Een huis vol kinderen is natuurlijk super gezellig. Er is altijd wat te doen en te beleven. Maar binnen no-time is je huis vaak ook weer een troep. Op zulke momenten zou een schoonmaakster geen overbodige luxe zijn. Maar hoe vind je zo’n schoonmaakster? En hoe weet je zeker dat ze betrouwbaar is? Lees verder voor handige tips!

Handige tips voor het vinden van een schoonmaakster:

Kies voor een professioneel bemiddelingsbureau

Ben je wat huiverig voor een ‘vreemde hulp’ in huis? Dat is niet zo gek! Je laat toch iemand toe in je vertrouwde omgeving en kinderen. Daarom is het aan te raden om een professioneel bemiddelingsbureau in te schakelen die de huishoudelijke hulpen van tevoren screent. Huiscleaning is bijvoorbeeld zo’n bemiddelingsbureau. Zij zijn landelijk actief en werken uitsluitend met gescreende huishoudelijke hulpen.

Gescreende schoonmaakster

“We merkten dat er bij veel gezinnen (zowel met als zonder kinderen) behoefte was aan extra ondersteuning bij het huishouden. Een (parttime) baan, de zorg voor de kinderen, het plannen van leuke uitjes, etc. Het kost allemaal veel tijd. Daarom blijven bepaalde schoonmaakklussen vaak liggen. Een schoonmaakster kan deze taken uit handen nemen waardoor er meer tijd overblijft voor leuke dingen.”
Dat klinkt natuurlijk allemaal goed, maar hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare schoonmaakhulp te maken hebt?
Bas vertelt: “De betrouwbaarheid en integriteit van onze schoonmaaksters staat bij ons centraal. Daarom doorlopen alle hulpen verplicht onze screeningsprocedure”. Alle actieve hulpen bij Huiscleaning zijn geslaagd voor een onafhankelijk integriteit interview waarbij gevraagd wordt hoe ze in bepaalde situaties zouden reageren. Onderwerpen als diefstal, betrouwbaarheid en communicatie komen daarbij aan bod. Na dit interview volgt een aanvullend intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden o.a. eerdere werkervaring en motivatie besproken. “Op deze manier krijgen we een goed beeld van de hulp en besluiten wij hem/haar wel of niet in te zetten bij onze klanten, aldus Bas.”

Kennismakingsgesprek met de hulp

Gezinnen kunnen altijd eerst kennismaken met de voorgestelde hulp voordat hij/zij aan de slag gaat. “Wij raden aan om tijdens deze kennismaking ook alvast een rondje door het huis te lopen. Zo kan er samen bepaald worden hoeveel uur er ongeveer nodig is voor de werkzaamheden. Ook kan de hulp tijdens de kennismaking aangeven welke schoonmaakmiddelen je het beste in huis kan halen. De volgende keer kan de hulp dan al snel aan de slag, aldus Bas.”

Combinatie huishoudelijke hulp en oppas

Zijn je kinderen al wat ouder maar zou je graag willen dat de schoonmaakster een oogje in het zeil houdt wanneer je niet thuis bent? Dan ben je niet de enige. Deze combinatie van huishoudelijke hulp en oppas is zo gek nog niet.

Bas vertelt: “We krijgen soms opdrachten waarin wordt gevraagd of de huishoudelijke hulp, naast schoonmaken, ook even de kinderen uit school kan halen. Of alvast een maaltijd kan voorbereiden voordat de ouders thuis zijn van werk.”Onze focus ligt uiteraard op de ‘standaard’ schoonmaakwerkzaamheden in huis, maar in overleg met de hulp is een hoop mogelijk.”

Yes! Je hebt een schoonmaakster. Lees vooral de volgende tips:

 1. Laat heel je gezin kennismaken met de hulp
  Zo weet je zeker dat iedereen een klik heeft met de hulp. Heel belangrijk!
 2. Spreek een proeftijd van een maand af
  Tijdens deze proeftijd kun je bekijken of de hulp goed bevalt. Spreek je verwachtingen uit naar de hulp zodat hij/zij hiermee direct aan de slag kan.
 3. Maak gebruik van een werkschema (beschikbaar via Huiscleaning)
  Erg handig voor maandelijkse werkzaamheden zoals ramen wassen en de oven schoonmaken. De hulp tekent af wat er welke week/twee weken gedaan is.
 4. Teken samen de sleutel overeenkomst als je niet thuis bent (beschikbaar via Huiscleaning)
  Ben je zelf niet thuis wanneer de hulp komt schoonmaken? Teken dan een sleutel overeenkomt. Op deze manier hebben jullie beiden een bewijs van afgifte van de huissleutel.

 

SPECIALE LEZERSACTIE

Kun je ook wel wat ondersteuning gebruiken bij het huishouden? Huiscleaning helpt de hardwerkende moeder hier graag bij! Plaats nu een aanvraag via en maak gebruik van de speciale actievoucher ‘25pinkpress’. Je ontvangt dan 25% korting op de eenmalige bemiddelingskosten!

Meer informatie kun je vinden op
https://huiscleaning.nl/. Het uurtarief voor een huishoudelijke hulp is €12,95 (all-in).

Huiscleaning is te bereiken via info@huiscleaning.nl of 06-39405602 (WhatsApp). Ze zijn ook telefonisch bereikbaar (op werkdagen tussen 08:30 – 17:00) via 085-2019689.

foto van schoonmaakster is van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love