SISU | Het Finse antwoord op Hygge en Lagom | winactie

SISU! Overgewaaid uit Finland is er SISU. Waren we net gewend aan Hygge en Lagom, komt er nu de frisse tegenwind: SISU. Behalve heerlijke maskers (SKYN!), salmiaki, de beste scholen van de wereld en hun prachtige natuurbaden, hebben zij dus ook SISU.

SISU

SISU is een Fins begrip dat zoiets betekent als ‘doorzettingsvermogen, volharding, een ijzeren wil om een bepaalde, vaak langdurige taak te voltooien’. De Finnen hebben best wat tegenslagen gehad, maar weten dat altijd in iets goeds om te draaien. Ze staan bekent om hun doorzettingsvermogen, en hun bijzondere manier van aanpakken.

De Finnen hebben het langste zwangerschapsverlof, en ook de vader komt er bij de Finnen een stuk beter vanaf. Hun scholen staan vooral in het teken van het kind. Hun veiligheid, hun capaciteiten, en wordt er gekeken naar het kind hoe die les krijgt. Je zou er bijna voor verhuizen.

SISU is dan ook niet echt een trend die je zou moeten volgen zoals Hygge (gezelligheid, yay wat zijn we altijd blij!) of Lagom (alles in balans). SISU is een manier van leven. Het gaat er om dat als je tegenslagen hebt, je niet opgeeft, maar toch de kracht probeert te vinden om door te gaan. Om de kracht te vinden om het allemaal om te draaien en er iets goed van probeert te maken.

Review SISU

SISU
De Finse kunst om met kracht te leven

Een inspirerend boekje wat mij nieuwsgierig maakte. De oorspronkelijke betekenis houdt verband met je buik waar vanuit onze onverzettelijkheid vandaan komt! Dat alleen al boeide me. 

De uiteindelijke betekenis is een mengsel van moed, veerkracht, lef, standvastigheid en doorzettingsvermogen. In dit boekje, kwam ik er achter, staan tips en ga je Sisu beter begrijpen en toepassen. Al lezend begreep ik dat wij allen Sisu ‘in ons hebben’ of al gebruiken. Ooit staan we voor beslissingen: doorgaan of opgeven. We krijgen ooit allemaal te maken met verdriet, ziekte of geen werk. Bij dit alles zullen we krachten moeten vinden in onszelf. Die innerlijke kracht zorgt voor aanpassingen en rust. Het boekje verteld hoe de Finnen dit doen met behulp van natuur, ontspanning en | of voeding.

Beslist een aanrader! (Carmen) 

 

Winactie

Wil je ook dit boek een keer lezen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op het boek SISU!

  • Like onze Facebookpagina 
  • Je mag ook onder de post reageren
  • Delen wordt gewaardeerd
  • Door mijn instagram te volgen krijg je een extra kans

Heel veel succes! De winnaar krijgt persoonlijk bericht

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

4 gedachten over “SISU | Het Finse antwoord op Hygge en Lagom | winactie”

  1. LOL. Ik moet altijd wel een beetje lachen om al die termen die overwaaien uit andere landen. Dat Sisu klinkt ook wel weer prima!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: