Close
schoonmaakster

Zelf het huishouden doen of kies je voor een schoonmaakster?

Een huis vol kinderen is natuurlijk super gezellig. Er is altijd wat te doen en te beleven. Maar binnen no-time is je huis vaak ook weer een troep. Op zulke momenten zou een schoonmaakster geen overbodige luxe zijn. Maar hoe vind je zo’n schoonmaakster? En hoe weet je zeker dat ze betrouwbaar is? Lees verder voor handige tips!

Handige tips voor het vinden van een schoonmaakster:

Kies voor een professioneel bemiddelingsbureau

Ben je wat huiverig voor een ‘vreemde hulp’ in huis? Dat is niet zo gek! Je laat toch iemand toe in je vertrouwde omgeving en kinderen. Daarom is het aan te raden om een professioneel bemiddelingsbureau in te schakelen die de huishoudelijke hulpen van tevoren screent. Huiscleaning is bijvoorbeeld zo’n bemiddelingsbureau. Zij zijn landelijk actief en werken uitsluitend met gescreende huishoudelijke hulpen.

Gescreende schoonmaakster

“We merkten dat er bij veel gezinnen (zowel met als zonder kinderen) behoefte was aan extra ondersteuning bij het huishouden. Een (parttime) baan, de zorg voor de kinderen, het plannen van leuke uitjes, etc. Het kost allemaal veel tijd. Daarom blijven bepaalde schoonmaakklussen vaak liggen. Een schoonmaakster kan deze taken uit handen nemen waardoor er meer tijd overblijft voor leuke dingen.”
Dat klinkt natuurlijk allemaal goed, maar hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare schoonmaakhulp te maken hebt?
Bas vertelt: “De betrouwbaarheid en integriteit van onze schoonmaaksters staat bij ons centraal. Daarom doorlopen alle hulpen verplicht onze screeningsprocedure”. Alle actieve hulpen bij Huiscleaning zijn geslaagd voor een onafhankelijk integriteit interview waarbij gevraagd wordt hoe ze in bepaalde situaties zouden reageren. Onderwerpen als diefstal, betrouwbaarheid en communicatie komen daarbij aan bod. Na dit interview volgt een aanvullend intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden o.a. eerdere werkervaring en motivatie besproken. “Op deze manier krijgen we een goed beeld van de hulp en besluiten wij hem/haar wel of niet in te zetten bij onze klanten, aldus Bas.”

 

Tip: schoonmaak tips voor luie vrouwen

Kennismakingsgesprek met de hulp

Gezinnen kunnen altijd eerst kennismaken met de voorgestelde hulp voordat hij/zij aan de slag gaat. “Wij raden aan om tijdens deze kennismaking ook alvast een rondje door het huis te lopen. Zo kan er samen bepaald worden hoeveel uur er ongeveer nodig is voor de werkzaamheden. Ook kan de hulp tijdens de kennismaking aangeven welke schoonmaakmiddelen je het beste in huis kan halen. De volgende keer kan de hulp dan al snel aan de slag, aldus Bas.”

Combinatie huishoudelijke hulp en oppas

Zijn je kinderen al wat ouder maar zou je graag willen dat de schoonmaakster een oogje in het zeil houdt wanneer je niet thuis bent? Dan ben je niet de enige. Deze combinatie van huishoudelijke hulp en oppas is zo gek nog niet.

Bas vertelt: “We krijgen soms opdrachten waarin wordt gevraagd of de huishoudelijke hulp, naast schoonmaken, ook even de kinderen uit school kan halen. Of alvast een maaltijd kan voorbereiden voordat de ouders thuis zijn van werk.”Onze focus ligt uiteraard op de ‘standaard’ schoonmaakwerkzaamheden in huis, maar in overleg met de hulp is een hoop mogelijk.”

Yes! Je hebt een schoonmaakster. Lees vooral de volgende tips:

 1. Laat heel je gezin kennismaken met de hulp
  Zo weet je zeker dat iedereen een klik heeft met de hulp. Heel belangrijk!
 2. Spreek een proeftijd van een maand af
  Tijdens deze proeftijd kun je bekijken of de hulp goed bevalt. Spreek je verwachtingen uit naar de hulp zodat hij/zij hiermee direct aan de slag kan.
 3. Maak gebruik van een werkschema (beschikbaar via Huiscleaning)
  Erg handig voor maandelijkse werkzaamheden zoals ramen wassen en de oven schoonmaken. De hulp tekent af wat er welke week/twee weken gedaan is.
 4. Teken samen de sleutel overeenkomst als je niet thuis bent (beschikbaar via Huiscleaning)
  Ben je zelf niet thuis wanneer de hulp komt schoonmaken? Teken dan een sleutel overeenkomt. Op deze manier hebben jullie beiden een bewijs van afgifte van de huissleutel.

 

SPECIALE LEZERSACTIE

Kun je ook wel wat ondersteuning gebruiken bij het huishouden? Huiscleaning helpt de hardwerkende moeder hier graag bij! Plaats nu een aanvraag via en maak gebruik van de speciale actievoucher ‘25pinkpress’. Je ontvangt dan 25% korting op de eenmalige bemiddelingskosten!

Meer informatie kun je vinden op
https://huiscleaning.nl/. Het uurtarief voor een huishoudelijke hulp is €12,95 (all-in).

Huiscleaning is te bereiken via info@huiscleaning.nl of 06-39405602 (WhatsApp). Ze zijn ook telefonisch bereikbaar (op werkdagen tussen 08:30 – 17:00) via 085-2019689.

foto van schoonmaakster is van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Zelf het huishouden doen of kies je voor een schoonmaakster?

 1. Ik heb het ook heel lang zelf moeten doen. Maar als het niet hoeft, waarom zou je het dan niet laten doen? Een uurtje eerder op staan om te gaan poetsen? Nee dank je. Ik doe wat ik kan, de rest is voor de huishoudster. Ik wil op heel veel bezuinigen, maar echt niet op de hulp. Ik heb echt een hekel aan het huishouden doen.

 2. Uhmmmmm… als je 40 uur werkt, kind hebt en dan niet meer kan poetsen? Sorry, maar dat snap ik niet. Ik was alleenstaande moeder en deed alles zelf! Vroeg opstaan op zaterdag en je was op tijd klaar om leuke dingen te doen met je kind. Of na je werk nog even een uurtje door in huis. Ik snap het als je door bepaalde beperkingen het moet laten doen… maar over de hele linie gezien moet elke vrouw dit gewoon zelf doen. Niks mis mee. En anders je partner vragen mee te helpen, doet mijn huidige man ook.

 3. Wat een fijne tips! Ik ga zeker even op de website kijken en misschien maak ik wel gebruik van je kortingscode! Soms lastig een ” goede” betrouwbare te vinden. Dit zou zeker een oplossing kunnen zijn!

 4. IK ZOU EEN SCHOONMAAKSTER WILLEN MAAR IK WIL NIEMAND ERVOOR BETALEN 😛 DUS TOT NU TOE DOE IK HET ZELF MAAR 😉

 5. Soms lijkt het me wel lekker, iemand die even iedere week de badkamer grondig aanpakt en de ramen lapt. Toch houd ik liever het geld in mijn zak en doe ik het dan zelf.

 6. Oh, als ik het me toch eens kon veroorloven om een schoonmaker in te huren! Ik zou het direct doen. Vandaag was eigenlijk mijn ‘ik moet mijn huis opruimen’-dag, maar helaas ziek op bed, dus dat wordt dan maar weer van het weekend soppen. Zoals Carice zei: “houdt het dan nooit op!”. Haha… 😉

 7. De schoonmaker van mijn schoonmoeder komt altijd bij mij kuisen als zij op vakantie zijn. En die zijn nogal veel op vakantie want voor mijn heel handig is!

 8. Wat een fijne tips. Vooral zo’n sleuteloverdracht formulier is iets waar ik zelf niet direct aan zou denken.

 9. Bij mij thuis komt 1 x per maand mijn tante Marietje. Zij doet de ramen en de grote klussen waar ik niet aan toe kom. Een hulp is best heel fijn. Tegelijkertijd merk ik wel dat ik meer voeling met ons huis heb als ik het zelf schoonmaak.

 10. Hier ben ik dus serieus al een tijdje over aan het nadenken. Hoofdreden is dat ik door mijn reuma niet alles kan en zou die klusjes dan ook aan de hulp over willen laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang