Close

Ik ga samenwonen, en kan dus weer verhuizen!

Bananen…dozen… bananendozen.  Nu zie ik je denken; waar heb je het in hemelsnaam over?! Nou hierover; mijn verhuizing!
Ik weet al een paar maanden dat ik het huis waar ik nu woon ga verlaten voor een groter exemplaar inclusief een hele leuke vent :- ). 

Dit huis was even een tussenhuis. Ik bedoel hiermee geen rijtjeswoning, maar het huis dat ik na mijn scheiding kreeg (waar ik overigens ontzettend blij mee was) en waar ik nu na vijf jaar afscheid van neem, om bij mijn vriendje in te trekken. Super spannend dus!

Maar goed, de verhuizing staat nu dan toch echt voor de deur. Hoe ik het ga aanpakken om al mijn dierbare spulletjes veilig over te krijgen?

Laten we beginnen bij het inpakken

Toen ik de eerste keer ging verhuizen naar mijn “eigen” huisje pakte ik alle breekbare spullen veilig in, in oude kranten. Leuk bedacht maar ik vond de geur zo onaantrekkelijk; ieuw! In mijn beleving heb ik het nog maanden lang geroken. Dus hoe pak ik dat nu aan?
Ik rol het glaswerk en dergelijke gewoon lekker in mijn kleding. De kleding moet immers ook die kant op, dus twee vliegen in één klap. Bovendien heb je niet die muffe geur van bedrukt krantenpapier (mijn Neutral komt nu goed uit)

Verhuisdozen

Dit keer heb ik geen verhuisdozen gekocht. Waarom dure nieuwe dozen kopen als je ze gratis bij de supermarkt kunt meenemen toch? En op deze manier krijgen de bananendozen gelijk een tweede leven. Super milieuvriendelijk ook nog eens dus.
Alleen staan ze nu wel even verspreid door de hele woning….Aaarch!

De kasten!

Het antieke theekastje die uit de erfenis van mijn oma komt móet met zorg vervoerd worden. Net zoals de vorige verhuizing pak ik het pronkstukje helemaal in met mijn dekbedovertrekken. Moet jij ook zo’n kwetsbaar erfstuk vervoeren zorg er dan ook voor dat het niet kan schuiven. Zo weet je voor (bijna) 100% zeker dat er niets kan beschadigen tijdens het vervoer. Je wilt hier echt geen krassen op!

O ja; nog zoiets…. Je kasten die vervoerd moeten worden; vergeet niet de deuren en lades met tape te verzegelen! Een touwtje is soms ook wel voldoende maar doe iets. Ik was dat destijds vergeten en tijdens het sjouwen knalde de deur van m’n kast open en raakte daardoor lelijk ontzet. Flink balen dus!

De wasmachine heeft extra zorg nodig

De wasmachine verhuizen is een ander verhaal. Deze kun je het beste vastzetten met de beugels of pinnen die bij de wasmachine zaten toen hij geleverd werd. Zo zet je de trommel vast zodat ie tijdens de rit niet kan bewegen en daardoor de machine niet kan beschadigen. Uhh…beugels? Pinnen? Ik kan me zo voorstellen dat je ze, net als ik, bent kwijtgeraakt. Ik kan in dat geval echt een speciale verhuizer aanraden. Zij weten precies wat ze moeten doen, en zijn by far goedkoper dan een nieuwe wasmachine.

Als laatste: maak de dozen niet te zwaar en zet op iedere doos globaal wat er inzit en naar welke kamer hij moet. Zo bespaar je een hele hoop tijd én rugklachten ;- ). Succes!

Interieur advies

About Linda

3 thoughts on “Ik ga samenwonen, en kan dus weer verhuizen!

  1. Ik heb zelf eigenlijk een hekel aan verhuizen, al heb ik het “vastzetding” van mijn wasmachine nog wel. 😉 Maar zo te zien ben je wel goed bezig. 😉 Veel geluk bij het gaan samen wonen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang