We smeren volop make-up, nemen de 1 na de andere facelift, en de botox is niet meer aan te slepen. Toch kun je altijd wel zien hoe oud iemand ongeveer is. Hoe?

De nek en decollete

Ok, en vaak de nek/decolleté. Op de 1 of andere manier vergeten de meeste mensen toch met doorsmeren. Je smeert je gezicht royaal in, want stel je voor dat je gezicht niet meer rechttrekt vlak nadat je wakker word. Het gezicht blijft redelijk mooi, maar de nek en decolleté zijn vaak enorm gerimpeld.

Je ziet daaraan meteen dat iemand een stuk ouder is dan ze zicht voor doen. Eigenlijk heel zonde. Mijn moeder waarschuwde mij vroeger al dat ik nooit die plekken moest overslaan. Dat deed ik dus wel, en slaap op mijn zij. HELLO WRINKLES! Kun je dat ook botoxen? Dat moet ik eens googlen. Mijn gezicht is nog niet echt heel erg nodig, maar nek en decolleté..Van mijn moeder (zou ze erg met het uiterlijk bezig zijn?) kreeg ik de super sexy anti-rimpel BH. Deze BH maakt hoofdpijn veinzen totaal overbodig.
Maar hoe sexloos deze BH ook is, hij werkt wel echt.. nou heb ik hem al 3 jaar niet gedragen (hey zolang ga ik ook met Jop)maar het valt niet meer uit te stellen. Als ik hem nou onder een onesie aan doe, valt het niet op, dan kijkt hij toch niet naar me.

Decollette.nl
Decollette.nl

Hoe dan ook, de BH slaapt wel erg lekker, en je word serieus mooier wakker. Die van mij is van www.decollette.nl, en een geheimpje wat je echt in de kast moet hebben als je rimpels ook niet zo gezellig vind.

De handen

kneipphand (1)
Duidelijk crème nodig! (en een manicure, maar dat terzijde)

En dan de handen, heb je wel eens goed opgelet dat zo veel vrouwen een super gaaf gezicht hebben, maar die handen eruit zien alsof ze te lang in de afwas hebben gezeten?  Dat komt doordat we eigenlijk altijd handschoenen zouden moeten dragen voor de bescherming, afwassen zonder handschoenen is al helemaal funest. Ook is even je gezichtscrème doorsmeren net niet genoeg.
Ik probeerde de Kneipp seconde handcrème, met citroenverbena – ontstekingsremmend, vochtafdrijvend en tegen zwellingen. Vroeger ook veel door bergbeklimmers gebruikt in hun schoenen, en door heksen om beter te kunnen vliegen (zo gaat de mythe) – en avocadoboter – voedend, vochtinbrengend, beschermend, bevat vitamine A, B, G en E, vervaagt littekens en ouderdomsvlekken en maakt fijne lijntjes en rimpels zachter-.

Het ruikt net zo lekker als dat het goed klinkt. Het is ook fijn uitsmeerbaar, en trekt echt heel snel in. Ik hou echt niet van het crème gevoel op mijn handen, dus dat is voor mij echt heel belangrijk.
kneipphandcreme
Ik heb hem trouw een week lang elke dag opgesmeerd, en het is zeker waar, je handen voelen zachter en de rimpeltjes lijken wat minder. Ik heb weinig discipline met dit soort dingen, maar hij staat prominent naast mijn bed om in ieder geval voor het slapen even te smeren. Ook fijn om te weten…

Producten van Kneipp:

– zijn pH-huidneutraal

– zijn niet getest op dieren

– zijn dermatologisch getest

– zijn biologisch afbreekbaar

– bevatten hoogwaardige essentiele oliën

– bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen

– bevatten geen mineralen- en siliconenoliën

Heb jij nog goede anti-rimpel tips?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥