Close
schurende dijen en brandende bovenbenen nu in het verleden

Schurende dijen: Zo overleef je de zomer!

Schurende dijen zijn een ramp. Het gevoel dat je bovenbenen in de brand staan is zo pijnlijk. De schrale huid is soms tot bloedens toe. Wat kun je ertegen doen?

Hoe kom je aan schurende dijen?

Het kan veroorzaakt worden door veel beweging, het dragen van strakke kleding en/of het hebben van wat stevigere dijen. Het begint vaak als een klein ongemak, maar voordat je het weet staan je dijen in de fik. 

Het gebeurt regelmatig als je toch denkt dat leuke jurkje aan te kunnen trekken over je bikini naar het strand. De auto lijkt net wat verder geparkeerd dan voor je het zoute water in ging, en nu zijn de dijen moeiteloos veranderd in schuurpapier.

Heerlijk slenteren door de winkelstraten in je flowy maxi jurk. Je begint als een godin en je eindigt als een waggelende eend met een jurk tussen haar benen geklemd.

Wat kun je doen tegen schurende dijen

Eén methode is het gebruik van crèmes. Deze bieden bescherming en verminderen de wrijving tussen je benen. Er zijn verschillende merken op de markt die specifieke dijencrèmes verkopen. 

Smeer het op voordat je de deur uitgaat en voorkom dat er wrijving ontstaat tussen je benen.

Kijk eens naar de antischuurcreme van Decathlon. Een enorme hype op insta en TikTok onder de curvy girls is de Mega Babe Thigh rescue. De curvy vrouwen zweren erbij, dus zeker het proberen waard.

Je kunt ook talkpoeder gebruiken dat helpt altijd wel even. 

Een vriendin van mij heeft standaard een deo roller in haar tas en rolt er wat deo op. Dit helpt super, maar doe dat niet als je benen al open liggen! Dan kan het gaan ontsteken. De Odorex 0.0 of de roller van de Lidl staan bovenaan de meeste lijstjes.

schurende dijen, brandende bovenbenen

De geweldige broekjes van Upsa!

Naast crèmes en talkpoeders zijn er ook speciale broekjes op de markt die speciaal ontworpen zijn om schurende bovenbenen te voorkomen. →Upsa! heeft bijvoorbeeld een lijn met comfortabele broekjes die ontworpen zijn om tegen elkaar wrijvende dijen geen kans te geven. Deze broekjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat er voor iedereen een geschikte optie is. Ik heb zelf een paar broekjes van Upsa! en het fijne is dat ze heel zacht zijn en nergens afknellen.

Een goed alternatief zijn de bamboo shorts van de Action. Ze hangen bij het ondergoed of bestel online want ze zijn snel weg. Ik heb er pas 1 gehaald om even te testen. Ze gaan na verloop van tijd wat losser zitten, en zo had ik in plaats van een L beter een M kunnen halen. Maar ook dit zijn wel echt fijne broekjes en zweten niet. Overigens ook fijn voor mannen met schurende bovenbenen!

Dijen banden als de bandelettes

Een andere oplossing is het dragen van speciale dijenbanden. Bijvoorbeeld de populaire →Bandelettes‘. Deze banden hebben als doel om de wrijving tussen de bovenbenen te verminderen. Het enige nadeel is dat ze soms afzakken en je ze steeds moet corrigeren.

Dus ja, schurende dijen zijn vervelend en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, maar het goede nieuws is dat er genoeg oplossingen zijn. Dus ga de strijd aan met die irritatie en loop vol zelfvertrouwen de zomer in!

Als je alle tips over schurende dijen bent vergeten dan is dit een voorbeeld van hoe de dijen er dan uit zien.

De pijnlijke dijen verzorgen

Allereerst is het belangrijk om de pijnlijke schuurplekken te behandelen, voordat je verder gaat met het verminderen van de wrijving. Reinig de schuurplekken met water en milde zeep en dep ze droog. Breng vervolgens een verzachtende crème of zalf aan om de huid te hydrateren en te kalmeren. Trek een naadloos of zacht broekje aan die over je dijen zit zodat je niet de randen van een andere broek hebt die de boel nog extra openhalen.

Dus wees niet bang om die shorts of jurkjes uit de kast te trekken deze zomer. Met de juiste behandeling van de pijnlijke schuurplekken en het gebruik van crèmes, talkpoeders of speciale broekjes zoals die van Upsa, kun je pijnlijke schurende bovenbenen voorkomen en genieten van een zorgeloze zomer!

Ook interessant om te lezen:

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang