Close
dit moet je regelen bij het kopen van een scooter

Scooter gekocht? Regel dan ook gelijk je verzekering!

Wie de overstap gemaakt heeft van de fiets naar de scooter, wil nooit meer anders. Het is heerlijk om niet meer in weer en wind te hoeven trappen om uiteindelijk volkomen bezweet op de plaats van bestemming aan te komen.

De euforie die je ervaart wanneer je een scooter gekocht hebt, kan je soms laten vergeten dat ook nog een goede scooterverzekering moet afsluiten voordat je de weg op kunt gaan. Sterker nog; zonder verzekering mag je niet eens de weg op. Zorg er daarom voor dat je gelijk na de aanschaf van je scooter een goede verzekering afsluit. Dit hoeft geen grote opgave te zijn als je weet waar je op moet letten en waar je moet zijn. Precies die twee dingen gaan wij je in dit artikel uitleggen. 

Wat is een passende verzekering? 

Je hoort verzekeringsmaatschappijen vaak zeggen dat je een ‘passende verzekering’ moet afsluiten. Wat houdt dit precies in? Is dit een verzekering die aansluit bij je budget? Het antwoord is: ‘nee’. Een passende verzekering is een verzekering die aansluit bij jouw scooter. Je moet daarbij kijken naar de leeftijd van jouw voertuig.

De regel luidt: hoe nieuwer je scooter, hoe uitgebreider je deze zou moeten verzekeren. Een nieuwe scooter is namelijk de moeite van het repareren waard waardoor een all-risk verzekering een goede keus is. Heb je een oude scooter gekocht voor een zacht prijsje, dan is het vooral belangrijk dat je zorgt dat je anderen schadeloos kunt stellen wanneer zij schade hebben berokkend door jouw toedoen. Schade aan jouw eigen scooter herstellen valt in deze gevallen vaak duur uit en die investering is je voertuig in vele gevallen niet waard. 

Scooter gekocht- Regel dan ook gelijk je verzekering

Je premie verlagen 

Een verzekering is bedoeld om jouw niet in de financiële problemen te laten komen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Schadeposten kunnen namelijk snel oplopen en als je niet verzekerd bent, kun je hier jarenlang door in de schulden komen te zitten. In ruil voor een goede bromfietsverzekering, betaal jij iedere maand een vaste premie.

Vind je deze premie aan de hoge kant? Dan kun je daar iets aan doen. Wanneer je gedurende lange tijd schadevrij blijft rijden, krijg je no-claim korting. Dat houdt in dat je een korting krijgt op je maandelijkse premie en die korting kan in de loop der jaren behoorlijk oplopen. Zo ben je dus nog steeds goed verzekerd, maar tegen een steeds lager tarief.

Sluit je bovendien meerdere verzekeringen af bij een verzekeringsmaatschappij, dan kun je ook nog eens extra kortingen pakken. 

Kom in actie

Wanneer je je scooterverzekering voor jou gelijk wilt afsluiten, kun je naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je de drie basisverzekeringen vinden waarvan je er sowieso een moet kiezen.

Bekijk ook de aanvullende verzekeringen even. Deze kunnen interessant zijn en met deze opties kun je bovendien ook veel geld besparen. Bereken wat je maandelijkse premie wordt en sluit vervolgens je polis gelijk af. Je krijgt de polisvoorwaarden binnen enkele dagen thuisgestuurd, je bent gelijk verzekerd.

lees ook 5x GEZAKT! Ja 5x gezakt voor mijn rijexamen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang