Close

Waaraan kun je zien hoe oud iemand is?

We smeren volop make-up, nemen de 1 na de andere facelift, en de botox is niet meer aan te slepen. Toch kun je altijd wel zien hoe oud iemand ongeveer is. Hoe?

De nek en decollete

Ok, en vaak de nek/decolleté. Op de 1 of andere manier vergeten de meeste mensen toch met doorsmeren. Je smeert je gezicht royaal in, want stel je voor dat je gezicht niet meer rechttrekt vlak nadat je wakker word. Het gezicht blijft redelijk mooi, maar de nek en decolleté zijn vaak enorm gerimpeld.

Je ziet daaraan meteen dat iemand een stuk ouder is dan ze zicht voor doen. Eigenlijk heel zonde. Mijn moeder waarschuwde mij vroeger al dat ik nooit die plekken moest overslaan. Dat deed ik dus wel, en slaap op mijn zij. HELLO WRINKLES! Kun je dat ook botoxen? Dat moet ik eens googlen. Mijn gezicht is nog niet echt heel erg nodig, maar nek en decolleté..Van mijn moeder (zou ze erg met het uiterlijk bezig zijn?) kreeg ik de super sexy anti-rimpel BH. Deze BH maakt hoofdpijn veinzen totaal overbodig.
Maar hoe sexloos deze BH ook is, hij werkt wel echt.. nou heb ik hem al 3 jaar niet gedragen (hey zolang ga ik ook met Jop)maar het valt niet meer uit te stellen. Als ik hem nou onder een onesie aan doe, valt het niet op, dan kijkt hij toch niet naar me.

Decollette.nl
Decollette.nl

Hoe dan ook, de BH slaapt wel erg lekker, en je word serieus mooier wakker. Die van mij is van www.decollette.nl, en een geheimpje wat je echt in de kast moet hebben als je rimpels ook niet zo gezellig vind.

De handen

kneipphand (1)
Duidelijk crème nodig! (en een manicure, maar dat terzijde)

En dan de handen, heb je wel eens goed opgelet dat zo veel vrouwen een super gaaf gezicht hebben, maar die handen eruit zien alsof ze te lang in de afwas hebben gezeten?  Dat komt doordat we eigenlijk altijd handschoenen zouden moeten dragen voor de bescherming, afwassen zonder handschoenen is al helemaal funest. Ook is even je gezichtscrème doorsmeren net niet genoeg.
Ik probeerde de Kneipp seconde handcrème, met citroenverbena – ontstekingsremmend, vochtafdrijvend en tegen zwellingen. Vroeger ook veel door bergbeklimmers gebruikt in hun schoenen, en door heksen om beter te kunnen vliegen (zo gaat de mythe) – en avocadoboter – voedend, vochtinbrengend, beschermend, bevat vitamine A, B, G en E, vervaagt littekens en ouderdomsvlekken en maakt fijne lijntjes en rimpels zachter-.

Het ruikt net zo lekker als dat het goed klinkt. Het is ook fijn uitsmeerbaar, en trekt echt heel snel in. Ik hou echt niet van het crème gevoel op mijn handen, dus dat is voor mij echt heel belangrijk.
kneipphandcreme
Ik heb hem trouw een week lang elke dag opgesmeerd, en het is zeker waar, je handen voelen zachter en de rimpeltjes lijken wat minder. Ik heb weinig discipline met dit soort dingen, maar hij staat prominent naast mijn bed om in ieder geval voor het slapen even te smeren. Ook fijn om te weten…

Producten van Kneipp:

– zijn pH-huidneutraal

– zijn niet getest op dieren

– zijn dermatologisch getest

– zijn biologisch afbreekbaar

– bevatten hoogwaardige essentiele oliën

– bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen

– bevatten geen mineralen- en siliconenoliën

Heb jij nog goede anti-rimpel tips?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Waaraan kun je zien hoe oud iemand is?

  1. Ik ben pas 20 maar smeer toch al wel een jaartje hoor, hals en decolleté sla ik ook niet over en mijn handen smeer ik meerdere keren per dag in..
    Misschien een beetje vroeg maar beter dan te laat 🙂

  2. Ik gebruik niets en ben 41 en ik merk nu wel dat het tijd wordt om iets te doen. Vooral met mijn handen eigenlijk. (off topic, ik schrok van je Halloween profielfoto opeens haha)

  3. Nou ik gebruik arganolie, de echte straight from de bron. Maar ik heb qua gezicht wel een goede huid geloof ik. Ik heb niet zo veel rimpels en als ik zeg dat mijn oudste dochter 18 is, zijn mensen altijd heel erg verbaasd omdat je dat niet ziet aan mijn uiterlijk. Mijn handen zien er dan weer wel shocking uit. Zelfs mijn man zegt dat ik oma-handen heb. Lekker dan.

  4. Ik gebruik niks, maar ik ben nu 30 dus moet nodig beginnen. Zal me is gaan oriënteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang