Voor mij hoeft R Kelly niet op de radio

Bij het openslaan van de digitale krant zie ik dat Spotify alle liedjes van R Kelly uit de speellijsten heeft verwijderd. En nu schijnen radiomakers spontaan met de handen in het haar te zitten. Wat te doen met de liedjes van R Kelly? Wel of niet draaien? Ik zou ze gewoon niet draaien! Slechts een klein beetje minder rotzooi op de radio, komt de algehele kwaliteit ten goede. Ja, ik moet eerlijk bekennen: ‘Ik ben geen fan!’

Maar ik geloof wel in de rechtstaat. Ja, ik ben een van de laatste! Een dinosauriër die nog gelooft in getrainde waarheidsvinders met bevoegdheden om straffen op te leggen. Al begin ik inmiddels te denken dat ik écht een zalm ben die tegen de stroming in zwemt. Tenminste ik krijg zo’n beetje de impressie dat ik bij een select groepje oude denkers hoor, die de afslag heeft gemist voor een modern denkproces (dat onderhevig is aan legio drogredenen).

‘If I just believe it, there’s nothing to it!’

Volgens mij is de mensheid compleet geschift geraakt. Totaal niet meer in staat om de realiteit onder ogen te zien. Er zijn zelfs idioten die tussen de jachtluipaarden willen gaan picknicken. Eigenlijk jammer dat het goed is afgelopen, want dit soort volk moet je helemaal niet in de genenpoel willen.

Maar goed, dit is dus wat er écht bedoeld wordt met de Post-Truth Era (post-waarheidstijdperk)? De waarheid speelt geen enkele rol, de verdenking is de veroordeling? Blijkbaar zijn we niet meer in staat – of nog erger, dat we het niet willen – om rechtspraak af te wachten. De complete industrie moet al voor eigen rechter hebben gespeeld. En het lijkt er zelfs op dat dergelijke dingen worden toegejuicht.

Rechtspraak is ondergeschikt aan #MeToo

Het is nog geen jaar geleden dat Netflix, nog zonder enig bewijs, Kevin Spacey op straat donderde. Tegelijkertijd begint Sony al met hem uit een film, die al klaar lag voor distributie, te poetsen. Kort daarop blijkt dat Louis C.K. door HBO aan de kant wordt gezet (ook hier was er al een film klaar voor distributie). Dat later blijkt dat zij zich ook, naar alle waarschijnlijkheid, daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan waar zij van werden beschuldigd is irrelevant. Let wel, de rechtszaken lopen nog.

Wanneer nog helemaal niet is bewezen dat iemand daadwerkelijk schuldig is, is de eerste strafmaat al uitgevoerd. En juist dat is dubieus. Zelf zou ik nooit R Kelly op de radio hebben gedraaid! Maar had ik dat wel gedaan? Dan zou ik nu ook niet ineens heel hypocriet Spotify’s voorbeeld opvolgen. Want hij is nog steeds niet veroordeeld! Al lijkt een veroordeling tegenwoordig slechts pro forma te zijn. En ja, in R Kelly’s geval lijkt het een kwestie van tijd!

DeLaatbloeier @PinkPress Logo 300x144 - R Kelly op de radio: #metoo versus rechtspraak


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love