37DA4769 8AF1 4117 9244 68F02C457825 5 tips voor meer rust in huis

Heb jij wel eens het gevoel dat je altijd aan staat? Dat je toe bent aan meer rust in huis? Je kunt natuurlijk even alleen er op uit gaan, maar beter is het om jouw eigen leefomgeving aan te passen en hier rust in te creëren. Met deze 5 tips krijg jij meer rust in huis en heb je dus een duurzaam resultaat!

1. Akoestiek

Het is misschien een vraag waar je nog nooit eerder bij hebt stilgestaan, maar hoe zit het met de akoestiek in jouw huis? Vaak denken we hier niet over na als we gaan inrichten, maar eigenlijk is dat heel belangrijk. Heb je een plek waar het wat hol klinkt of hoor je ergens een gekke echo, dan is de akoestiek niet goed. Staat jouw tv bijvoorbeeld wel op de juiste plek? Want deze vormt een grote bron van geluid in huis en het is dus belangrijk dat deze ook goed geluid geeft. Doet hij dat niet, dan kan dat een heel onrustig gevoel geven en op een gegeven moment gaan kriebelen. Akoestische panelen kunnen dan uitkomst bieden. Deze plaats je achter de tv, waardoor het geluid geoptimaliseerd wordt. Op die manier hoef je dus geen tv te verplaatsen voor een betere akoestiek, maar kan hij lekker blijven staan.

CA00AD1A B587 4FAB B5D1 8AB0007539F9 5 tips voor meer rust in huis

2. Licht

Wist je dat je met licht ook aardig wat rust in huis kunt krijgen? Fel licht is fijn met een bepaald werkje, maar wil je echt rust ervaren in je huis is het belangrijk om bijvoorbeeld aan het einde van de dag het licht te kunnen dempen. Dimbare lampen zijn dan ook zeker aan te raden. Je kunt kiezen voor een dimmer aan de muur, maar kunt ook kiezen voor dimbare lampen op bluetooth. Deze koppel je aan je telefoon en kun je aan de hand van een app dimmen en zelfs sfeertjes instellen.

3. Zithoekje

Om goed jouw rust te kunnen nemen is een fijn zithoekje een aanrader. Dit kan een fijn hoekje op de bank zijn, maar ook een lekkere stoel. Zorg ook hier voor een beetje licht en leg er lekkere kussens in om in weg te vallen. Heerlijk! Dekentje erbij voor de koudere avonden en een boek ernaast dat je erbij kunt pakken en klaar ben je.

Rust in huis

4. Bedzaken

Rust krijgen we met name in bed. Een goede slaap is dus zeker belangrijk. Slaap jij goed? Zo niet, dan moet je nagaan waar dat aan ligt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het te koud of te warm hebt, maar ook kan jouw matras niet goed zijn of heb je misschien wel een nieuw en ander soort kussen nodig.

5. Leefstijl

Tot slot jouw leefstijl, want deze heeft heel veel invloed op hoe je jouw rust ervaart. Ben je altijd heel erg gejaagd en heb je jouw agenda elke week weer helemaal vol staan? Dan zul je nooit echt een rustmomentje ervaren. Beter is om tijd vrij te houden voor helemaal niets. Ga dan ook niet poetsen of opruimen, maar ga lekker zitten en doe eens helemaal niets. Genieten geblazen!


ageology banner 5 tips voor meer rust in huis

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥