Close
Een relaxte zomervakantie: zelfs als je vanuit huis moet werken
Een relaxte zomervakantie: zelfs als je vanuit huis moet werken

Zo heb je echt een relaxte zomervakantie!

Nog heel even en de zomervakantie staat alweer voor de deur.. Dit jaar even wat anders dan we gewend zijn en voor velen zijn de plannen flink op de schop gegaan.Als je dan ook nog eens thuiswerkt, wordt het helemaal een uitdaging.

Het is vakantie!

Yay, wat zijn we blij!

Geen ochtend rush meer: gillen en schreeuwen is hoe hier de ochtend begint. Iedereen is alles kwijt, en we willen allemaal tegelijk tanden poetsen. De kleinste wil al haar speelgoed mee naar school, ondanks 30x uitgelegd te hebben dat het niet mag.
De oudste veranderd met een beetje geluk maar 4x van outfit. Alles wat gepast is gaat dan netjes in de was, dat dan weer wel.
Het ontbijt is nooit wat er die dag gewenst is, dus wordt vooral onder luid commentaar opgegeten.

SCHOENEN AAN!

Wil je weten hoe vaak ik dat op een ochtend moet zeggen?
De koffie bij ons komt in kleine tequila shots, zo nemen we ze ook, als een shot. Tegen de tijd dat wij ze kunnen drinken is het namelijk al lang koud.
Zodra ik alles de deur uit heb, dan drink ik koffie. Heel even, bijkomen van de ochtend.

De beste tips voor een relaxte zomervakantie
De beste tips voor een relaxte zomervakantie

In de middag heb je de logistiek van spelen, vriendjes, wie woont waar, en “oh, zijn die verhuist? Heb jij een nummer? Nee, jij?”, zo een verantwoordelijke ouder moment.

Maar dan is het vakantie. Rust. Uitslapen. Tenminste. Een uur of 10 is wel de limiet bij de kleuter. Zelf zijn wij vaak al lang wakker uit gewenning. Verder is het in de vakantie spelen, spelletjes doen, naar het zwembad, naar het meer, stuiterballen als wanneer het regent. Gelukkig ben ik zelfstandig ondernemer, en kan ik dus in de avond als ze op bed liggen lekker werken…

Zit ik normaal tegen een verplichte opname in een rusthuis aan einde vakantie, deze vakantie heb ik besloten het anders te doen.

rustig en groen in huis
Rustig en groen in huis

Het huis aanpakken

Het huis moet rustig en fijn zijn. Zeker nu we er deze zomer meer tijd zullen doorbrengen dan ooit. Ook moet ik echt een plek hebben om te werken zonder serieus gestoord te kunnen worden.

Waar mijn kantoor heel lang de game room is geweest komt het bureau terug. Het moet vooral een plek van rust worden. Al die zooi die er nu staat eruit, en dan rust. Het liefst zou ik wel zo een groene wand willen. Een LivePicture met mooie groene planten die je het gevoel geven van serinity. Ik vind dat echt fijn om te werken met veel groen om mij heen. Niet alleen voor mijn thuis kantoor, het zo eigenlijk op elk kantoor moeten hangen.

Dit is ook waarom ik regelmatig in de tuin werk. Hij is vrij leeg, en de zithoek heeft een fijne hoge tafel. Ik heb een bamboe schutting aan de ene kant, en ben bezig met een geheel groene schutting aan de andere kant. Overigens heb je ook een haag kant en klaar te koop als je niet wilt wachten of gewoon meteen alles af wilt hebben!

Niet alleen beter voor mij en het uitzicht, ook beter voor de natuur.

LivePicture
Hoe fijn is dit werken? Heerlijk toch dat groen zo?

Mocht je nou thuis geen plek hebben voor een kantoor. Maak dan een hoekje. Het liefst bij een raam, flink wat planten om je heen, en misschien zo een Japans kamerscherm. Wist je dat de LivePanel in alle maten te krijgen is, met eigen keuze van plantjes? Die passen dus overal! Het is gewoon fijn dat als je thuis moet werken, en de kinderen ook nog eens geen school hebben, dat je iets van rust ergens kunt vinden.

De “Geen regels” vakantie

Nou niet helemaal geen regels want heb je chaos. Maar ik las ooit een artikel van een andere moeder die overspannen was na de zomervakantie, en die kwam met de “NO RULE SUMMERVACATION”. En dat ga ik vrij invullen als:

  • Niet zeuren bij het eten, van mijn kant. Niet lekker, wil je een broodje, prima. Ijsje als ontbijt, ook goed. Met lievelingseten als bonen en broccoli, hoef ik mij sowieso weinig zorgen te maken.
  • 8x per dag verkleden, ik laat het gaan. Ik draai ipv 6 nog max 3 wassen per week, dus worden eindelijk de vergeten kledingstukken gedragen.
  • Bedtijd.. we houden Spaanse tijden aan. Uiteindelijk vallen ze wel in slaap, en gaat het allemaal zonder stress.
  • Wist je dat kinderen 2 groepen zakken met lezen in de vakantie als ze niet doorlezen? En 1 niveau stijgen als ze wel lezen? Wij hebben een half uur per dag lezen afgesproken. Dat mag een boek zijn, een tijdschrift, of de ingrediënten op de snoepverpakking. Dit is om na de vakantie heel veel stress te voorkomen.
  • Zo min mogelijk nee zeggen waar ja echt wel een optie is. Dus nee je mag niet van een brug af duiken, maar ja ga maar lekker in de modder springen met je nieuwe broek.
  • Een hele dag filmpjes kijken en in pyjama rondlopen, die rust zal wel nodig zijn
  • Zo min mogelijk verplichtingen, en ook geen dagelijkse uitstapjes. Ik denk dat het jaar vermoeiend genoeg is geweest, en even pas op de plaats wel goed is.

Loslaten dus, de teugels laten vieren. Minder stress voor mij, en ik denk ook voor hun een veel gezelligere vakantie.

Dus bij deze wens ik ook jou een hele fijne vakantie en heel veel succes!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang