Close

Shopverslaafd? Dan mag je deze sale tips niet missen!

Een groot deel van het geld dat elke maand ‘over’ blijft, gaat naar kleding. Schoenen, jassen, tassen, er is altijd wel iets wat je weer wilt kopen. Investeren in goede en mooie kleding is natuurlijk helemaal niet erg, want als je er goed uit ziet voel je je vaak ook een stuk beter! Toch is het leuker voor de portemonnee om niet al je spaargeld over de balk te smijten in de (web)winkels. Het handigst is het natuurlijk om te shoppen in de sale. Dan kun je de iets duurdere merken alsnog tegen een scherpe prijs kopen. Hieronder vind je een paar tips om de sale het beste uit te buiten!

 

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

 

Om op de hoogte te blijven van wanneer een supersale in gaat, kun je je inschrijven voor nieuwsbrieven. Veel online webwinkels hebben een maandelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Om je aan te melden hoef je alleen maar je emailadres op te geven. Zodra je dit hebt gedaan zie jij als eerste wanneer de sale ingaat! Zo mis jij nooit meer de aanbieding waar je al zo lang op zit te wachten.  Als je op een gegeven moment geen interesse meer hebt in de nieuwsbrieven, ben je in een paar seconde weer uitgeschreven. Het is tegenwoordig namelijk wettelijk verplicht om onder elke nieuwsbrief een ‘uitschrijfknop’ te plaatsen. Een klik hierop en je bent ervan af!

 

Vergelijk de aanbieding op meerdere plekken

 

Als het eenmaal weer de tijd is van de supersale, zal je zien dat dit een periode is die overlapt per webshop. Daarom kun jij dat ene item op meerdere plaatsen in de aanbieding kopen. De webshops blijven met elkaar concurreren, dus als je een beetje goed zoekt kun je zomaar eens een nog goedkopere aanbieding tegenkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan het hippe merk Shabbies. Dit populaire merk is best wel prijzig, maar bij Supersale weer echt heel betaalbaar.

 

Laat je niet verleiden

 

Omdat het in de sale een stuk goedkoper is dan tijdens het normale seizoen, kun je worden verleid door webwinkels om iets te kopen dat eigenlijk alsnog te duur is. Staar jezelf dus niet dood op hoeveel goedkoper een item is geworden, maar kijk naar de prijs die je moet betalen. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft dat je eigenlijk niet kwijt kunt. De sale is een goed moment om toe te slaan, maar het is ook een tijd waar winkels veel winst maken. Het is en blijft een marketingstunt, om het geld van jouw portemonnee in die van de winkeleigenaren te krijgen! Die ene jas of tas zou jou natuurlijk perfect staan, maar niet ten koste van alles ;).

shopping foto’s zijn van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Shopverslaafd? Dan mag je deze sale tips niet missen!

  1. alltijd handig en welkom die tips. Van de nieuwsbrieven ben ik ook niet zo maar de rest is super handig

  2. Eigenlijk ben ik niet zo’n van van nieuwsbrieven. Nouja, misschien moet ik er dan maar een special mailadres voor maken. Kort geleden heb ik mij namelijk bij heel wat nieuwsbriefen afgmeld omdat ik geen overzicht meer had.

  3. Vooral de tip laat je niet verleiden vind ik erg goed. Soms kun je door een lage prijs in verleiding komen iets te kopen dat je eigenlijk niet nodig hebt.

  4. ik kan ook heel goed shoppen maar heb deze sale eigenlijk niks gekocht. ik wacht op de nieuw collectie

  5. Ik ben zelf nier zo shop verslaafd al moet ik zeggen dat het online shoppen wel een uitkomst is voor mij. Heb zelf nooit echt van hele dagen (fysiek) shoppen gehouden, uurtje vond ik
    Al genoeg. En als ik in een lekkere flow zit kan ok wel wat webwinkels achter elkaar bekijken.. maar vaak ben ik er na 1 of 2 ook wel klaar mee.. en ben nooit zo goed in Sale shoppen maar misschien dankzij deze tips nu wel..

  6. Ik heb met name tijdens de Black Friday flink mijn slag geslagen! Heerlijk shoppen tijdens de Sale

  7. Handige tips. Vroeger had ik echt een shopverslaving, vooral bij Zalando. Nu vergelijk ik inderdaad de prijzen omdat sommige sites duurdere aanbiedingen hebben dan andere. Black Friday of grote solden vind ik wel altijd leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang