Sex waar een kind bij is: ja of nee?

Ok, je hebt van die dingen waarbij je al meteen gilt “NEEEEEEE”. Dit is zoiets. Laatst poste ik een artikel dat ik had gelezen op Facebook. Shock all around. Niet alleen van de mensen die tegen waren, maar nog meer van die mensen die zich aangesproken voelden.

Mag je sex hebben waar een kind bij is?

Vroeger sliep iedereen met zijn allen in 1 kamer, en kwamen de babies er alsnog. Dat klopt. Maar tijden veranderen, en je mag hopen dat als de ouders het dan deden, dat er geen uitgebreide sessie werd gehouden waar de kleintjes gezellig naast zaten een broodje te eten of iets dergelijks.

Tegenwoordig ligt het een beetje anders. Wat zegt de wet erover?

Je moet kijken bij artikel 239.

Schennis van de eerbaarheid: schending van de seksuele fatsoensnormen jegens anderen in het openbaar of een plaats die toegankelijk is voor jongeren onder de 16.

Met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft schennis van de eerbaarheid:op of aan een plaats, voor het openbaar verkeer bestemd
op een andere dan onder 1° bedoelde openbare plaats, toegankelijk voor personen beneden de leeftijd van zestien jaar op een niet openbare plaats, indien een ander daarbij zijns ondanks tegenwoordig is.

Het is dus officieel strafbaar. Al wordt het kind er niet bij betrokken.

Maar ja, wanneer moet je het dan doen?

Nou kan ik je vertellen dat ik genoeg ouders ken die wel eens sex hebben gehad in de kamer terwijl de baby in zijn wiegje ernaast lag te slapen. Moet je dit veroordelen? Ik denk het niet. Tenminste het ligt er waarschijnlijk aan wat er in bed gebeurt? Een uitgebreide zweet kamasutra sessie boven de lakens  of een vluggertje onder de dekens? Bij het eerste zet ik persoonlijk mijn vraagtekens, en bij het tweede, tja, eigen keuze denk ik maar. Ik kan mij daar niet boos over maken.

Maar wat als de kinderen wakker zijn, en al wat ouder? Doe je dan de deur dicht en laat je de kinderen beneden even TV kijken? Dan zijn ze er natuurlijk niet echt bij, al zou ik zelf continue met een oog op de deur liggen en 1 oor op de trap. Ik persoonlijk wacht tot ze in hun kamertje slapen, of er gewoon niet zijn.
Nou zijn wij totaal niet gefrustreerd met sex in huis, maar ik vind gewoon niet dat mijn dochters dat hoeven te zien. Een kus, een knuffel, tuurlijk! Maar is toch anders dan mama die op papa zit te rijden.

En dan heb je de extremen

Deze mevrouw wist het helemaal mooi te brengen. Ze ging gezellig een dagje met nieuwe man en dochter (van een ander)naar het park. Blijkbaar werden ze erg warm van het lekkere weer en kon ze het niet laten haar vent te berijden. Op klaarlichte dag. Ze had netjes een dekentje om haar heen gegooid, maar haar gezicht en bewegingen spraken boekdelen. Het meisje werd afgeleid met een ijsje.

waarschuwing: dit filmpje is shocking, en niet kijken waar minderjarigen bij zijn!

Ook in Portugal waar dit gebeurde was dit tegen de de zedenwet. Het kind is dus (net als een broer eerder) bij de moeder weggehaald. De vader strijd al een flinke periode om het voogdijschap, maar blijkbaar moeten er eerst zulke dingen gebeuren voordat een rechter toch eerst aan een vader denkt. De vrouw heeft nog 3 kinderen thuis. Op Facebook werden een aantal lezers boos omdat ik zei dat zo een vrouw 5 kinderen heeft, en er zoveel vrouwen zijn die geen kinderen kunnen krijgen.

Oneerlijk verdeeld. Hiermee wil ik niet zeggen dat een vrouw geen 5 kinderen mag hebben, man, sommige vrouwen hebben er 10 en zijn de meest geweldige moeders op aarde. Het gaat ook niet om de goede moeders. Het gaat erom dat het vaak de slechte moeders zijn die dan ook nog eens een kind krijgen door maar naar een man te kijken. Terwijl zo een vrouw als deze geen kind zou mogen hebben vind ik.

Het commentaar wat ik kreeg waren van moeders die zich aangesproken voelen, en moeders die dit niet eens zo erg vonden. Voor mij was dat beide shocking. Want WTF?

Wat is jouw mening hierover?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Sanne

  Als je kind nog in een wiegje bij je slaapt kan ik het inderdaad ook wel begrijpen. Als ze ouder zijn, dan begrijp ik het niet meer en vindt ik het ook echt niet nodig!

 2. .....

  Mooi beschreven en ik ben volkomen met je eens.

 3. Mary-Lou

  Ik wist niet dat het verboden was, goed zo! Ik ben dus zo’n ouder waarbij de oudste vooral, lang bij ons heeft geslapen. En ja, we hebben inmiddels zelfs een 2e. Maar het zal toch nooit, maar dan toch ook nooit in me opkomen om ook maar iets in die richting te doen als ze wakker zijn of überhaupt in dezelfde kamer. Sorry, maar als mijn kinderen in mijn buurt zijn is de zin 0,0 en ik vind het eerlijk gezegd verwerpelijk als je het wel doet (met je kind in dezelfde kamer). Maar dat is mijn (in dit geval niet zo bescheiden) mening. Ik had ook een wtf moment toen ik de reacties zag op fb. Dan is het net of jij degene bent die raar is. Ronduit bizar!

 4. Tamara TS

  Ik heb op FB ook gereageerd. Vroeger was het normaal, omdat mensen bijvoorbeeld maar 1 bed hadden voor het hele gezin. Tegenwoordig is het onnodig. Ik denk wel dat het vaker gebeurd, want ik hoor steeds vaker dat kinderen bij de ouders in bed slapen tot ze ouder zijn en er dan toch nog een baby komt. Natuurlijk zijn er ook andere plekken. Ik zou het zelf nooit doen.

 5. rtf

  Ik ben het helemaal 100% met jou eens. Je moet niet kinderen helemaal afschermen zodat ze geen enkel idee hebben wat sex is. Toen ik nog een klein kind was hebben mijn ouders mij altijd uitgelegd dat sex iets moois is tussen twee mensen, waar niemand anders zich mee hoeft te bemoeien maar de normaalste zaak van de wereld was. Ik was nooit geconfronteerd met hun sexuele escapades. Maar toen ik op een bepaalde leeftijd was en ik vragen begon te krijgen werd mij alles aan basis dingen met biologie boekjes uitgelegd. Ik wist dat het nog niet iets voor mij was, maar ik wist ook dat het niet iets is waar ik mij voor hoefde te schamen.

  Ik weet nog dat ik een jaar of 8 was en wij met de klas naar het Rijksmuseum gingen. Dan kom je langs schilderijen waarop de mensen weinig tot niets om het lijf hadden. Doordat mijn ouders mij goed voorbereid hadden, kon ik mij concentreren op het schilderij zelf. Dat terwijl mijn klasgenootjes die zelfs nog wat ouder waren dichtklapte, roze wangetjes kregen of de boel bij elkaar zaten te gichelen. Met gevolg dat sommige ondeugende kindertjes zelf op zoek gingen naar wat sex was, door boekjes te zoeken en natuurlijk zelf het een en ander in schriftjes en op het schoolbord tekenen. (Okay, ik ben in de Bijlmer opgegroeid, maar je snapt wat ik bedoel. 😉 ). Dus ik was blij dat mijn ouder met mij altijd hebben geprobeerd een goede balance te vinden om mij voor te bereiden zonder mij te confronteren.

 6. Els

  Ik kan dat dus echt niet, lekker sex hebben als ik weet dat de kinderen binnen kunnen lopen. Ik wacht lekker tot ze slapen!

%d bloggers liken dit: