Close
5 minuutjes voor jezelf op een frisse wc

Zo heb je een schone en leuke WC voor die 5 minuten kindvrije tijd

Ok, sommige dingen geef ik liever niet toe, maar heel eigenlijk heb ik een lichte obsessie met de WC. Nu hoor ik mensen om mij heen zeggen “Licht?”, dus ok, een milde fobie voor de WC. Lees hieronder mijn tips voor een schone en fijne WC, en waarom ik die zelf niet heb…

De WC, het toilet, de kleine kamer..

Noem het hoe je het noemen wilt. Feit is dat we daar best veel tijd doorbrengen. Helemaal als je moeder bent is dit vaak de enige plek waar je de deur dicht kan trekken en op slot kunt doen om even 5 minuten gedachtenloos door Instagram te scrollen. Die handjes onder de deur en het eeuwige MAMA MAMA MAMA of SCHAHAAT WEET JIJ… volledig op de negeer stand. Ik vind het dan fijn als het er lekker ruikt, de wc schoon is, en het liefst ook nog eens lekker licht.

Ik vind het belangrijkst dat het wel schoon is. Het hoeft niet een beeldige 5 sterren hotel wc te zijn, maar wel gewoon schoon en geen pisgeur. Die vind ik heel goor. Ik kan dan ook slecht tegen openbare toiletten waar geen schoonmaker is. Mijn man gaat altijd met de kleine naar de wc want ik sta pertinent te kokhalsen. Ik ga wel als het moet, maar dat is dus altijd een soort van kots festijn. Oh als ik terug denk aan die verschoonhokken voor de baby, dan wilde ik echt huilen die oude luier geur. Of als je op reis bent en je moet onderweg plassen. Dan worden het echt de bosjes of bij zo een wegrestaurant waar je moet betalen voor de wc. Die hokjes of weet ik veel, nee, no no, dat doen we niet. Ik pies nog liever in mijn broek of loop 3 dagen met buikpijn. Maar ik blokkeer. Ken je dat? Dat je gewoon blokkeert?

Sterker nog, thuis wordt de toilet elke dag schoongemaakt. Als er visite is geweest dan ga ik er extra tegenaan. Vreselijk ik weet het, maar ja. Er zijn ergere dingen. Als een vieze wc bijvoorbeeld.lekker fris: zo is de wc snel schoon

1. Zo maak je de toiletpot schoon

Als eerste, spuit flink wat WC reiniger onder de rand van de wc zodat het naar beneden loopt. Heb je echt te maken met flinke aanslag dan kun je wat wc papier weken in witte azijn en er onder proppen. Dit even laten trekken. Je kunt hiervoor ook cola gebruiken. Met een spray fles spuit je het onder de rand en laat het een uurtje zitten. Om verder gele randen te verwijderen kun je ook azijn in de pot spuiten en onder de rand, en dan voorzichtig baking soda erop. Dit gaat flink schuimen, laat het ook een uurtje zitten en schrop het dan met de wc borstel weg. Ook grappig zijn de filmpjes van Gatorade die je in de wc spuit. Of het echt zo fantastisch werkt weet ik niet, wel weet ik dat de gassen van Gatorade minder schadelijk zijn dan pure bleek bijvoorbeeld.

2. De toiletbril

Terwijl de wc pot lekker aan het weken is, kun je de bril schoonmaken. Ik gebruik het liefst van die hygiënische natte doekjes die je darna meteen weg kunt gooien. Een doek met een sopje werkt ook net zo goed. Let ook dat je even om de schroeven goed heen gaat, zodat die geen gele rand krijgen. Doe eerst de bovenkant, dan de randen en uiteindelijk de onderkant.

3.De buitenkant van de pot

Pak een nieuw sopje en veeg daarmee de rand van de toiletpot af. Met een afgespoeld doekje maak je de rest van de pot schoon. Let vooral op de voorkant en de onderkant. Sommige mensen willen nog wel eens missen.. Gebruik hier wel echt water en sop of azijn, omdat je met een doekje het stof eventueel heen en weerk kan vegen in plaats van weg te vegen.

4.De muren en deur

Ik begin eigenlijk altijd met de deuren en de deurknop even af te nemen, dan het lichtknopje en de muren. Denk aan mannen die plassen en tegen de muur met hand aan leunen. Of kleine kinderen die met vieze handjes wc papier pakken en even tegen de muur aankomen. Weer mannen die eerst hun piemel vasthouden en dan aan je licht zitten. Je snapt mij wel.

5.De wasbak

Mijn kleine meid kan niet bij de wasbak in de keuken dus na het buitenspelen wast zij hier haar handjes. Lekker veel modder dus vaak. Even goed ook het krantje meenemen. Zie punt 4..

5.De vloer

Deze doe ik als laatste. Even dweilen met een frisse geur, en hebt weer een lekker schone WC! Let erop dat je ook goed achter de wc dweilt, dat is vaak een punt die gemist wordt bij het schoonmaken, maar die juist een punt van focus lijkt bij gasten

6.Zo maak je het gezellig en fris

Helaas is onze toilet vrij donker. Het is een tijdelijk huis, dus we willen er ook niet te veel aan verbouwen. Maar ik heb wel de muren grijs geverfd met een afwasbare verf, en we hebben tegeltjes. Ik gebruik grijs zodat je niet meteen vingers ziet zitten en dat lijkt langer fris. Ik wil wel nog een leuk kastje in de wc laten maken. Mijn man heeft leuke lijstjes met quotes en de schoolkalender bijvoorbeeld opgehangen. Hij is altijd wel enthousiast over mijn DIY klusjes en wil nog zo een Dewalt combiset aanschaffen. Ook staat er zo een potje met van die stokjes. Er hangt een schoon handdoekje en ik heb handzeep. ik vind een zeepje schattiger, maar vind het niet fijn als een ander daar dan aan zit. En als je nu dit blog leest en denkt “Jeetje, die is wel heel moeilijk” Ja klopt, ik ben er echt vreselijk in. Zo een type die de deur open doet met haar mouw. Dus.. Herkenbaar of zeg je meid doe normaal?

Lees ook een georganiseerde kast krijg je zo!

zo heb je een schone en fijne wc

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang