Ons ideale PINK diner!
Een appetizer, salade, hoofdgerecht, een toetje en een snack voor de avond. Maak het allemaal samen, of gebruik gedeeltes. Heb er nu al trek in 🙂 Het meeste werk zit hem toch wel in het hoofdgerecht. De rest is allemaal vrij snel gemaakt. Ook past het prima in een laag tot normaal budget.
Een roze shot met garnaal
Super simpel(daar houden we hier van)te maken.
Je neemt:
- Gekookte garnalen
- shotglazen
- tomaten
- vodka
- selderij
- zout
- peper
- tabasco
Doe de tomaten, vodka, zout, peper en tabasco in de blender. 1 tomaat en 1 dopje vodka per shot glas. De rest is naar smaak. Vul de glaasjes, en garneer met een selderij stengel en de garnaal.
Granaatappel en rode ui salade
Een heerlijke frisse salade, die maak je zo:
- 2 rode uien
- 2 limoenen
- 1 verse granaatappel, of uit de diepvries
- zakje rucola
- een paar takjes koriander
- zout en peper
Doe de rucola in een schaal, mix met de binnenkant van de granaatappel. Snij de ui in stukjes, en meng bij de salade. Voor de dressing doe je koriander, zout, peper en het sap van de 2 limoenen in de blender. Dat kun je naast de salade serveren, of er meteen overheen druppelen.
Beef Wellington
Vulling:
- 1 bakje champignons
- 1 grote sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 lepels paneermeel
Vlees
- lekker stuk vlees
- zeezout
- peper
- bakboter
- ham
- bladerdeeg
- ei
- Voor de vegetariërs: vervang het vlees voor grote portobello paddenstoelen. En vervang de ham met verse spinazie bijvoorbeeld.
Vulling:
Snijd de champignons, sjalotjes en knoflook lekker in grote stukken. Maal alles in een blender met zout en peper tot een soort van pasta. Bak de champignonpasta tot al het vocht eruit is. Als je roert gaat het sneller, en brand het niet aan. Wanneer het kruimelig word, is het klaar.
Zet het in de koelkast. Bij eruit halen meng je pas de paneermeel erdoorheen.
Vlees
Zorg dat het vlees goed koud is. Bestrooi het vlees met grof zeezout en de peper. Bak het vlees in ongeveer 4 minuten alle kanten mooi bruin. Het vlees moet direct op een bord en in de koelkast.
Deeg
Je kunt zelf bladerdeeg maken, maar ik heb gewoon een pakje uit de diepvries gehaald. Goed laten ontdooien, en dan beide kanten met eigeel insmeren.
Klaarmaken:
Leg de plakjes deeg dakpansgewijs op een groot stuk plasticfolie. Daarboven op leg je de ham neer. Smeer dat in met de champignon pasta. Daarbovenop leg je weer het vlees. Probeer het zo strak mogelijk op te rollen, zorg dat er geen lucht in zit. Snijd de rest van het deeg weg. Rol de rauwe Beef Wellington strak in plasticfolie en laat ongeveer 12 uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Haal de Beef Wellington uit het plasticfolie. Bak het in ongeveer 45 minuten medium rare. Meteen aansnijden als je het uit de oven hebt gehaald.
Strawberry cheescake:
Dr Oetker aardbeien kwarktaart
Zelf toevoegen: 500 g vanille kwark, 250 ml slagroom, 60 g boter/margarine en 400 ml water
Volg de instructies op het pakje, en versier met aardbeien.
Pink Popcorn
Als snack in de avond vind ik popcorn super lekker. Vandaar dus een flinke bak popcorn, en op de 1 of andere manier gaat die altijd wel leeg!
- mais
- 2 kopjes suiker
- half kopje magere room
- 1 eetlepel suikerstroop
- kwart theelepel zout
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 6 druppels rode (of andere kleur) kleurstof
Pop de mais in een hete pan. En doe in 1 of 2 schalen.
Verwarm de suiker, room, zout en stroop in een pannetje. Zorg dat alles goed smelt. Haal het van het vuur, mix daar snel de rode kleurstof en vanille bij. Meng het door de popcorn, en probeer alles te bedekken.
Leg alles vervolgens op bijv. ovenpapier en laat het goed drogen(half uurtje). Serveer in leuke kleine bakjes, of grote schalen.
Wat eten jullie??
Eet smakelijk!!
ps: Om het allemaal makkelijker te maken, heb ik alles al besteld bij de AH online. Mijn tip is vermijd de vreselijke drukte, bestel online, en gebruik je tijd om lekker blogs te lezen met beker warme chocomel. Oh ja, tijdens de feestdagen is het extra druk dus bestel wat eerder!