Werkt saffraan echt tegen een somber gevoel?

In de winter zouden we meer vitamine D moeten slikken tegen de winterdepressie. Maar ook Saffraan schijnt heel goed te helpen.

De R in de maand

Met de R in de maand, moeten we meer vitamine D slikken. Of is dat een psychische ‘aandoening’; zit de R tussen onze oren en hoeven we ons helemaal niet minder blij te voelen ?

Zelf ben ik retegevoelig hiervoor. In de herfst word ik een stuk minder energiek dan ik normaal ben. Ik voel me onrustig en baal van veel meer dingen dan normaal. Vanaf het moment dat ik, een aantal jaar geleden, dit heb onderkend, ga ik er een stuk beter mee om. Ik ben de ellende goed voor zeg maar. Ik ga preventief aan de slag.

Mijn dagelijkse dosis vitamine D gaat omhoog, mijn inname van Omega 3 wordt verdubbeld en ik plan een reisje naar de zon (of drie…..).

Zowiezo ben ik van mening dat wanneer je je bewust bent van jouw ‘zwakke punten’, je de kans krijgt om hier mee te leren dealen en er een weg in te vinden waardoor je er beter in wordt en het een minder zwak punt wordt.

Mijn erkenning dat ik chagrijnig mag zijn in de herfst/wintermaanden, geeft mij ruimte om te accepteren dat ik beter functioneer als de zon schijnt en maatregelen kan nemen om mij all year round goed te voelen.

Vitamines, mineralen en andere supplementen

Ook mijn kinderen voer ik suppletie; Vitamine D, Omega3 en Multivitamine. Hun energie, focus en concentratie blijft hiermee op een peil waarbij zij zich goed voelen in een druk leven en overzicht houden in deze wilde wereld waar veel van hen verwacht wordt. Ook bij hen gaat de dosis in de herfst/wintermaanden omhoog; zij hoeven deze stemmingswisselingen niet te ondergaan, wat mij betreft. En ik krijg van hen positieve feedback; zij voelen zich vrolijk, energiek en scherp; hoe fijn is dat !

Saffraan

Via House of Rebels kwam ik in contact met Vitals.nl; een aanbieder van verschillende supplementen. Maar vooral hun Saffraan kreeg mijn aandacht. Ik had wel eens gelezen dat Saffraan vroeger werd gebruikt als anti-depressivum; oftewel; minder negatieve gevoelens, opgeruimder gevoel en een blijer gevoel.

Ik ben allesbehalve depressief aangelegd, maar wilde wel ns ervaren wat saffraan voor mij kon doen in die ‘donkere periode’ van het jaar. En ik kan je vertellen; ik heb geen last van een rotgevoel gehad in de afgelopen maanden. Mijn aanpak was hetzelfde als andere jaren, met de verhoogde doseringen trip naar de zon, en als enige toevoeging de twee stuks pillen Saffraan van Vitals.nl en ik voelde me aanzienlijk beter en blijer dan andere jaren. Wat fijn !

Ook dit heb ik mijn kids gegeven en ook zij voelden zich erg fijn, de afgelopen maanden; geen ‘baal-gevoel’ alleen maar doordat de zon minder schijnt.

Of dit wetenschappelijk bewezen is; ik weet het niet. Maar eerlijk gezegd, maakt het mij ook niet zo uit.

De producent waar Vitals mee samenwerkt claimt wel dat er wetenschappelijk bewijs is dat de werkende stof Affron een positieve bijdrage levert aan de gemoedstoestand.

Mijn gevoel vind ik het allerbelangrijkste; daar moet ik iedere dag de dag mee doorkomen. En dat is  heel goed gelukt, mede door de Saffraan van Vitals.

Ook de moeder van Judith heeft Saffraan getest!

De moeder van Judith heeft al jaren een depressie. Medicijnen gebruikt zij in de avond omdat je daar zo enorm suf van wordt. Zij is helemaal in de kruiden, leeft een vegan lifestyle en probeert wanneer zij kan toch naar de sportschool te gaan. Niet om af te vallen (ze weegt maar 45kg bij 1.65) maar voor haar geest en om kracht op te bouwen.

Zij slikt nu een paar weken de saffraan boven op haar multivitamines. Dit geeft haar net genoeg energie om toch te sporten, of om wat langer met de hond te lopen. Ook voelt het wat minder zwaar in haar hoofd. Voor haar dus al genoeg reden om het te blijven nemen.

Winactie

Omdat Februari best nog een lange maand kan zijn, mogen wij een potje Saffraan weggeven !

Laat ons weten waarom jij graag kans maakt op de Saffraan en wie weet ga je fluitend het voorjaar in !!

  • Like onze Facebookpagina 
  • Je mag ook onder de post reageren
  • Delen wordt gewaardeerd
  • Door mijn instagram te volgen krijg je een extra kans

Heel veel succes! De winnaar krijgt persoonlijk bericht

 

Liefs, Liesbeth

Foto van de kruiden is van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love