Close

Wat zit er in de schooltas van mijn kleuter en puber?

Deze vraag krijg ik best vaak. En ik lees er best veel blogs over, want wat geef je eigenlijk mee naar school?

De schooltas van Miya

Kleine Miya heeft pas een mega leuke eenhoorn tas gekregen van de Kleine Giraf. Dit meisje is zoals veel kleine meisjes helemaal gek van de eenhoorns. Ze heeft echt van alles met een eenhoorn print, een eenhoorn pyjama, een eenhoorn poster en weet ik hoeveel speelgoed eenhoorns. Ideale tas dus. Ook groot genoeg voor al die vriendenboekjes die ze steeds meesleept, en natuurlijk haar lipbalm, bijtketting en potloden bijvoorbeeld.

Verder neemt ze natuurlijk een flesje water mee, en soms een pakje drinken. Ze drinkt nou eenmaal het liefst water, maar soms wil ze een pakje drinken. Dat vind ik prima. Zolang ze niet aan de Red Bull zit, zal een pakje appelsap of Wicky echt geen ramp zijn.

Zij hebben in de ochtend fruit, dus ze krijgt dan meestal een appeltje of een banaan. Soms krijgt ze wat tomaatjes, paprika of komkommer mee. Maar wat ze ook echt lekker vind is het fruit van Juice Junkies in haar yoghurt. Ik maak dan een klein bakje yoghurt met wat chiazaadjes, havermout, fuit en honing. Het fruit van Juice junkies is kant en klaar vers ingevroren en zo blijft het ook in haar bakje wat langer vers tot ze het opeet. Meisje kan dit echt elke dag eten. Ook als toetje overigens.. Ze vind dat zo lekker.

Voor lunch krijgt ze een broodtrommeltje mee. Zij eet het liefst gewoon een simpel boterhammetje. Graag met pindakaas, pate of chocopasta. Ze heeft buien dat er appelstroop op mag, maar eigenlijk is ze vrij vast in wat ze op haar broodje wilt.

De schooltas van Keira

Deze puber gaat al bijna naar de middelbare school! We vinden het zo spannend! Ik heb ook geen idee wat ik dan mee moet geven? Dat moet ik echt nog even uitzoeken.

Nu heeft ze een rugtas van Fjallraven, en eigenlijk vind ik dat veel te duur voor een rugtas. Maar ze wilde hem al heel lang, dus ze kreeg hem voor haar 12de verjaardag. Het is ook wel echt een stevige rugtas, en waterproof, dus dat is wel fijn als ze door regen moet fietsen.

Ook zij neemt een flinke fles water mee die ze bij kan vullen. Maar ook wel regelmatig een pakje drinken. Ze vind het moeilijk om te eten op school, en op deze manier wordt ze niet flauw. Ze kan heel slecht tegen smak of eet geluiden.

Ze krijgt wel altijd een broodtrommel mee, maar 9 van de 10x krijg ik die weer vol terug. Zelfs op tostidag en ze een tosti op school mag maken, eet ze dat niet. Dit meisje leeft voor tosti’s.. Maar goed. De laatste tijd krijgt ze een paar pakjes crackers mee en een bakje pate. Dat gaat vaak wel op. Waarschijnlijk omdat ze door het kraken de rest niet hoort. Ook geef ik een fruit of muesli reep mee, en daar red ze het wel mee. Thuis duikt ze wel meteen de koelkast in dan!

Nou zijn het geen grote eters, dus ik verwacht dat de meeste kinderen wel wat meer mee naar school nemen. Wat neemt jouw kindje mee?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Wat zit er in de schooltas van mijn kleuter en puber?

  1. Oh jee, mijn oudste wil helemaal geen brood, hoe zouden ze dat oplossen dan? En wat als ze allergisch zijn?

  2. Oh ok, ja is echt elke school verschillend. Maar wat doen ze met kinderen met een glutenallergie bijvoorbeeld? Of een darmproblemen?

  3. Bij mijn oudste mogen ze dus helemaal niks mee nemen naar school. Alleen broodproducten. Koeken of mueslirepen of zo zijn niet toegestaan.
    Dus dan ben je al heel beperkt wat je mee kunt geven. En blijft het meestal bij flesje melk, flesje ranja, fruit en een boterham. Pindakaas is haar favoriet, maar dit mag ook niet omdat een kindje allergisch is voor pindakaas.
    Ik vind het altijd maar een sneu tasje 😑

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang