Close
Handige thuisschool tips en werk organiseren

Zo plan je thuiswerk dagen goed in, zelfs met kinderen!

Met de Purpuz familieplanner kun je de thuiswerkdagen goed inplannen. Lees ook deze handige tips voor de thuisschool!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vond die thuisschool combineren met met mijn werk best een uitdaging. En nu mogen de scholen dan wel open zijn, ik heb de meiden nog regelmatig thuis. Dan is die weer verkouden met koorts, een docent die uitvalt, en dan weer de ander. Het blijft feest. Zonder een goede planning of ijzeren discipline kom je nergens aan toe.

Plan je dag!

De Purpuz familieplanner

Ik heb geen ijzeren discipline, dus ik heb een Purpuz Familieplanner. Ik denk dat deze hele situatie voor de neuro typical al moeilijk is, laat staan voor de ADHD’ers. In deze chaos raak ik helemaal van de leg. En als dat gebeurt dan gebeurt er dus niks. Ik moet dan van iedereen alles bij houden, en onthouden, en dan zelf werken, en joh nee dat lukt gewoon niet als ik niet alles klaar heb staan. Zelfs je maaltijden kun je plannen op de Purpuz familieplanner. En als ik dat dus niet doe (zoals nu want hij gaat pas volgende maand in en ben de andere kalender kwijt) dan eten we heel veel noodles en take out. Je kunt denken dat je dan de spontaniteit uit de wereld helpt, maar je kunt altijd afwijken. Dat het er staat betekent niet dat het perse zo moet gebeuren. Maar dat het er staat geeft je wel een steuntje in de rug van hey vergeet dit of dat niet.

Tijdens mijn werkuren als de meiden op school zitten werk ik sinds kort een uurtje per dag met Focusmate. Een maatje met wie je doelen neerzet, en in dat uur moet proberen te halen. Niks geen even koffie maken, of scrollen op insta. Gewoon een uurtje focus. Je ziet elkaar op de cam, en werkt zo samen. Je krijgt echt verbazingwekkend veel gedaan! Ik zit in een ADHD groepje met wie ik ook op FB klets, en dat vind ik wel prettig.

Tips voor de thuisschool!

Tijdens de eerste golf hebben we er allemaal mee te maken gehad, de thuisstudie.
We werden allemaal gebombardeerd als juf of meester en konden zonder opleiding direct aan de slag. Gelukkig zaten de zalen niet vol maar hadden we wel een hele speciale taak, namelijk het onderwijs verzorgen voor onze eigen kinderen. Wat betreft de thuisscholing met kleine kinderen kwam ik op een aantal tips. Aangezien er nog regelmatig thuisscholing plaatsvind deel ik deze tips graag. 

Haalbaarheid

De hele dag door hetzelfde doen of perse dat ene boekje af moeten maken. Het werkt gewoon niet altijd zo. Zet kleine stapjes en kijk wat bij jou kindje past. Voor de kinderen is het ook wennen natuurlijk, ineens zijn de rollen omgedraaid en word er thuis gewerkt i.p.v. gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes. 

Weet je het even echt niet meer, of moet die belangrijke deadline af? Wij hebben heel handige Engelse les, of natuurkunde bijvoorbeeld. Ook wel Netflix genoemd. Zet een documentaire op, of hun favoriete serie in het Engels. Leerzaam en het geeft jou even tijd. Overigens zijn de dieren documentaires op Disney wel echt zo gemaakt dat het bijna een spannende kinderfilm is.

Bewegen

Niemand zit graag de hele dag toch? Kinderen al helemaal niet. Dus hou die beweging erin. Op school hebben ze dagelijks een buiten speel half uurtje, dus dat moet je er thuis ook zeker inhouden. Als je er bewegend leren aan toevoegt kun je zelfs die tijd nog educatief indelen.

Maak gebruik van wat je hebt

De juffen gebruiken op school van alles en nog wat dus vraag hen of dit materiaal ook thuis beschikbaar kan worden gemaakt. De meeste scholen delen dit al regelmatig, maar mocht dit niet het geval zijn, vraag er dan gewoon om. Snap je iets niet, zoek contact met de docenten en vraag om die uitleg. Vragen staat vrij en ze doen het graag is mijn ervaring. Niets zo fijn als een betrokken ouder toch? Ook staat het internet bomvol met gratis printables, dus maak er lekker gebruik van.

Zoek elkaar op

Moeders onder elkaar, ze bevatten zoveel kennis alleen moet er meer gedeeld worden. Heb je een klassen app onderling, praat hier dan ook samen over. Hoe pakt iedereen het aan bijvoorbeeld? Natuurlijk werkt niet alles voor elk kindje, maar het is wel leuk om ideeën onderling te delen.
Niet alle kindjes delen namelijk alles thuis, dus als de één iets deelt over een bepaald spelletje of liedje dan kan de ander daar makkelijk op inhaken. Ook het van je af praten bij moeders die erover mee kunnen praten helpt natuurlijk. Dus lucht je hart zo nu en dan en weet dat je er niet als enige in bent.

Plannen!

Ook hier is planning gewoon slim bezig zijn. Maak op je Purpuz familieplanner iets van een rooster. Zo zit niemand te lang aan Squla of Moo terwijl ze eigenlijk even moeten bewegen bijvoorbeeld.

Veel succes mama!

De allerbeste tips om thuis school en werk te combineren

Lees ook:

  1. Handige tips om lekker thuis te werken
  2. Thuiswerken met kinderen doe je zo!
  3. We gaan weer terug naar ouderwetse gezinspatronen
  4. Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang