Sinterklaas is geen feest

Van Esmée ontving ik dit gastblog over Sinterklaas.  Heel toevallig wilde ik eigenlijk dit jaar precies zoiets schrijven, maar dan over de Kerst. Voor mij is het namelijk net andersom. Ik ben dol op Sinterklaas, maar Kerst mag wat mij betreft best overgeslagen worden.

Sinterklaas is geen feest

Door Esmée.

Al half oktober ga ik me druk maken over de komende Sinterklaas. Naar mate de tijd vordert en hij met zijn Pieten zal verschijnen in Nederland verergert mijn stress.
Waarom?
Ik wil het zó graag een leuk feest laten zijn voor mijn dochtertje en liefst met een berg cadeautjes samen met een berg kindjes met blije gezichtjes. Maar bijna elk jaar is de zak met cadeaus alleen voor haar. Sinterklaasfeest vier je, als je een groot gezin hebt, lekker thuis of met opa’s en oma’s en andere neefjes en nichtjes, want dat is hét moment voor opa en oma om hun kleinkinderen lekker onbeschaamd te verwennen.

gifts photo

En daar ligt het probleem. Allereerst is mijn dochter het enige kind in huis. En als tweede…de ene opa en oma zitten in Benidorm tijdens de Sinterklaas en de andere oma (mijn vader interesseert het sowieso niet veel) is niet haar biologische oma en die wordt dan vaak uitgenodigd bij haar kinderen en kleinkinderen. Wij worden dan nogal eens vergeten.

Ik ga het vervolgens overcompenseren door veel cadeaus te kopen, een video door de Sint in te laten spreken en een paar pieten in te huren om haar maar een leuk Sinterklaas feest te bieden. Maar ik realiseer me ook, dat het mijn stress is en mijn “probleem” en zij hier (hopelijk) niets van meekrijgt.

God, ik zal blij zijn als ze volgend jaar niet meer in Sinterklaas gelooft. Kerst vind ik zoveel leuker!

www.website4mama.nl
Instagram


Wat vind jij van het verplichte gevoel tijdens de feestdagen?

 

Photo by Nationaal Archief


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

4 gedachten over “Sinterklaas is geen feest”

  1. Wij hebben hier nagenoeg hetzelfde euvel. Schoonfamilie vind Sinterklaas helemaal niets en ook vriendlief vond het altijd maar een gedoe. Gelukkig heb ik dan wel weer mijn ouders achter mij staan. Wij vieren Sinterklaas altijd op een andere manier. Ieder jaar verzin ik een “verhaal”. De kinderen krijgen een brief met opdrachten. Verkleden, speurtocht, een spelletje, wat dansen, een filmpje, wat bakken. De hele middag zijn ze dan onder de pannen met als beloning een zoektocht naar de zak met cadeautjes (voor ieder vier cadeautjes). Zelfs mijn oudste dochter van tien vind het nog geweldig om het zo te vieren en vraagt me nu al wat ze dit jaar gaan doen. Het is wel wat werk, maar het kost bijna niets en je hoeft ook niemand in te huren.

  2. Lastig? Is er helemaal niemand in de buurt die het ook in een bescheiden gezelschap viert? Of vrienden waarmee je het gezamenlijk kan vieren?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: