Close
Sporten doe je thuis

Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. 

Lekker thuis fit worden? Ik vond het thuis trainen maar saai. Tot ik dus de Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch mocht uitproberen. Gamen en fit worden is echt een super combinatie!

 

De Ring Fit Adventure


Laten we eerlijk zijn. Ik sta niet altijd te springen met games (ik speel wel eens mee met Miya, en ik hou wel van vechtspelletjes maar ben geen gamer). Ook ga ik in de sportschool liever zwemmen en roeien dan dat ik ga squatten. Thuis sporten, tja, ik neem het mij elke dag voor, maar het gebeurt gewoon niet. Ik vind het dodelijk saai en stom. 

De Ring Fit Adventure uitproberen was dus al een hele uitdaging. Maar mensen wat is het leuk! Ik kan je oprecht vertellen dat ik het vrijwel elke dag wel even aanzet. Er zit geen tijd verplichting aan (wel een handig alarm om je te herinneren om weer even te gaan sporten), dus je kunt zo lang of zo kort sporten als je wilt. Denk eraan dat 30 minuten per dag beweging al super gezond is. 

Je kunt het spel voor iedereen in het gezin personaliseren. Dus je gewicht, de intensiteit, doelen etc. Zo is het spel passend voor iedereen. Je begint ook met een relaxte warming up, en er is Ringo (de voice over en je personal trainer) die je alles helemaal voordoet. Je kan dus niet zo snel fout gaan. 

Review: de Fit Ring Adventure

Workout met de Ring Fit Adventure


Waar ik in het begin nog dacht “Dat doe ik wel even” en mijn man en dochter hard stonden te lachen bij mijn eerste poging, is het echt wel een pittige workout. Je begint met een rondje lopen en wat armbewegingen voor een eerste ronde. Dan level 2 is alweer heel ander nieuws. Je snapt de ring nu en dus begint het echte werk. Je moet beesten verslaan, springen, rennen (op de plaats), en is best intensief alles tegelijk. Met de speciale Ring en de beenband worden je bewegingen ook goed gemeten, en Ringo roept steeds op om op te letten dat je hem nadoet voor de juiste houding. Zo voorkom je blessures en verkeerde bewegingen. 

Bij het beesten verslaan kan dat alleen door middel van oefeningen. Je zult dus flinke squats of sit ups bijvoorbeeld moeten doen. En dat wordt natuurlijk zwaarder bij elke level. De ring trilt ook mee en geeft een tegendruk. Doordat het gepersonaliseerd is, is het voor de 1 zwaarder dan de ander. Aan het einde van de workout is er een fijne cooldown met goede workout tips. Dus het is echt te doen voor iedereen wel. 

Je kunt ook het spel verlaten, en dan apart alleen de oefeningen doen. Zelf vind ik het game element echt motiverend, want je wil toch naar de volgende level en winnen. Zo doe je misschien wat langer mee dan dat als je alleen oefeningen doet. 

Mijn man is het ook gaan proberen, en aangezien wij best competitief tegenover elkaar zijn, hebben we echt de grootste lol om te zien wie er sneller is, meer punten krijgt etc. 

Fit met de Fit Ring Adventure 

 

Meer over de Ring Fit Adventure


Elke actie die je uitvoert met de Ring Fit Adventure, wordt beloond met ervaring voor je personage. Door in niveau te stijgen, wordt je sterker en speel je nieuwe oefeningen vrij. 

De avontuurstand:  Een natuurlijke manier om je te motiveren om vaker te spelen en te trainen. Je beleeft als speler namelijk een spannend avontuur terwijl je zelf fitter wordt.

Snel trainen – Naast de game is er ook een spelstand snel trainen. Bij deze stand kun je kortere sessies spelen. Hiermee kan iedereen een snelle work-out doen. Speel bijvoorbeeld om de beurt een minigame en probeer een hogere score neer te zetten dan de rest van het gezin.

Het hele gezin kan mee doen in dit spel. Iedereen krijgt een eigen personage, die helemaal gepersonaliseerd kan worden. Zo kan ieder op zijn eigen niveau mee doen. De oefeningen zijn van hardlopen op de plaats, squats, yoga en door de ring zelfs krachtoefeningen. Maar ook bijvoorbeeld, stretchen en cardio. Heel erg afwisselend, en altijd met een goed duidelijk voorbeeld. 

Zie hieronder mijn eerste poging! 

Ook leuk om te lezen:

  1. Review 4 Nintendo Switch games
  2. Eerste hulp voor ouders bij gamen
  3. 10 keer online motivatie om te sporten

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang