Close
Rijbewijs halen 40 jaar en ouder

Zou ik dan dit jaar echt mijn rijbewijs halen?

WHUT? Heb je nog geen rijbewijs? (Ik hoor het je denken). Maar nee, ik heb hem nog niet. Wel ben ik dus eindelijk weer opnieuw begonnen.

Bijna 45 jaar en nog geen rijbewijs?

Je hebt het wellicht al gelezen in mijn blog 5x Gezakt.. Maar ik ben niet zo een held met rijden. Ik zak voornamelijk op inzicht en kijkgedrag. Nu had ik op mijn 18de door kunnen zetten. Maar ja, het leven komt er dan tussen. Je begint weer, zakt weer, en stopt weer.

Vorig jaar was ik er echt klaar mee. Dapper ging ik dus naar de rijschool en daar kwamen ze er op dat ik wel eerst een lijstje bij het CBR in moest vullen. Omdat ik ADHD heb moest ik een extra controle bij een arts doen. Daar zijn mega wachtlijsten, en zo kwam het dat ik pas in maart van dit jaar de keuring had.

10 Minuten later en een paar honderd euro lichter was ik goed gekeurd. Nu moest ik nog even wachten op de rijtest van het CBR. Deze bepaald of ik mag autorijden. Wel moet ik eerst auto rijlessen hebben gehad om de test goed te kunnen doen. Goed verhaal dus. Uiteindelijk is dan 22 juli mijn rijtest, en weet ik of ik geschikt ben om verder te lessen en een rijbewijs te halen.

Zeg gewoon dat je geen ADHD hebt!

Er is mij zo vaak verteld dat ik beter niks had kunnen zeggen. Zoveel rompslomp en omwegen. Niet te vergeten bakken met extra geld die er uit gaan. De rijtest kost natuurlijk ook weer geld (ik moet de auto inplannen bij de rijschool).

Maar aan niks zeggen zit een groot gevaar. Als er een ongeluk gebeurt dan ben ik niet verzekerd. Dit is een risico die ik niet wil lopen en waarom ik al deze stappen wel doorloop. Hoe belachelijk ik ze ook mag vinden.

Verzekeringen zijn al duur, en je moet echt goed opletten dat je met ADHD wel gewoon gedekt bent. Ik vergelijk autoverzekeringen om zeker te weten dat er niet ergens nog een addertje onder het gras zit en welke natuurlijk de voordeligste daarbij is.

Deze auto heb ik op het oog..

Ik kreeg laatst een mail over de presentatie van de Mazda MX-30.

De MX-30 is Mazda’s eerste elektrische model en wellicht wel het meest eigenzinnige model dat straks in Nederland rondrijdt.

Om maar een paar zaken te noemen:

  • Fraai en opvallend uiterlijk
  • Portieren klappen tegengesteld van elkaar open (freestyle doors)
  • Bijzonder gebruik van materialen (eco-vriendelijk leer, deupanelen van  gerecycelde PET-flessen, zwevende middenconsole opgebouwd uit kurk)

Je snapt wel dat ik dus meteen verliefd was he!! Het is waarschijnlijker dat ik eerst in een oud modelletje stap om goed te leren rijden. Maar een vrouw mag dromen toch?

Wanneer heb jij je rijbewijs gehaald? En na hoeveel keer?

Rijbewijs halen 40 jaar en ouder

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang