Vaak zijn je vensterbank en je radiator niet de mooiste juweeltjes in je huiskamer. Wellicht zijn er leuke DIY projecten waarmee je jouw vensterbank en radiator van een geheel nieuwe look kunt voorzien? Om je een eindje op weg te helpen zijn wij zelf eens rond gaan snuffelen. We kwamen op een subliem idee namelijk:” een vensterbank zitje op jouw radiator”. Zo heb je ook gelijk een mooi knus hoekje in je huis. Maar hoe maak je zo’n zitje eigenlijk? 

 

Stap 1: Meten is weten!

Het is belangrijk dat je goed opmeet hoe hoog jouw radiator is en tot waar je balkjes moeten komen. Meten is belangrijk! Meet daarom goed de lengte, breedte en hoogte op van de verticale radiator en de vensterbank. Kijk goed of er hoesjes zijn en teken alles goed af. Vaak helpt het ook om een tekening te maken.

Stap 2: Maak een frame!

Laat de balkjes op maat snijden of doe het zelf. Maak een frame van de balkjes en schroef en lijm ze goed vast. Let goed op dat je de tekening volgt. Vaak zijn er ook wel goede bouwtekeningen op internet te vinden. Zorg dat alles goed vastzit.

DIY: relaxen op de vensterbank
DIY: relaxen op de vensterbank

Stap 3: Zaag de panelen!

Zaag de panelen op maat of laat dit bij de bouwmarkt doen. Zorg goed dat alles past en check dit nog even van te voren door het tegen het frame aan te zetten.

Stap 4: Zet het frame met de panelen in elkaar!

Plak de panelen tegen het frame met houtlijm en schroef ze vast. Zorg wel altijd dat je een opening hebt om makkelijk bij de radiator te kunnen. Zorg ook voor luchtgaten van je radiator, anders geeft deze geen warmte meer af en duurt het in de winter langer voor je huiskamer warm wordt.

Stap 5: Verven!

Kies een leuke kleur. Zet alles eerst in de grondverf en lak het daarna met jouw gekozen kleur af.

Stap 6: Kitten!

Kit alle randjes nog even extra af en laat deze goed uitharden.

Stap 7: Kussentjes voor op je radiator vensterbankzitje

Koop leuke kussentjes en leg deze op het bankje. Klaar is je radiator vensterbank bankje! Geniet van dit knusse hoekje en maak je kamer gezellig! 

DIY| maak je eigen vensterbank zitje
DIY| maak je eigen vensterbank zitje

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love