Close

Mijn favoriete bestemmingen voor reizen met kleine kinderen

Karlien is getrouwd moeder van twee jonge kinderen en gaat graag en regelmatig met ze op pad: kamperen, stedentrips en ook verre reizen. Zij deelt in deze blog haar favoriete bestemmingen voor reizen met kleine kinderen.

Op haar blog deelt zij tips voor reizen en vakanties met kleine kinderen.

Reizen met kleine kinderen

In Nederland ga ik graag naar de kust met de kinderen en naar de waddeneilanden. Afgelopen jaar waren we een lang weekend op Texel en dat was geweldig. Het is dichtbij huis, overal is zee en strand, de natuur is mooi, er is een vuurtoren en er zijn veel gratis kinderactiviteiten op het eiland. Dit jaar gaan we een weekend naar Terschelling en daar kijken we erg naar uit. Heerlijk in de natuur zijn, rondfietsen, weinig drukte en genieten bij strandtenten.

Europa

In Europa heb ik afgelopen winter Mallorca ontdekt: wat een te gek eiland. Met mijn peuter en een zus was ik op stedentrip naar de hoofdstad Palma, maar de rest van het eiland was ook zo mooi. De bergen, de zee, de stranden en leuke dorpjes. Je kan er goedkoop uit eten, het leven speelt zich op straat af en de mensen zijn gek op kinderen. Dat maakt het reizen met kleine kinderen een stuk leuker. 

Daarnaast zijn Zwitserland en Italiƫ ook favoriete bestemmingen voor mij. Wil je een wat rustigere vakantie hebben en niet tussen de toeristen zitten, denk dan bijvoorbeeld aan de Alentejo in Portugal of Tsjechiƫ of Slowakije.
Wij hebben best veel reizen met kleine kinderen erop zitten, en zo hun de wereld laten zien. We waren op Curacao, in Amerika, in Kaapverdiƫ en Thailand met ze. Stuk voor stuk fantastische bestemmingen. Ik ben gek op kindvriendelijk CuraƧao vanwege de prachtige stranden en je kan er ook heel veel doen met je kids. Thailand is een heel stuk goedkoper en daar is ook veel te doen: cultuur, natuur en Bangkok is een hele toffe stad als je gewend bent aan Thailand.

Toekomstplannen

En mijn toekomstplannen qua reizen met kleine kinderen? In de zomer van 2018 willen we een roadtrip maken vanaf Miami, Florida naar Toronto, Canada. Onderweg gaan we sowieso langs New York!! En mijn droom is het om alleen met mijn twee kinderen op een interrailtrip te gaan door Europa. Dit jaar ga ik op een aantal stedentrips met ze met de trein, om te kijken hoe het reizen met twee kids met de trein zonder mijn man gaat. Als ik op interrail ga met ze dan wil ik of naar Spanje en Portugal, of naar Kroatiƫ en Serviƫ of naar Hongarije en Polen. Gelukkig zijn de kinderen ook enthousiaste reizigers!

lees ook: Tip voor de Pasen: een weekend naar vakantiepark de Leistert

About Betty

2 thoughts on “Mijn favoriete bestemmingen voor reizen met kleine kinderen

  1. Ik ben heel benieuwd of je de reis met kleine kinderen naar Florida al gemaakt heb. In de zoekfunctie kon ik niets vinden hierover. Wij hebben het plan om dit volgend jaar mei te doen en ik ben heel erg benieuwd naar ervaringsverhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang