Close

Je bent nooit te oud om te leren: rolschaatsen!

Oma gaat weer rolschaatsen!!! Dit was echt mijn favoriet als kleintje tot ver in mijn twintig. Ik ging graag naar de roller disco’s en was altijd op rolschaatsen te vinden. Maar het lijkt wel alsof ik niks meer kan. Maar volgens de psychiater heb ik een hobby nodig, en deze lijkt mij wel erg leuk.

Ik weet nog hoe het vroeger in al mijn vriendenboekjes stond bij hobby: zwemmen en rolschaatsen. Ik had de geel blauwe die iedereen moest hebben. Ik ging regelmatig naar de rollerdisco in de Warmoestraat in Amsterdam en zelfs toen ik wat ouder werd en in Ibiza woonde, had ik mijn skates. In de avond langs de boulevard, en ik kon er echt van genieten. Oh ik weet nog de zachte avonden op Venice Beach in LA, als ik nu nog beelden zie van die all American girls, ben ik zo jaloers!

Op een gegeven moment in een relatie werd het stom gevonden en ik was nogal beïnvloedbaar, en langzaam bloedde het dood. Na een tijdje kocht ik weer eens skeelers, maar dat is gewoon helemaal niet mijn ding!

Terug op de rolschaatsen!

Mijn kleine meid wilde rolschaatsen hebben. Ze had skeelers staan, maar kreeg van een buurmeisje hele oude rolschaatsen. Dat waren van die keihard plastic dingen als skeelers en dat vond ze dus niks, maar ze vond het wel fijner skaten. Zo kochten we dus rolschaatsen bij de Decathlon. En toen ik zag hoeveel plezier zij daar van heeft, ben ik overstag gegaan en ik heb ik ook rolschaatsen gekocht. Die van mij zijn van Amazon.

Rolschaatsen volwassenen

Het oefenen is lastig. Ik wiebel als Bambi die net leert lopen. We zijn begonnen in de woonkamer, en daar doen we nog steeds. Op de video was mijn eerste dag oefenen en ik ging meteen naar buiten. Geen goed idee. Je kunt als je een gladde vloer hebt beter eerst lekker binnen oefenen, en dan buiten met volledige bescherming.

Het maakt mij niet uit als ik er een jaar over doe. Ik heb zoveel plezier met de kleine meid om samen te oefenen, maar ook met mijn cheesy pop punk playlist hard op mijn koptelefoon en een beetje wiebelen in de woonkamer. Wie weet kan ik van de zomer lekker over de fietspaden wat lange ritten te maken. Super om af te wisselen met mijn mountainbike, hardlopen en lekker wandelen. Hopelijk kunnen we dan ook weer zwemmen. Als ik dan niet fit en relaxed de zomer doorkom weet ik het ook niet meer!

Wat vond jij vroeger echt leuk, wat je nu weer heb opgepakt of nog steeds doet?

Rolschaatsen leren


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang