Close

Tijd om de rolgordijnen even dicht te doen

Ik ben dol op licht. Mooi lamplicht, gezellige kaarsen én vooral daglicht. Vandaar dat ik ontzettend blij ben met de grote ramen in ons huis. De voor- en achterramen zijn maar liefst 2×3 meter! In de zomer begint het zonnetje al tegen 06:00 uur naar binnen te schijnen. Geweldig vind ik dat! Maar niet altijd….

Op een gegeven moment begon ik me af en toe aan al dat licht te irriteren. Ik begreep in eerste instantie niet waarom; ik was toch gek op al dat daglicht?

Veel licht of toch liever afzonderen?

Ik realiseerde me dat al dat licht in huis me vooral irriteerde na een héle drukke dag op mijn werk, of als ik met een bonkende hoofdpijn thuis kwam. Als ik ‘s avonds thuis kwam wilde ik rust. Ik heb nu vooral een nogal stressvolle periode, en dan is die hoofdpijn nog erger. En hoe gezellig het ook kan zijn om alles buiten te zien, ik wil ook wel eens dat ze mij niet zien. Mij afsluiten van de wereld. Conclusie: die prachtige grote ramen wilde ik ook wel eens NIET “open” hebben.

Gewone gordijnen of rolgordijnen?

Ik ging op zoek naar gordijnen die geschikt waren voor mijn grote ramen. Sluitende gordijnen? Niets voor mij! Al jaren hingen er nep gordijnen. Je weet wel; een lapje stof van 140 cm breed die je ieder jaar kunt vervangen, omdat ze zo voordelig zijn :-).Lastig, want ik vond die “lapjes” juist zo leuk en overdag wilde ik niet met de gordijnen dicht zitten. Toen ben ik naar shutters gaan kijken. Smalle, brede, van hout. Erg mooi, maar ik ken mezelf; ik vergeet die dingen dus af te stoffen! Gevolg: na een jaar zijn ze al niet zo héél erg mooi meer.
Ik kwam er niet uit. Tot ik op een avond tijdens het rondje met onze viervoeter iemand de rolgordijnen dicht zag doen. Eureka!! Dat was de oplossing voor mijn grote ramen!

Rolgordijnen!

Dus heb ik bij thuiskomst direct de maat van de ramen opgenomen want ik wilde ook rolgordijnen kopen.  Ik kwam er gaandeweg achter dat rolgordijnen echt ge-wel-dig zijn! Zo hoef ik ze nooit af te stoffen; ze zitten opgerold en vangen totaal geen stof!
Maar nog fijner vind ik het, dat ik nu na een drukke dag het rolgordijn heerlijk naar beneden kan rollen. Het staat mooi strak en het daglicht wordt in de kamer prachtig gedempt.
Wat ook erg fijn is als het buiten donker is, is dat je geen inkijk hebt. Ik heb niets te verbergen hoor, maar een knus en romantisch avondje met mijn lief is toch wel leuker zonder dat de buren naar binnen kunnen gluren!

Ik raad het dan ook iedereen aan. Wil je even lekker rustig in je eigen bubbel zitten thuis, hang dan een rolgordijn op. Je hebt ze in allerlei maten en kleuren. En als je het echt goed donker wilt hebben dan zijn er ook mooie rolgordijnen die verduisteren. Ideaal voor in de slaapkamer van jezelf of van de kinderen.

Wil jij ook wel eens je helemaal afzonderen in huis?

About Linda

2 thoughts on “Tijd om de rolgordijnen even dicht te doen

  1. Ik heb gewone gordijnen en heb die eigenlijk altijd open omdat ik me anders opgesloten voel. Maar wij wonen dan ook op het platteland en hebben geen inkijk. Anders lijken me rolgordijnen ideaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang