Lekker samen fietsen | Review Qibbel Air fietsstoeltje

Dat fietsen goed voor je is weten wij allemaal wel. En zodra het mooi weer is stappen de meeste mama’s ook meteen op de fiets om een keertje een rondje te rijden. Maar dan heb je nog de fietsmama. Daar hoor ik bij. Vandaag een review van het Qibbel Air fietsstoeltje.

De Fietsmama

De fietsmama heeft geen auto of geen rijbewijs, of beide. Wij zijn dus verplicht te fietsen. Je moet de boodschappen doen. Dat verklaard overigens waarom wij van die enorme bakken voorop de fiets hebben en geen schattige mandjes om een bosje bloemen in te leggen. Al zouden wij dat soms ook leuk vinden.

De kinderen gaan voorop en achterop. Bij regen gaat er voor de hele kleintjes nog een kap overheen, de grotere hebben een capuchon op hun jas. Belangrijk is wel dat de stoeltjes vooral functioneel zijn.

Het nieuwste design van Qibbel

Van Qibbel mocht ik een nieuw stoeltje testen. Mijn andere stoeltje is in vergelijking met de Qibbel wat zwaarder, dus ik wilde dat graag proberen. Miya zit nog lekker achterop voorlopig. Alhoewel wij na de zomer toch wel gaan proberen om samen te fietsen naar school.

De Qibbel Air, een geheel nieuw type fietsstoeltje op de markt, weegt slechts 2,5 kilo en is daarmee het lichtste achterzitje van Nederland. Een nog belangrijker voordeel is dat het stoeltje op vrijwel alle fietsen past en makkelijk te bevestigen is. Dankzij de hoge leuning met netbespanning (mesh) is het een comfortabel stoeltje voor kinderen en aangenaam op warmere dagen. Ook aan duurzaamheid is gedacht, de materialen gaan lang mee dus het stoeltje kan jarenlang gebruikt worden. Over veiligheid hoeven ouders zich geen zorgen te maken. Het achterzitje voldoet aan de EN 14344-norm en heeft een veilige vijfpuntsgordel. De Qibbel Air is bovendien winnaar van de Baby Innovation Award 2019.

Qibbel Review

Het gebruik van het Qibbel stoeltje
Ik zocht eerst nog naar materiaal om hem vast te zetten naar dat bleek helemaal niet nodig. De eerste keer dat ik Miya erop gezet had en haar weer eraf wilde halen viel het stoeltje van mijn fiets af. Toch iets fout gedaan. Kimberley heeft dit stoeltje ook en legde uit dat die klemmetjes die er bij zaten niet alleen sier zijn. Zo kon je de bagage drager wat breder maken, en zit het mega strak vast.

Wij hebben voor de vorm mijn fiets een paar keer omgegooid. Dit gebeurt mijn namelijk dagelijks, tijd voor een nieuwe fiets ik weet het. Maar hij staat gewoon niet heel stevig. Ook heb ik Miya er een paar keer goed in en uitgehaald voor ik er weer mee ging fietsen. Dit stoeltje zit muurvast. Wat grappig is want je haalt hem er in een minuut weer af. Handig als ik een keer Keira van school moet halen of iets dergelijks.

In de regen voelt het stoeltje niet meteen drijfnat aan. Dit had ik wel verwacht met de mesh. Maar juist hierdoor droogt het allemaal super snel. Het fietsstoeltje is ruim en dus ook geschikt voor kleuters als Miya. Nou is zij wel een hele mini kleuter, maar haar vriendinnetje van een jaar ouder zat er ook prima in. Heel fijn dat hij zo licht is, want die dames beginnen nu toch wel wat te wegen..

Voorlopig kunnen wij dus even door met dit stoeltje!

Fiets jij zelf ook veel?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like