Close
regenjas

Het regent, het regent, en ik heb een mooie jas

Niets is zo wisselvallig als het weer in Nederland. Vanmorgen kon je in je bikini, en nu kun je echt niet zonder regenjas naar buiten. Gelukkig heb ik nu een hele fijne, zachte en mooie regenjas!

Nee, geen regenjas!

Ik heb echt als sinds kind een regenjas geweigerd. Ik vind/vond ze afschuwelijk. Bovendien zweet je vaak als een malle in die dingen. En wat dacht je van dat plakkerige gevoel als het ook nog eens warm is en regent? Ik fiets heel vaak overal heen, dus een paraplu is dan geen optie. Laten we het ook maar niet over die regenponchos hebben die alle kanten op waaien en als je er iets te lang naar kijkt zit er al een gat in.

De regenjas 2.0

Ik kreeg een mail om een regenjas te proberen. Heel eerlijk dacht ik van nou laat maar, maar er was mij beloofd dat ik heel blij verrast zou zijn. Er is geen woord gelogen! Ik ontving een hele mooie jas, en in eerste instantie leek het op een jas die ik laatst wilde bestellen, maar het volgens mij niet besteld had uiteindelijk.regenjas

Het bleek mijn nieuwe SEQ jas van AGU te zijn. Het model is heel fijn, gewoon een traditionele en getailleerde parka. Hij is in donkerblauw/grijs. Heel belangrijk is het pasmodel die echt top zit. Ook van binnen plakt hij niet, je kunt het gewoon met een hemdje aan. De buitenkant voelt als een gewone jas, maar is winddicht en waterdicht. Tried and tested in de stromende regen met harde wind op de fiets.

De regenjas als fietsponcho

Het verbaast mij niets dat veel fietsers fan zijn van Agu. Buiten dat je lekker droog blijft, en de capuchon bijvoorbeeld gewoon goed zit, is hij heel fietsproef. Je kunt aan de zijkanten de ritsen openen, en ze aan je stuur vast doen. Zo blijven je benen tijdens het fietsen ook gewoon droog. Ideaal! Hoe vaak ik doorweekt thuis ben gekomen… Dat openritsen aan de zijkant is ook handig als je teveel gegeten hebt, of zwanger bent trouwens.

Ik ben helemaal fan!

Wat vind jij van de jas?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

18 thoughts on “Het regent, het regent, en ik heb een mooie jas

 1. Ik heb ook echt een hekel aan regenjassen. Veel te warm en ze zien er afschuwelijk uit. Deze ziet er echt heel mooi uit! Deze zou ik wel durven dragen haha 🙂

 2. Geweldig dat steeds meer regenjassen ‘in’ zijn, haha. Zelf heb ik er geen, maar misschien wil ik komende seizoen wel een leuke aanschaffen.

 3. Wat een leuke regenjas! Ik vind/vond ze eigenlijk ook echt afschuwelijk en wilde ze nooit aan, maar nu ik dit zie vind ik het nog niet eens zo erg. Ik moet ook vaak ergens heen fietsen en dan is een paraplu echt geen optie. Waait letterlijk overal heen.

 4. Ik vind de regenjassen-trend fan-tas-tisch en heb zelf een exemplaar van Stutterheim. Maar ik moet zeggen dat ik deze fiets-proof variant wel heel erg mooi èn handig vindt! X

 5. Dit is een hele mooie jas en verdomd handig ! Van die echte regenjassen hou ik niet van deze ziet er stijlvol uit

 6. Mooie jas en inderdaad een stuk mooier dan die afzichtelijke standaard gevallen… Het oogt ook altijd zo kneuterig en je zweet je de rambam.

 7. Haha, ik heb ook een hekel aan regenjassen, maar vind deze inderdaad heel leuk! Vrouwelijk zelfs en dat zie je niet vaak. Mooi!

 8. Ik wilde vroeger ook nooit een regenjas aan. Maar ik zweer nu al jaren bij mijn Burberry. Een klassieker.

 9. Om met de kinderen te spreken: ‘Wil ik! Wil ik!’ Het lijkt me echt een geweldige jas om te hebben. Hij staat jou ook heel mooi. Ik vind die foto bij het water erg leuk.

 10. Een hele mooijas, je ziet eigenlijk niet eens dat het een regenjas is en door deze vorm ook erg vrouwelijk. Mooi!

 11. Wat een mooie, elegante jas! Deze ziet er inderdaad veel beter uit dan die lompe, onflatterende dingen die we vroeger als kind kenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang