Close

Rotterdam Fashion Night: New Designers

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de Rotterdam Fashion Night. Met allemaal nieuwe ontwerpers, die voor het eerst hun collectie laten zien.

rotterdamfashionnight9

Rotterdam Fashion Night

Het was opgezet door Catwalk4U. Zij bieden een platform voor jonge/nieuwe/onbekende/opkomende designers. Zij gaan hiermee heel Nederland door en ook Saint Tropez staat op de planning. Team Catwalk4U bestaat o.a. uit Lyron Martina de catwalk coach, Roberto Dresia de make up artist, Melissa Oehlers de designer en Karel Roeleveld het brein. rotterdamfashionweek3

De ontwerpers die showden in Rotterdam waren:

rotterdamfashionnight4Duidelijk jong en nieuw talent. In mijn ogen miste het een beetje vernieuwing? Ik had misschien iets meer Vavoom verwacht. De show van Josh Santana was veruit mijn favoriet, maar ik heb dan ook een flinke voorkeur voor zomerkleding. In alle collecties zaten wel mooie stukken, maar ook echt stukken waarvan je denkt dat ze nog even verder moeten oefenen. Ook vond ik het heel erg jammer dat elk model maar 1 paar schoenen bij zich had, waarvan bij sommige nog een prijssticker onder zat. Zonde is dat. Net als de naalden en losse draadjes die je zag zitten. Ook de prijslabels aan de tassen hadden er voor mij niet aan hoeven te zitten.

rotterdamfashionnight2Wat ik WEL echt heel gaaf vond was de diversiteit in kleding, iedereen had echt een totaal andere collectie. Ze gebruikten volop kleur en glitter, en dat maakte het een echte glamour show. De Afrikaanse dans was ook een super introductie. Ik verwacht ook zeker meer te horen van deze ontwerpers.

rotterdamfashionnightIMG_2755Mijn favoriete jurk was wel de zwarte jurk van Melissa Oehlers. Zij showde deze met haar twee prachtige meisjes, en ik zag mij al zo lopen met mijn twee meisjes in die geweldige jurkjes. Heel chique en schattig tegelijk.

Young Talent

En dan hebben we het over echt JONG talent. HELEMAAL geweldig. Ik ben echt voor het stimuleren van creativiteit, en jong talent. Amira is een meisje van 15 jaar die al als klein meisje voor haar poppen kleding maakte. Ze showde 2 jurken, en eerlijk is eerlijk, ze had duidelijk meer oog voor detail dan veel van de volwassenen. Knap als zo een meisje dat toch even doet.

De klapper van de show was natuurlijk kleine Jacky van 8 met haar vriendinnetjes. SMELT! Ik miste het verhaal over hoe ze ontdekt was, maar wat een prachtmeid! Ze had alle jurkjes met de hand op haar vriendinnetjes genaaid. De meisjes hielden soms letterlijk de jurk gewoon vast zodat hij niet af zou vallen. Maar het waren zulke schattige meisjes, van die zachte glanzende stofjes, en het was wel gewoon 1 geheel, alles paste bij elkaar, ademde dezelfde sfeer uit. Dit meisje kan als ze haar talent doorzet, echt heel groot worden. Natuurlijk was deze collectie niet heel moeilijk, maar doe het haar maar eens na. Ik vond het knap. En als ze ontwerpen niet meer leuk vind, kan ze altijd nog model worden. Wat een show gaf zij weg!! En dan zie je haar later zitten met haar monster doll, dan is het echt weer een klein meisje van 8. Impressed!rotterdamfashionnight5 rotterdamfashionnight6

Helaas had ik een beetje problemen met het licht, en ergens aan mijn instellingen verkeerd gezeten, dus de kwaliteit van de foto’s zijn niet geweldig dit keer!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Rotterdam Fashion Night: New Designers

  1. ik heb met modeshows altijd zoiets van, die kleren zou ik toch nooit aandoen. Maar bij deze zien ze erg draagbaar uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang