Die arme pubers, ze groeien veel te snel, en ook hun smaak verandert dagelijks! Gelukkig kun je met een leuke trui en jeans niet snel fout gaan. Ik laat je zien wat ik heb geshopt voor Keira, en geef je wat tips mee voor het shoppen bij pubers.

Die pubers groeien veel te hard!

En ik kan je vertellen dat die van mij vooraan stond bij het rijtje snel groeien. Van juli tot aan nu is zij maar liefst 10 cm gegroeid! Bizar gewoon. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot. Want de botten doen zeer, de huid rekt uit, en ook heeft ze veel hoofdpijn. Uiteraard komen daar de humeur wisselingen bij en andere delen van het lichaam die vorm beginnen te nemen.

Tips!

  1. Laat ze een beetje met rust, als ze lekker willen hangen op hun kamer, of het hele weekend willen slapen, is dat niet zo erg. Er is genoeg tijd om van alles te doen, maar de rust hebben ze zeker nodig. Ze komen echt vanzelf wel bij je weer.
  2. Natuurlijk betekent een beetje rust, niet dat je ze links moet laten liggen. Ze hebben nu juist extra structuur nodig, duidelijkheid. Maar ook wat extra aandacht. Ze hebben het best moeilijk!
  3. Hun huid kan door het snelle groeien best zeer doen. Ik zelf zit bijvoorbeeld op mijn benen onder de striae. Dit kun je voorkomen door nu al flink te gaan smeren en zorgen dat ze genoeg drinken. Koop een lekkere lotion die snel in trekt, zonder te veel parfum.
  4. Uiteraard is dit de periode van puisten, acne, en mee-eters. Kruidvat heeft heel zachte reinigingsmiddelen. Zorg dat ze elke dag even goed wassen, en een goede dag crème gebruiken. Zo blijft de schade beperkt. Lekker veel fruit en groene groente zorgt ook voor een mooiere huid. Meiden willen deze periode nog al eens overdrijven met make-up, probeer haar daar in te sturen door in ieder geval het gezicht elke avond goed te reinigen. Zo min mogelijk foundation/poeder, of in ieder geval een goede lucht doorlatende. Spreek ook af dat als ze thuis is dat ze haar gezicht dan even met rust laat.
  5. Wees niet te kritisch met kleding. Natuurlijk mogen ze ook bij mij niet als streetwalkers de deur uit, maar erbij horen is zo belangrijk nu, dat je dat schattige Mickey Mouse jurkje niet meer kan dwingen. En nee, ze hoeven niet als volwassenen gekleed. Met een broek die lang genoeg is, en een beetje voldoet aan de criteria van nu, met een grappig t-shirt of leuke trui zit je al snel goed. Keira was zoals ik al zei enorm snel gegroeid. Haar broeken van voor de zomer hebben een beetje het Urkel effect.

via GIPHY

De trui en de zwarte skinny jeans zijn van Vingino. De schoenen van Sportsdirect en de tas is van Soy Luna. 1 van Keira haar favoriete series op Disney channel. Helaas is de kleding of schoen collectie haar te klein, maar de tas is natuurlijk erg leuk voor naar school! Je kunt de collectie vinden bij Bristol.nl

Voor Keira kocht ik dus een setje van Vingino. Een zwarte skinny jeans en een roze trui met veel verschillende teksten. Zij mocht van mij alles wat ze leuk vond in de winkelwagen gooien, en ik zocht daar 1 setje van uit. Op deze manier weet ik dat ze iets draagt waar ik achter sta, en zij draagt iets wat ze leuk vind. Allebei tevreden! Deze tip kreeg ik van een andere puber moeder waarvan de puber nergens tevreden over was. Dit scheelt veel tijd, en veel huilen en gezeur!!

Wat voor tips heb jij nog om de puberteit te doorstaan? (nee, je mag ze niet weg geven voor een paar jaar)


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love