2016 Was weer zo een jaar waarvan je denkt, hmmm, tja. Tenminste ik wel. Hij was beter dan 2015, ik hoop slechter dan 2017.. Het was een heel bizar jaar. Zo een jaar waarin er zulke dieptepunten zaten, dat hij van mij niet herhaald hoeft te worden.

De Low van 2016!

Man, hier kan ik wel uren over schrijven, maar dat doe ik dus maar niet. Het hoeft ook weer geen zeikblog te worden. Alhoewel.. Er valt best wel wat te zeiken!

 • Het jaar begon al zo slecht met die massa aanranding, waarin vervolgens de vrouwen de schuld kregen want ze waren ongepast gekleed. Say what??? Waar is de emancipatie gebleven? Waar waren de dolle Mina’s die spontaan bh’s verbranden om te protesteren? Waarom zei niemand wat? Word dit een trend? Gaan we terug naar het aanrecht met onze mond dicht?
 • Ik ben praktisch het hele jaar goed ziek geweest. Maar dan ook echt ziek. Lopen, staan, zitten, liggen.. alles deed zeer. Even naar de supermarkt was een tocht waar ik dagen van last had. Ik heb de wachtkamer van het ziekenhuis veel vaker gezien dan mij lief was. En ook had ik regelmatig een date met een koude eendenbek. Heerlijk genieten. Vooral toen zijn vriendje de slang er bij kwam en met water lekker mijn baarmoeder vol spoot. Als de dokter dan nog even wroet of alles goed gaat, en de assistente ook nog lekker mag voelen, heb je er een volledige gang bang op zitten. En kunnen ze wat doen? Niet echt, alleen moet ik dus meer ontspannen, een kilo aan vitamines gebruiken, en eigenlijk hormonen waar ik dus helemaal niet tegen kan. Veel depressies dus, onzekerheid door het ontzettende aankomen, en ontzettend jaloers. Pijnlijk, storend en ontzettend verwarrend. Ook met de darmen was het kommer en kwel. Maar het lijkt wel of ik nu pas uitgezwangerd raak? In ieder geval heb ik inmiddels geleerd wat rust te nemen, en sneller aan te geven dat het niet gaat. Zo heb ik dus eindelijk meer goede dagen dan slechte dagen. En zijn de slechte dagen een stuk minder erg als dat ze waren. Ook de hele donkere dagen zijn alweer een stuk lichter, en kan ik mij er snel over heen zetten. Ook laat ik het soms gewoon lekker toe. En ga ik een hele dag Nashville kijken bijvoorbeeld. Dan kan ik er weer even tegen aan. Vooruitgang dus! Yay!

  shutterstock 506753392 - Screw 2016, en Hello 2017, ik heb er zin in!
  foto van PCOS van Shutterstock

 • Veel vriendschappen zijn verbroken. Om misverstanden, onbegrip, verschil van meningen, maar ook door andere kanten op te kijken of doordat ik bijvoorbeeld niet meer zo zwak ben en mensen over mij heen laat walsen. Ik was vroeger nog wel eens domme Henkie, en liet mensen mij blindelings uitnemen en gebruiken. Ik praat het dan goed onder het mom van vriendschap. Maar nee, die Judith is weg!
 • Vonden wij dit jaar ons droomhuis, en zo snel als dat wij hem vonden, ging hij aan onze neus voorbij. Een huis krijgen als zzp’er is not easy!
 • Onze allerliefste Chico -hondje van mijn moeder- is aangereden en overleden, en mijn eerste kleine meisje die een week te leven was gegeven, is na 15 jaar trouw spinnen overleden aan ouderdom.
 • En zo kan ik je nog een hele hoop dingen vertellen over relaties, grote ruzies op kerst inclusief publiek, familie en nog meer. Maar 2016 was niet alleen kommer en kwel. Er waren ook heus leuke dingen!

mommylovespink full - Screw 2016, en Hello 2017, ik heb er zin in!

De HIGH van 2016!

 • Mijn gezin! Door dik en dun is echt bewezen. Hoe hard wij ook kunnen knallen, hoe harder wij alles weer goed maken. Hoe graag mensen ons apart zouden zien, hoe meer zij ons verbinden. Wij met zijn vieren horen bij elkaar. En serieus ik vil je levend die er probeert tussen te stoken. Maar mijn gezin is mijn grootste high van 2016! Gelukkig heb ik ook 2 komieken in huis, die altijd klaar staan met een lach en een knuffel. De liefste en stoutste meisjes die er bestaan. Ook voor hun wordt 2017 een jaar van verhuizen, nieuwe school en nieuwe avonturen!IMG 7420 - Screw 2016, en Hello 2017, ik heb er zin in!
 • Jumey!! Wow, wat een ontzettend grote en leuke stap is dit geweest! Samen met Jamey zijn wij in een onderneming gestort, en we zijn echt met de armen open ontvangen door iedereen die met ons mee werkt. Uiteraard krijg je met succes ook jaloezie en haters op je af, verbreken mensen vriendschappen, en proberen ze aan alle kanten om je neer te halen. Not gonna happen, so give it up. Jumey is klaar voor 2017!!
 • PinkPress ik ben er stil van.. ik krijg de liefste mails, de meest geweldige mensen lezen mijn blog. Ik ben er trots op en blij mee! Dat jullie dan niet reageren op de blogs, dat vind ik ook niet meer zo erg. Ik weet wie er lezen 🙂
 • Sommige vrienden die ik kwijt was, zijn langzaam weer terug gekomen. Ach, tijd kan sommige wonden helen, en ook kun je besluiten mensen te vergeven, of vergeven worden.
 • Hardlopen!! Ik kijk er elke keer naar uit, en ben er ontzettend verslaafd aan geraakt! Echt heerlijk om te kunnen gaan met mijn lieve vriendin Linda die mij elke keer weer motiveert om beter te worden. Ik kan nog niet zo vaak als ik wil gaan, maar het begin is er! Ook de yoga op Es Vedra met mijn oude vriendin was heel bijzonder. Yoga en hardlopen waren 10x betere medicijnen dan alle hormonen en andere onzin die ik kreeg toegediend.
 • Wat ik super leuk vond dit jaar en ook in 2016 hoop te doen, zijn alle uitstapjes! Lekker vaak naar het water, BBQ’s bij vrienden, naar de hei, pretparken, dierentuinen, events voor Pink Press. En allemaal even leuk! Heerlijk genieten vind ik dat!
 • Mijn super lieve app groepje! Zelden zulke oprechte, eerlijke en warme groep vrouwen meegemaakt. Zonder hun had ik zeker weten veel langer in die donkere momenten blijven hangen. Hetzelfde voor mijn 3 geweldige vriendinnen hier in Ede/Nijmegen, absoluut goud waard. Het was super fijn om met jullie het jaar door te brengen, en om Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw te delen.

Doel 2017

Yikes, dit vind ik altijd zo moeilijk!! Maar ok, here we go..

 • Beter worden! In ieder geval beter als dit jaar! Ik hoop eindelijk die 10kg er af te krijgen in het eerste kwartaal, dit schijnt echt te helpen om beter te voelen, maar door het ziek zijn is het bijna onmogelijk eraf te krijgen. Maar ik doe mijn best!

  shutterstock 439506367 - Screw 2016, en Hello 2017, ik heb er zin in!
  foto van Hope for PCO van Shutterstock

 • Ik wil eigenlijk beginnen met fitness naast het hardlopen. Misschien met een trainer beginnen, ik ben er nog niet over uit. Maar een sterker lichaam kan ik wel gebruiken!
 • Verhuizen! Ja, we gaan gewoon door met zoeken naar een nieuw huis.
 • PinkPress: verbeteren, verdubbelen, socialer, leuker, interactiever. De 35+ blogs zijn het populairst, dus daar ga ik zeker op door. En dat is alles op het persoonlijke gebied, gezondheid, fashion en ook de anti rimpel blogs bijvoorbeeld. Ik hoop dat Dennis bij ons blijft in 2017, want iedereen is heel enthousiast over deze fantastische papa blogger!
 • Vakantie en meer weekendjes weg!
 • Botox?? Lipfillers? Liposuctie? Ik wil wel.. zal ik?
 • Rijbewijs. Voor de goede vorm zet ik die erbij. Ik betwijfel of het ooit zo ver komt.

2017 word mijn jaar.. ik voel het!! Ik wens jou een heel geweldig fantastisch 2017, en ik ben benieuwd naar je belangrijkste doel van 2017!

Liefs ❤


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love