Close

Creëer jouw eigen wellness hoek of een she shed

Wanneer je kinderen hebt, of een druk leven vanwege werk, is het belangrijk om te kunnen ontspannen. Jezelf opsluiten op het toilet is weliswaar effectief, maar om nu te zeggen dat dit het toppunt van ontspanning is, nee. Om meer rust te creëren in jouw huis kun je zorgen voor een minder drukke omgeving, bijvoorbeeld met een she shed.Het huidige Scandinavische en brokante design is hier goed op ingesteld. Dat werkt al meer ontspannend op de geest. Wanneer jouw kinderen vaak computerspelletjes spelen, kun je ze een hoofdtelefoon geven. Ook voor televisie zijn draadloze hoofdtelefoons beschikbaar. Zelf kun je oordopjes indoen.een plekje voor jezelf: de she shed

Methoden ter ontspanning

Jong(e) kind(eren)?Terwijl jouw kind(eren) zichzelf bezighoud(en), kun jij de ogen even dichtdoen. Wanneer jouw woonkamer kindvriendelijk is, zonder scherpe hoeken en snoeren en met stopcontactbeveiliging en jouw kinderen gezond zijn, dan is de kans niet groot dat er in de tussentijd gevaarlijke situaties zich voordoen. Ben je er toch niet gerust op, vraag dan aan jouw partner of een vriendin of deze een oogje in het zeil wil houden. Jij hebt tenminste ook recht op even ontspanning. Je kunt in een ontspannen sfeer komen door middel van kruidenthee , etherische olie of ontspanningsoefeningen.

Bijkomen op een relaxplek

Maar je moet wel een goede plek hebben om te ontspannen. Naast een warme knusse bank in huis of in de tuin waar je met een deken op weg kunt dromen kun je ook overwegen om een speciale relaxruimte in huis te maken met kussens. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen uit Japan en de Washitsu kamer. Een lege ruimte met alleen kussens en matten op de grond maakt de geest immers helemaal leeg. Je kunt ook de regels van de Feng Shui toepassen om jouw relaxruimte aangenamer te maken. Ten slotte kun je bijvoorbeeld de zolderkamer (gedeeltelijk) als hobbykamer inrichten.

Maak een she shed

Mannen hebben hun “mancave”, meestal de schuur waarin ze doe-het-zelven maar omdat mannen niet de enigen zijn die het hectische leven willen ontsnappen is er nu ook een nieuwe naam gegeven aan de relaxplek voor vrouwen: de ”she shed”. Als je ernaar zoekt op Google of Pinterest vind je inspirerende foto’s van tuinhuisjes. Is er nog ruimte over in jouw tuin dan kun je overwegen om hier ook een “she shed” te bouwen. Een bijkomend voordeel is dat je dan echt even een plek hebt waar niet iedereen elke 5 minuten binnen komt rennen.

Relaxen op de kamer

Op dit moment ben ik niet de enige die een eigen hoek heel prettig vind. Ook Keira vind het prettig om lekker in een hoekje te zitten en zich even af te sluiten. Zij deelt haar kamer met haar kleine zusje wat ze allebei zo graag wilden, maar met leren of even concentreren op de Sims bijvoorbeeld is dat wel een beetje lastig. Voor haar hebben we het peuterbed op kantoor gezet. Daar ligt een lekker dekbed, wat kussens en een heerlijk zachte deken van bedsupply.eu. Ze kan daarin helemaal knuffelen en lekker relaxed studeren. Maar als ik eerlijk ben zit ik er ook wel eens lekker te werken ipv aan het bureau.

Heb jij een “eigen”plek in huis?

Een eigen plekje in huis

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

8 thoughts on “Creëer jouw eigen wellness hoek of een she shed

  1. Wat een super leuk en goed idee zeg! Iedereen zou zoiets moeten hebben om lekker tot jezelf te komen soms. Leuk gedaan!

  2. Ik kende het begrip niet haha. Wel een erg leuke variant!!! Tot nu toe is het voor mij vluchten naar onze slaapkamer 😉

  3. Ontspannen is zeker belangrijk. En de manier waarop ook. Zo doe ik regelmatig oefeningen die te maken hebben met energetische behandeling en mindfulness. Of gewoon een boekje lezen.

  4. De She Shed, die kende ik nog niet! hahaha best briljant. En een heerlijke kamer om lekker te relaxen. Onze jongens zijn echt dol op hun (game) man-cave

  5. Ik heb geen kids, maar vind een eigen hoekje heeeerlijk. Dus dat hoekje komt er zéker ook als ik wel mama ben!

  6. Ik kende het begrip she shed nog niet, wat leuk! Ik kom nu nog prima tot rust op de bank, maar wellicht een idee coor de toekomst!

  7. Ik vind het altijd erg leuk staan in bladen, maar zelf heb ik er niet zo’n behoefte aan. Alhoewel, nu ik erover nadenk zou ik best een eigen plekje in huis willen. Niet om te relaxen (daar neem ik de tijd niet voor) maar wel om in te richten als lekker blogplekje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang