Close

Wij maakten een fantastische roadtrip door Europa!

Wij maakten een fantastische roadtrip van Nederland via Duitsland en Luxemburg, door Frankrijk. Ook bezochten wij Monaco en San Remo (Italië). Voor het eerst logeerden wij op een glamping camping en dat ga ik vaker doen!

Doe mij maar glamping!

Waar ik eerst dacht dat alle campings hetzelfde waren, ben ik nu helemaal van gedachten veranderd. Ik ging namelijk met mijn gezin een weekje naar Zuid Frankrijk. Een heerlijk soort van huisje/camper met heel veel luxe is ideaal. Ik heb er zo van genoten dat ik nu eigenlijk ook nog wel zo een glamping tent wil proberen. Gewoon omdat mijn ervaringen in een tent rampzalig waren.

Wij waren met de auto op reis en konden dus lekker de stadjes om de camping heen verkennen!

Van Nederland naar Italie-roadtrip
Van Nederland naar Italie-roadtrip

Cannes

Cannes was maar 15 minuten rijden vanaf onze camping Saint Louis. Daar moesten wij dus meteen naar toe. Helemaal omdat Keira natuurlijk regisseur wil worden en daar het filmfestival net werd opgebouwd. Zo konden we lekker rondlopen en haar een beetje vertellen over de geschiedenis van het filmfestival. De beroemde trappen waar alle sterren poseren waren helaas al afgezet. Maar we zijn nog even naar het strand gegaan en ondanks dat het niet heel warm was hebben we toch echt genoten van de sfeer en alles erom heen.

Frejus

Deze tip kreeg ik via Instagram van @mamaisthuis. En wat is het hier mooi! Prachtige pastel kleuren huizen, overal mooie bloemen en planten aan de ramen. Het allermooiste waren wel de bruggen, net een mini Venetië. Echt heel mooi. We hebben echt uren door dit stadje gewandeld. Ook heerlijk ijsje van lavendel en kersen gegeten, zo apart!

Roadtrip met de kinderen
Roadtrip met de kinderen

Mandelieu-la-Napoule

Dit dorpje bezochten we op onze laatste dag nog om lekker even te zwemmen in de zee. Alle dagen waren heel fris geweest en zijn we zoveel mogelijk op de camping gebleven in het binnenbad. Maar hier was een prachtig oud fort waar je door heen kon wandelen, en overal super lekker ruikende restaurants. Uiteindelijk hebben we lekker broodjes gehaald want we moesten nog 6 uur rijden naar Chaumont voor onze laatste overnachting in Frankrijk.

Dat was overigens een super bed and breakfast. Zo heel ouderwets Frans, met in de ochtend de deuren open naar de tuin en een geweldig ontbijt!

 

Monaco, Ventimiglia en San Remo

Natuurlijk wilden wij ook heel graag naar Monaco. De laatste keer dat ik daar was is in 2012 geweest met Keira en Bianca (de allerliefste vriendin die toen in Zuid Frankrijk woonde), en toen hadden we zoveel lol! Dit keer zijn we iets meer gaan rondlopen en gingen wij ook naar de Japanse tuinen. Miya haar naam is Japans, en ook K(e)ira is heel populair in Japan. Daar moest ik natuurlijk veel foto’s maken! Nu is het best wel een duur plekje om even te chillen (€8 voor een glas appelsap) dus we zijn eigenlijk niet heel lang in Monaco gebleven. Het ging ook regenen en naja dan is er gewoon niet zo heel veel aan met nog een klein kind bij je.

San Remo

Wij besloten om dan nog maar een echt Italiaans ijsje te halen. Italië was tenslotte nog maar een half uurtje verder. In totaal 1.15 vanaf de camping! Geen mega roadtrip ofzo. We wilden eerst naar San Remo, dat was wel iets verder. Maar San Remo stond bekend om alle filmsterren die er kwamen, de pracht en praal en vele jachten. Helaas is die tijd al lang voorbij en kwamen we in een treurig verwaarloosd stadje aan. Jammer! Het was ook nog eens achterlijk druk met verkeer, dus reden we maar weer terug met 1 illusie armer.

Ventimiglia

Dit is bijna op de grens met Frankrijk, dus hier zijn we op de terugweg gestopt. De meiden wilden nog steeds dat ijsje en die pizza. Nou was dat ijsje uiteindelijk super lekker. Die pizza viel tegen. Wisten natuurlijk niet waar de beste pizza te krijgen was, en heel eerlijk kregen we op de camping echt de meest fantastische verse pizza ooit. Dus tja, dan valt alles een beetje tegen. Maar het stadje was erg mooi en je kon ook de Alpen zien. Zeker de moeite waard!

Ik denk dat wij nu wel klaar zijn voor een wereldreis met de kinderen!

Roadtrip-Belgie-Luxemburg-Frankrijk-Italie
Roadtrip-Belgie-Luxemburg-Frankrijk-Italie

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Wij maakten een fantastische roadtrip door Europa!

  1. Ideaal om dan te kamperen met eigen wc en douche. Misschien krijg ik mijn man dan ook mee hahaha

  2. Klinkt erg leuk! Wat mij altijd tegenstaat aan camperen is het feit dat je geen eigen douche en toilet hebt etc. Dit lijkt me dus wel wat. En mooie plekken ook! Deze gaan op de lijst. 😊👍🏻

  3. Het ziet er heel mooi uit. Het voordeel als je de auto bij je hebt is dat je makkelijk de omgeving kunt verkennen. Super ook dat de pizza op de camping zo lekker was.

  4. Wij hadden tot afgelopen jaar een caravan en gaan dit jaar anders kamperen zowel glamping als beetje erg basic. Ik ben heel benieuwd.
    Glamping lijkt mij heerlijk toch een beetje luxe en het camping gevoel

    Jullie hebben volgend mij een super trip gemaakt!

  5. Een eigen douche en een eigen wc. En een lekker bed! Ben heel benieuwd naar glamping, ik zou het echt nog wel een keer willen doen!

  6. Glamping staat voor ons zeker nog eens op de planning. Ik moet zeggen dat ik eerder echt niet van het kamperen was, maar dit is dan toch wel net weer wat anders! Lijkt me voor de kinderen fantastisch, en Cannes? Ja dat staat zeker op mijn wishlist! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang