lekker eten met pasen

7x speciale en eenvoudige brunchrecepten voor Pasen

Lekker eten is wat de paasdagen zo leuk maakt. Maar hoe zet je elk jaar weer iets verrassends op tafel? Ik zorg altijd voor mix aan paasbrunch recepten, zoals brood, hartige snacks en zoete hapjes. Zo zit er voor iedereen wel iets bij. Met deze eenvoudige recepten voor Pasen zet je lekker snel iets bijzonders op tafel.

Zelf paasbrood maken


Je paasbrunch is niet compleet zonder lekker brood, en dit brood is onweerstaanbaar lekker. Deze paasvlecht met chocoladeglazuur is een echte eyecatcher. Er is sowieso iets heel fijns aan zelf vlechtbrood maken: het is makkelijk om te doen en ziet er altijd feestelijk uit. Zo maak je hem:

  • Meng het deeg: 500 gram bloem, 1 zakje gist, 1 eetlepel suiker, een snuf zout, 1 ei en 250 milliliter water. Vorm een bal, en laat het 1 uur afgedekt staan. Verdeel het daarna in drie gelijke strengen.
  • Bestrooi de strengen met suiker, kaneel en stukjes pecannoten.
  • Vlecht de strengen over elkaar heen en druk de uiteinden stevig vast. Strijk er wat eigeel overheen.
  • Bak het brood op 200 graden voor 20 minuten. Smelt intussen 100 gram chocolade. Voeg daar 100 gram poedersuiker en 4 eetlepels water aan toe. Nu heb je een mooi glazuur.
  • Bestrooi het brood met meer stukjes pecan en sprenkel het glazuur in strepen eroverheen.

Een heerlijke paasbrunch maak je zo

Hartige snacks bij je paasbrunch


Ook is het leuk om een bordje met kleine hartige snacks op tafel te zetten. Maar ik wil liever geen tijd kwijt zijn aan het mooi opmaken van allemaal kleine hapjes. Daarom maak ik vaak rolletjes die je in kleinere stukjes kunt snijden. Bijvoorbeeld een opgerolde wrap met roomkaas en rucola.

Maar iets uit de oven is natuurlijk nog lekkerder. Bijvoorbeeld filorolletjes met spinazie en feta. Je maakt ze door een stuk filodeeg in te smeren met een beetje roomboter, en te bedekken van een mix van spinazie en feta. Op smaak maken met peper en zout, en oprollen maar. Snij ze in stukjes en bak ze op 200 graden in 15 minuten gaar. Je bent dus eigenlijk zo klaar!

Ben je op dieet? Maak koolhydraatarme wraps maken van bijvoorbeeld zalm of sla. Je hebt kruidenkaas ook in light-variant, dus je kunt de wraps echt lekker vullen. Voeg lekkere kruiden toe en voila!
Lekker eten met Pasen doe je met deze recepten

Een paasdessert bij je brunch

Een zoete traktatie mag niet ontbreken. En hoewel niet helemaal dieet-proof, is deze chocolademousse met avocado en advocaat wél een stuk gezonder doordat er avocado in zit. En geloof ons, deze wil jij 100% proeven! De gele kleur van de advocaat maakt het een echt paastoetje.

makkelijke recepten met Pasen

Eieren over? Zo kun je de lekkerste gevulde eieren maken!


Last but not least: paasrecepten met ei. Heb je nog eieren over van het paasontbijt? Die tover je zo om in een lekkere snack. Je kunt je eigen twist geven aan gevulde eieren door andere ingrediënten toe te voegen. Wat dacht je van gevulde eieren met kip-bieslook, guacamole of bacon? Met deze gevulde eieren maak je sowieso indruk.

 

Pasen is het ideale excuus om lekker aan het bakken te slaan. Wil je meer inspiratie op doen? Hier vind je de wereld aan fijne paasrecepten



Ontdek meer van Pink Pressᡣ𐭩

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *