Drie tips om voor te bereiden op de schoolexamens

Zit jouw kind momenteel in het examenjaar? Dan is de kans groot dat het in de afgelopen twee jaar heel zwaar heeft gehad. Dit blog is voor hun!
Mede door corona waren de lessen niet als anders. Hierdoor was het extreem lastig om niet alleen de juiste uitleg te krijgen, maar ook om voldoende gemotiveerd te blijven. Tel hier de nieuwste maatregelen bij op en het is geen wonder dat je je zorgen maakt om je eindexamens. Want hoe kun je een goed cijfer halen als je in twee jaar tijd zoveel school hebt gemist? Toch is er één geruststelling: de schoolexamens.

 

Ondanks dat het misschien niet zo prettig klinkt, zijn deze de perfecte voorbereiding voor het Centraal Eindexamen. Bovendien bepalen zij voor een groot deel het eindcijfer. Daarom is het van essentieel belang om hier alvast goed voor te leren. Een goede voorbereiding is straks immers het halve werk. Benieuwd hoe je je het beste kunt voorbereiden op de schoolexamens? Hier zijn drie tips om je op weg te helpen.

Maak gebruik van samenvattingen

Doe vooral je voordeel met de schoolexamens. Dit zijn eigenlijk examens om mee te oefenen voor het uiteindelijke Centrale Eindexamen. Zie het dan ook niet als extra stress, maar een extra mogelijkheid om je voor te bereiden en goed je uiteindelijke examens in te gaan. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook heel veel verschillende tools om je op de schoolexamens voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld gebruik van samenvattingen schoolexamens die je eenvoudig online kunt bestellen.

 

Deze dienen niet alleen ter voorbereiding van de schoolexamens, maar kunnen ook gebruikt worden ter voorbereiding van het Centrale Eindexamen. Zoek de vakken op die van toepassing zijn voor het schoolexamen en begin met oefenen en leren. Zo bespaar je veel tijd doordat je niet meer zelf hoeft samen te vatten.

Vraag tips aan je docent

Schoolexamens worden door de docent zelf gemaakt. Dat betekent niet dat ze je hierbij kunnen helpen, want de moeilijkheidsgraad is vastgelegd. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat het verschil tussen de uitslagen van de schoolexamens en het Centrale Eindexamen te groot is, dan zal de docent op het matje worden geroepen om zich te verantwoorden.

Toch heeft het wel een groot voordeel dat de examens door jouw eigen docent worden gemaakt. Je bent immers bekend met zijn of haar vraagstellingen en je kunt ook vragen stellen over de stof die mogelijk behandeld gaat worden in het examen. Hierdoor ben je in staat om jezelf veel beter voor te bereiden en voel je je wellicht ook zelfverzekerder tijdens de toetsdag.

Zorg voor jezelf.

Een examenjaar kan heel stressvol zijn. Zeker als je al heel veel school hebt gemist wegens corona. Dit betekent echter niet dat je jezelf uit het oog moet verliezen. Zorg daarom voor voldoende slaap en eet en drink genoeg in de dagen en weken voorafgaand aan de examens. Het is belangrijk om juist nu goed voor jezelf te zorgen. Alleen dan kun je de beste prestaties leveren.

Schoolexamen

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven