Dion heeft faalangst en de pijn is ondraaglijk

‘Succes!,’ roept een vader zijn zoon na, terwijl de jongen op zijn fiets springt met een zware tas op zijn rug. Dion heeft nog tien minuten de tijd om op school te komen, voordat het examen begint. Bij Dion spelen al de hele week tekenen van spanningen op, waar het hele gezin last van heeft. Het is een race tegen de klok en faalangst.

Pijn

Dion zit elke avond zijn boeken te bestuderen, nadat hij dat op school ook had gedaan. ‘Ik ben bang dat ik alles vergeet tijdens het examen, ook al heb ik voor mijn toetsen drie keer een acht gehaald.’ De jongen heeft last van faalangst en kan hierdoor niet goed tegen de druk dat zo’n examen met zich meebrengt. Daarbij heeft Dion ook autisme. Afgelopen nacht had hij zoveel spanningen opgebouwd, dat de pijn in zijn rug onverdraaglijk was. Dion probeert regelmatig te gaan verzitten, want aan het bureau blijven hangen is dan geen optie meer. Hij doet regelmatig oefeningen om te kunnen blijven functioneren, maar moeilijk is het wel.

‘Oh jee, oh jee.’ Dion komt het lokaal binnen waar het examen gehouden wordt. Als een race tegen de klok zoekt hij het naambordje wat duidt waar hij plaats moet nemen. Een potlood, pen en gummetje liggen al klaar. Rustig gaat Dion zitten, maar zijn hart pompt op volle toeren. De laatste minuut voor de starttijd is ingegaan. Nee, dit kan ik echt niet, ik ga dit helemaal verkloten en had ik maar beter geleerd zijn enkele dingen die Dion denkt. Dat is geen geruststellend gevoel en ook helemaal niet terecht. De gedachten en de spanningen in zijn lijf gaan bij Dion op volle toeren. Je kan het! Je doet het voor jezelf en voor niemand anders! De klok gaat in, een uur de tijd.

Geslaagd

Opgelucht komt Dion het examenlokaal uit. Een big smile is op zijn gezicht verschenen en de pijn in zijn rug is verleden tijd. De druk is verdwenen. Toch vindt Dion het nog steeds niet leuk dat zijn vader hem succes heeft nageroepen. Het geeft hem een gevoel dat hij dingen voor een ander moet doen, dat er iets van hem wordt verwacht. Gelukkig is hij zo slim geweest om het examen voor zichzelf te maken.

Meer van mij lezen? Klik dan hier! Of like mij op Facebook!

Foto van kind is van Shutterstock


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like