, en elke ochtend is er wel een excuus. Hoofdpijn, buikpijn, benen pijn, oorpijn, ik heb alle pijnen voorbij horen komen. Alles om maar niet uit bed te hoeven komen.

IMG 20170510 141556 967 - Laat die puber lekker slapen!
De doos is het nieuwe onderkomen van Miya. Poppen en knuffels wonen er ook 🙂

De Simba matras

Het hybride Simba matras heeft een unieke combinatie van 2.500 conische pocketveren en visco-elastisch traagschuim. Het is een matras van 5 lagen, die er voor zorgt dat hoe je ook ligt, je altijd goed ligt. Ideaal dus als je vaak ligt te draaien en beweegt in de slaap. Om het matras te testen heb ik er zelf de eerste nacht ook op geslapen. -echt om te testen, heus niet om ook eens een nacht door te slapen zonder peutervoetjes in mijn neus -.

Hij ligt heerlijk. Echt geen woord over gelogen. Niet te hard, maar ook niet te zacht. Keira slaapt er nu een week op en is uitgeruster en slaapt echt lekkerder zegt ze. Ik had nog geen jaar geleden een nieuwe matras voor haar gehaald, maar daar is ze nooit zo blij mee geweest. Die matras heeft de kleine nu, die weegt natuurlijk nog niets en is het voor haar een prima matras. Als ze ooit langer dan 2 uur in haar eigen bed ligt.

Ik snap dat online een matras kopen misschien een beetje raar is, want je wilt hem eerst testen natuurlijk. Bij Simba kan dat 100 dagen gratis! Bevalt hij niet, dan gaat hij kosteloos terug. Zij mogen die matras niet meer verkopen, dus gaat hij naar een goed doel. Je krijgt dus altijd een nieuwe matras.

Heb jij nog tips voor het slapen van pubers?

 

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love