Close

Puzzelen voor bejaarden en peuters? Think again!

Puzzelen, dat is voor bejaarden en peuters. Daarna blijven alleen de echte nerds over die nog puzzelen. De kruiswoordpuzzels staan misschien nog in een boekje hier of daar, maar ja, wie doet die nog?

Kruiswoordpuzzels voor bejaarden?

Ik weet nog goed dat mijn oma altijd kruiswoord puzzels deed. Zelf was ik er nooit zo enthousiast van, maar Keira vond het bijvoorbeeld wel erg leuk. Zij deed dan ook graag mee met mijn oma, en dan zaten ze samen op de bank met een bak koekjes en een kopje thee lekker te puzzelen. Toen zij overleed kreeg Keira dan ook de puzzelboekjes.

Miya is ook zo dol op puzzelen. Zo zit ze in boekjes van haar leeftijd al nummers te verbinden (nee, ze kent de cijfers niet, maar kan heel logisch nadenken) en doet ze ook van die andere spelletjes die er in de boekjes staan. Een puzzel waarbij je plaatjes op de juiste plek moet zetten doet ze bijna zonder nadenken.

Denksport junior

Mijn oma zei altijd dat puzzelen fitness voor de hersenen is. Hoe bijdehand en bij de tijd ze nog was op haar 92ste, dan wil ik haar best geloven. Maar de reguliere Denksport boekjes zijn toch wel wat saai. Daarom is er nu Denksport Junior:

Denksport Junior

Denksport heeft haar hele Junior collectie gerestyled. Hierdoor is een eigentijdse, speelse, frisse look ontstaan die kinderen aanspreekt. Binnen deze collectie zijn 2 titels speciaal voor Meiden! Een kleurblok voor meiden; Mijn Modefabriek en het nieuwe Puzzelblok voor meiden.

Beide zijn scheurblokken waardoor er pagina’s uitgescheurd kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om samen met vriendinnetjes tegelijk te puzzelen en/of kleuren!

Puzzelblok voor meiden (8-12 jaar)

Een dik blok vol modepuzzels voor kinderen van 8 tot 12 jaar! Alle favoriete puzzels zijn terug te vinden in dit blok, zoals; woordzoeker, doolhoven, kleur- en tekenopgaven. Uniek aan dit blok is dat de sudokus opgelost kunnen worden aan de hand van stickers!

Kleurblok voor meiden: Mijn Modefabriek (alle leeftijden)

Met 80 pagina’s een lekker dik kleur- en doeblok waarin meiden hun eigen modetrends kunnen creëren. Van sport outfit tot de ideale schoenenkast en die prachtige galajurk, alle gelegenheden komt aan bod in dit dikke kleurblok. De pagina’s hebben een perforatie, waardoor je ze handig uit kunt nemen. Dit blok is het leukste voor meiden vanaf ongeveer 8 jaar.

Review

Ik heb allebei de meiden er mee laten spelen. Miya is natuurlijk nog maar 3.5, maar die was erg enthousiast over het kleurblok, en deed ook de wat simpelere puzzels. Keira vond het puzzelblok voor 8-12 jaar erg leuk om te doen, en heeft het boekje ook helemaal uitgewerkt. Het gaat natuurlijk om mode en echte meiden dingen, dus dat is hier juist helemaal in trek!

WINNEN!!

Ik mag ook een paar boekjes cadeau doen, dus wil jij ze proberen, reageer dan hieronder!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

13 thoughts on “Puzzelen voor bejaarden en peuters? Think again!

  1. Het is een leuke nieuwe lijn van Denksport. Wij hebben de boekjes ook en zijn een groot succes bij mijn meiden

  2. Wat een leuke boekjes! Als kind deed ik altijd graag van die Zweedse puzzels. Ik was een beetje vergeten dat dit leuk is om te doen.

  3. Het puzzelboekje lijkt me wel leuk als keuzeopdracht voor de meiden in mijn klas!
    Loot graag mee.

  4. zou leuk zijn voor mijn 10 jarige kleindochter die allebei de boekjes leuk zal vinden

  5. Super leuk! vooral omdat het ook kort is, emily vind puzzelen niet leuk omdat het dan zo veel stukjes zijn. maar werkjes maken en kleuren is wel haar ding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang