Close

Sneller en dieper in slaap met de Somnox 2

We weten ergens allemaal wel dat slaap belangrijk is, maar toch blijven we iedere keer weer te lang op, waardoor we de volgende ochtend weer moe zijn. Sommige mensen hebben er zelfs regelmatig last van dat ze simpelweg niet in slaap kunnen komen. Het is toch heel belangrijk dat jij voldoende en goede slaap krijgt iedere nacht. Wat doet goed slapen dan precies voor je lichaam? En, misschien nog belangrijker om te weten, wat doet slecht slapen voor je lichaam?

 

Het effect van goede slaap

Slaap is ontzettend belangrijk voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid. Wanneer jij een goede nachtrust hebt gehad, zal je bijvoorbeeld zien dat je stress afneemt. Ook neemt je hersenactiviteit af tijdens de non REM-slaap, waardoor je hersenen hier even rust krijgen en je zo weer beter kunt nadenken gedurende de dag. Verder ga je zo vrolijker en positiever door het leven, aangezien je dan goed uitgerust bent.

 

Op fysiek vlak is goede slaap ook heel belangrijk, want bij goede slaap zal je merken dat je meer energie hebt. Daarbij zorgt goede slaap voor een sterker immuunsysteem en wordt je minder vaak ziek. Ook heb je meer controle over je lichaamsgewicht, leef je langer en word je libido hoger.

Het effect van slechte slaap

Er zijn ook veel mensen die niet zo veel of goed slapen. Slecht slapen kan een aantal vervelende gevolgen hebben. Zo zal je concentratievermogen achteruit gaan en wordt de kans dat je fouten maakt veel groter. Ook zal je meer last hebben van stemmingswisselingen en heb je een verhoogde kans op depressie.

 

Voor je fysieke toestand is het ook erg nadelig als jij slecht slaapt. Je kan bijvoorbeeld makkelijk aankomen in lichaamsgewicht. Ook wordt je immuunsysteem zwakker als je te weinig slaapt, waardoor je vaker ziek zal worden. Verder heb je een verhoogde kans op ziektes als alzheimer, obesitas, kanker, hart- en vaatziekte en diabetes type 2. 

 

Hoe zorg je voor goede slaap?

Als jij graag iedere nacht goed wilt slapen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je telefoon op tijd wegleggen en geen cafeïne meer na een bepaald tijdstip. Lichte beweging als een wandeling, zwemmen of yoga. Misschien een beker warme melk of een glas kamillethee. Vooral niet te zwaar eten, bij trek neem dan wat havermout bijvoorbeeld. In deze tijd zou ik niet zo snel zeggen neem een warm bad of douche want dan lig je wakker van de kosten, maar dat zou wel kunnen werken. Even al je stress van de dag opschrijven kan ook een fijne ontlading zijn.

Slapen met de Somnox 2

Een hele makkelijke manier om beter en sneller in slaap te vallen is de Somnox 2. Deze slaap robot zorgt voor een gecontroleerde ademhaling. Dit verlaagt je stress, je hartslag en kalmeert zowel je lichaam als je geest, waarbij je makkelijker in slaap kan vallen. Ook zal je langer kunnen blijven slapen hierdoor, doordat je lichaam al helemaal tot rust komt nog voordat je echt in slaap bent gevallen. Als je dus graag goed wilt slapen iedere nacht, kan deze handige robot je heel goed van pas komen!

Zo slaap ik zelf met de Somnox 2!

Ik slaap al maanden, misschien wel jaren super slecht. Een hele nacht doorhalen is echt een luxe voor mij. Rustig in slaap vallen stond ook in wensenpakketje.

Nu ga ik geen valse claims maken dat ik geen nacht meer slecht heb geslapen sinds ik de Somnox 2 heb, maar zeker wel dat in slaap komen een stuk sneller en rustiger gebeurt. Ook heb ik er inmiddels een paar nachten opzitten die ik helemaal door heb geslapen, en dat lag echt in een ver verleden.

Ik heb nogal last van anxiety, dus soms krijg ik van het mee ademen met de robot het extra benauwd, terwijl ik er op andere dagen weer rustig van wordt. Wel merk ik dat als ik hem niet bij mij heb liggen dat ik hem wel mis.

De Somnox 2 bij kinderen

De reden dat hij niet altijd in mijn bed ligt, maar in iemand anders haar bed, is omdat de kleine meid hem ook ontdekt heeft. Zij komt nog lastiger in slaap dan ik. Ze heeft slaap therapie gehad, is in een slaap kliniek geweest, krijgt melatonine, maar slaap is niet aan haar besteed. Als baby was het een ramp en stopte ze met 6 maanden met haar middagdutjes. Op advies van de artsen gaat ze al wat later slapen dan het gemiddelde kind van 8, maar toch is het heel lastig.

Uiteraard was het dus ook logisch dat zij mee ging testen. Want wie beter dan iemand die chronisch slaaptekort heeft.

Waar ik het muziekje uitzet, zet zij hem juist wat harder. Nou ik kan je vertellen dat zij er nu eerst mee gaat slapen, en dan pak ik hem voor mij. De eerste keer sliep ze in 10 minuten en nu is ze met een paar minuten weg. Ze slaapt rustiger, als in ze doet geen 360 spins meer, en ze slaapt er goed op door. Geen gespook naast mijn bed als ze in haar eigen bed slaapt zelfs. Full confession: ze slaapt/sliep nog vrijwel elke nacht bij mij omdat ze in de nacht regelmatig wakker wordt/werd.

Ik kan je niks beloven, maar ik kan je zeker vertellen dat het voor ons echt werkt.

Shop hier je eigen Somnox 2

Hoe is jouw nachtrust?


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang