3 manieren om meer rust in je leven te creëren

Soms voel je je overweldigd door alle dingen om je heen die maar móeten. Je moet je gezin verzorgen, je moet werken, je moet je huishouden doen, je denkt dat je aan iedereens eisen moet voldoen.

Neem de controle over je leven weer terug door de volgende stappen te volgen. Je creëert daarmee meer rust in je leven en dat maakt je weer gelukkiger.

Structureer en schrap de ballast

Structuur geeft meer controle over je leven. Begin eerst met het opruimen van je huis. Geef of gooi zoveel mogelijk spullen weg. Veel spullen veroorzaken een rommelig huis en dat geeft een verstikkend gevoel. Stop alle losse dingen in mandjes of opbergboxen. Hoe leger je huis, hoe meer rust in je hoofd.

Hetzelfde geldt voor je mailbox. Leeg je inbox en verzendbox zoveel mogelijk. Schrijf je daarna zoveel mogelijk uit voor alle nieuwsbrieven, want die creëren onnodige ballast.

Ook slechte voeding en weinig drinken kan veel stress veroorzaken. Hoe gezonder je eet, hoe vrolijker je je zult voelen. Schrap de suikers en onnodige toegevoegde kleur- en smaakstoffen zoveel mogelijk uit je voedingspatroon. Je krijgt dan meer energie, slaapt beter en voelt je daardoor ook meer ontspannen.

Tenslotte is het ook handig om je dagelijkse taken kleiner te maken, zodat je meer overzicht hebt. Schrijf per taak de tussenliggende stapjes op. Dus niet: ik wil vandaag alle was doen, maar: ik ga vandaag twee wasjes draaien en drie wasjes opvouwen.

Verschuif de focus naar de leuke dingen

Andere mensen kunnen een zware last op je schouders leggen. Probeer het uit je hoofd te zetten. Zet een heerlijk muziekje aan en dans door de woonkamer. Probeer negatieve situaties om te draaien naar iets leerzaams of iets moois. Maak een creatief dagboek voor jezelf en schrijf de negatieve situaties van je af. Maak een schilderij met heel veel kleuren of maak mooie foto’s. En wees vooral dankbaar voor al het moois dat nu al om je heen te vinden is. Dat is vaak meer dan je denkt!

Spiritualiteit

Een leuke manier om meer rust te creëren is om je te focussen op spiritualiteit. Denk hierbij aan mediteren, spirituele massages of yoga. Een ander leuk onderdeel van spiritualiteit is kaartleggen. En dan hebben we het niet over een potje pesten, maar over online tarot leggen. Zo kun je op een interessante manier inzichten opdoen over jezelf, afhankelijk van de kaart(en) die het medium voor jou trekt. Mocht je er wat sceptisch over zijn, het zet je in ieder geval wel aan het denken en het is erg leuk vermaak.

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

Laat hier een opmerking achter, vind ik leuk!