Close
shapewear

Alles wat je moet weten over shapewear

Heb jij ook zoveel vragen over shapewear? Kan die buik platter met shapewear? Is het gevaarlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Werkt het echt, en hoe dan? Ik probeer al je vragen te beantwoorden hieronder. 

Waarom zou ik shapewear dragen?

Je leest het overal, iedereen doet, maar waarom zou jij? Nou echt niet alleen als je te dik bent. Juist niet. Het is meer om bijvoorbeeld dat leuke jurkje eens aan te kunnen zonder rollen op de verkeerde plekken. Of vervelende randjes die je overal ziet. Het trekt gewoon alles even strak en glad. Het duwt je vetjes richting billen of borsten, en dat is toch een fijnere plek dan om je middel. Het kan je net even die extra boost geven voor dat feestje waar je onzeker over was. Ook kan shapewear bijvoorbeeld ondersteuning geven en je lichaam vormgeven op een permanente basis.zo gebruik je shapewear

Voordelen van shapewear

1. Het werkt! Ja, je ziet er inderdaad gewoon meteen een paar kilo lichter en een stuk strakker uit. Dit is ook waarom veel mannen het tegenwoordig onder hun overhemd dragen. Of waarom het in veel badpakken zit.

2. Geen zwemband meer! Ja, je krijgt echt je buik platter met shapewear.

3. Het is goed voor je zelfvertrouwen. Je kan net wat strakker en gestroomlijnder naar dat feestje, of op die familie foto waar je al tegen op ziet.

4. Shapewear kan ook echt wel goed voor je zijn. Het kan de circulatie stimuleren, en ondersteuning zijn voor de spieren.

5. Kleding valt beter. Vooral strakke kleding hangt net wat mooier om je lichaam.

waarom zou ik shapewear dragen

Nadelen van shapewear

1. Je voelt je vet. Dit klinkt waarschijnlijk heel tegenstrijdig. Dit omdat je eigenlijk je er mooier door hoort te voelen. Maar dit kan echt het tegenovergestelde zijn. Dat moment dat je jezelf staat te worstelen in zo pakje voel je gewoon niet sexy. Helemaal niet als je in de toiletten staat van een restaurant en  je krijgt dat pakje gewoon niet meer omhoog na het plassen. Dan voel je je alles behalve mooi en zeker. En eigenlijk word je dan meteen herinnert aan het lichaam die je had willen hebben.

2. Last van je buik en maag. Helemaal als je gaat eten met corrigerende ondermode aan kun je last krijgen van maagzuur en buikpijn. Geen goed idee om uitgebreid te gaan dineren als je corrigerend ondergoed draagt. Zorg dan voor een maatje groter.

3. Eigenlijk zijn ze ook ruk voor ons body imago. Want we geven daarmee dat wij niet goed genoeg zijn hoe we zijn. Dat alles beter moet. Dit kan best een deuk zijn in je zelfvertrouwen. Wat voor beeld geven wij daarmee aan tienermeiden?

4. Te strakke shapewear kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Echt het is zo belangrijk dat je de juiste maat draagt. Je kunt organen of zenuwen beschadigen. Dit is trouwens niet alleen met shapewear. Ook skinny jeans of andere loeistrakke kleding kunnen zenuwen beknellen. Als je voelt tintelen of helemaal niets meer voelt moet je het echt uittrekken en eventueel langs een arts gaan. Dan zit het serieus veel en veel te strak. Zolang je de juiste maat draagt hoeft het geen problemen op te leveren. Vrouwen dragen al eeuwen lang corrigerend ondergoed. Om zo te lijden als vroeger met die stalen pinnen hoeft echt al lang niet meer.

Tip! Lees hier alles wat je wilt weten over de waisttrainer!

Zorg voor de juiste maat shapewear

Ik gaf al eerder aan hoe slecht het kan zijn als je te strakke shapewear draagt. Maar het staat ook gewoon niet. Neem echt goed je maten op, en smokkel niet bij het kopen. Ja, ik zou eerder een maatje kleiner dan een maat groter doen. Alleen je hoeft jezelf niet voor te liegen. Als je kleding maat 44 is, dan is een maatje kleiner niet 38. Goed? Echt wees realistisch. Het is niet alleen niet goed voor je, je krijgt er alleen maar meer bulten en rollen van. Kun je het beter niet dragen. Wil je het onder een specifiek jurkje dragen, ga dan naar de winkel en neem die jurk mee. Pas je shapewear samen met de jurk, zo weet je precies hoe het er uit komt te zien. Ook verschillende soorten shapewear kunnen verschillende resultaten geven, zeker even meerdere testen. Bij ondermodeshoppen.nl hebben ze verschillende soorten corrigerende ondermode, handig om er meerdere te testen.

De juiste shapewear voor jouw lichaam

  1. Rond figuur Hier wil je vaak je buik platter laten lijken en meer taille krijgen. Een shaping panty of een waisttrainer / waist cincher kan je meer definitie geven. Ook een bodysuit kan je hierbij helpen.
  2. Straight Figure Als je shapewear kiest dan wil je jezelf meer vorm geven. Je taille slanker laten lijken geeft al meer definitie. Met een high waist broekje of een bodysuit die onder je borsten doorloopt creëer je een vollere onder en/of bovenkant.
  3. Ronde billen De onderkant heb je dus al mazzel mee. Met een waisttrainer of een hemdje die net onder je borsten doorloopt krijg je wat meer curves aan de bovenkant.
  4. Hourglass Met dit figuur heb je eigenlijk al alles! Wil je het toch wat gladder/strakker laten lijken dan kun je eigenlijk alles wel aan. Een bodysuit tot op je knieën of alleen een goede body.
  5. Grote borsten Hier moet je de balans zoeken. Geef je billen meer shape met een goede shaping panty of broekje. Ook is het echt van belang dat je een goed passende BH draagt anders krijg je van die randjes overal uit en daar kan zelfs corrigerend ondergoed niks tegen doen.

En waar gaat al dat vet dan heen?

De brandende vraag want je krijgt niet magisch een platte buik met shapewear. Het duwt je vetjes gewoon een andere kant op. En het houd je lichaam “even vast” hetzelfde als je soms zelf doet met je handen in de zij. Het maakt het net even wat compacter. Je drukt het voornamelijk omhoog naar je borsten of omlaag naar je billen. Ik ben erg benieuwd of je meer vragen hebt over shapewear? Stel ze gerust hieronder!

 

alles wat je wilt weten over shapewear

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Alles wat je moet weten over shapewear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang