Relatiegeschenken voor klanten en freelancers

Relatiegeschenken kun je het hele jaar door geven. Om iets te vieren, om te motiveren of gewoon om jouw freelancers en zakenrelaties in het zonnetje te zetten.

Iedereen houdt er van om gewaardeerd te worden. Of het nu om klanten of werknemers gaat. Een blijk van waardering kan zoveel betekenen. Natuurlijk doe je dit in de communicatie maar een cadeautje is ook wel eens leuk. Vooral freelancers die geen vakantie maand of kerstpakket bijvoorbeeld krijgen, vinden het extra leuk om dan van een opdrachtgever iets te ontvangen. Alsof je toch deel van een team bent. Wat denk je van de suggesties hieronder?

Met een planner zit je altijd goed

Een overzichtelijke planning maakt het werken leuker en makkelijker. Met een fijne en luxe agenda gaat dat helemaal goed komen. Geef je zakenrelaties een mooi exemplaar of kies voor een fijn notitieboek dat ze op hun bureau kunnen laten liggen. Ja…ook al is er een clean desk policy. Mooie agenda’s en notitieboeken als die van Moleskin mogen namelijk gezien worden! Een leuke touch vond ik ooit dat er bij de adressen al gegevens waren geschreven met een leuke boodschap. Heel persoonlijk en origineel. 

Zeg het met bloemen

Wil je het wat kleiner aanpakken of is je bedrijf niet zo groot, maar wil je toch je waardering uitspreken naar jouw mensen? Stuur dan een mooie bos (droog)bloemen. Zelf vindt ik droogbloemen met een vaasje erbij bijvoorbeeld een leuk cadeau voor zakenrelaties. Een mooi voordeel is dat ze heel lang kunnen blijven staan. 

Een gezellig avondje uit 

Voor een mooie herinnering kun je als ondernemer ook kiezen om samen met het team een avondje eropuit te gaan. Kies ervoor om bij een fijn restaurant een hapje te gaan eten en ga erna lekker het terras op tijdens een mooie zomeravond. Dit soort dingen zijn erg leuk en ook tevens heel goed voor de verhouding van klant en freelancer. Het werkt fijner als je elkaar een beetje kent.

Stuur een leuk kaartje

Natuurlijk kan het zijn dat je weinig tot geen budget hebt om jouw relaties eens extra in het zonnetje te zetten. Vooral bij kleine bedrijven die maar een paar klanten hebben of pas net zijn begonnen kan dit zo zijn. Geen nood, want ook met enkel een mooi kaartje kun je jouw waardering uitspreken. Zorg er wel voor dat het handgeschreven is, want juist dat maakt het persoonlijk!

Wat dacht je van een laptop tas of een reiskoffertje?

Vlak voor een reis kreeg ik eens een mooie koffer voor mijn dochter. Een leuke pop, een duikbril en wat ander spullen voor aan het water. Zij heel gelukkig en ik heb dus een klant die duidelijk verder kijkt dan naar mijn werk alleen. Super ook voor de reisbloggers of andere mensen die veel reizen voor hun werk. 

Een goede laptoptas kan iedereen gebruiken. Helemaal freelancers die van hot naar her rennen en vaak is de laptoptas hun mobiele kantoor.

 

Het welbekende horloge 

Normaal geef je deze als iemand 25 jaar in dienst is met een ferme handdruk. Maar je hoeft niet iemand zo lang in dienst te hebben of mee samen te werken om al een horloge te geven. Veel mensen zijn bezig met hun gezondheid en van een horloge is allang niet meer alleen de tijd van hier en Zwitserland belangrijk. We willen stappen tellen, hart meten, onderwater kunnen en het bij onze zakelijke outfit kunnen dragen. Binnenkort test ik de Amazfit GTR 3, wat al die functies heeft en er dus klassiek uit ziet. Wie weet is dat ook een goede suggestie als cadeau voor een zakenrelatie.

 

Wat zou jij geven of graag ontvangen van een zakenrelatie?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

Laat hier een opmerking achter, vind ik leuk!