Close

3 Tips om een slaapbank uit te zoeken voor in elke kamer

Een slaapbank is multifunctioneel en scheelt veel ruimte.

Woon je in een klein appartement en heb je regelmatig vrienden over de vloer die ver weg wonen, dan is dit eigenlijk een must. Ook in bijvoorbeeld een tienerkamer is een slaapbank erg leuk als er vriendinnen komen logeren. 

Slaapelement Ikea

Uiteraard kun je voor slaapbanken natuurlijk bij Ikea en andere woonwinkels terecht. Je vindt er nog steeds de traditionele multifunctionele banken die je van vroeger kent: je ziet er duidelijk aan dat het een slaapbank is. Ze zijn echter wel lekker goedkoop. Maar er zijn ook veel slaapbanken bij gekomen in het assortiment die eruit zien als normale banken. Ze zijn in diverse kleuren en patronen beschikbaar, waardoor het niet misstaat in je woonkamer. Het maakt niet uit of je een tweepersoons, driepersoons, hoekslaapbank of slaapbankje met bijzettafel zoekt. Vanaf 199 euro heb je al zo’n hippe slaapbank.

Goedkope slaapbank

Het staat misschien niet echt fantastisch, maar het is wel heel handig: een slaapbank met wieltjes. Ben je de plaats zat waar deze staat, dan kun je hem zo verrijden. Het uitklappen is daardoor ook extra gemakkelijk. Wat ook leuk is zijn hoezen die je kunt verwisselen. Zo zit je nooit aan de kleur van jouw slaapbank vast. Veel bankbekleding wordt tegenwoordig van milieuvriendelijke stoffen gemaakt. Wist je dat je ook slaapstoelen hebt die uitklapbaar zijn en een eenpersoonsbed kunnen worden? Deze zijn ook verkrijgbaar met en zonder wieltjes. Daarnaast heb je zelfs poefen die kunnen worden omgetoverd tot bed.

Uitklapbank

Ruimte optimaal benutten is een hot item. Slaapbanken passen daar helemaal bij. Je hoeft geen apart bed voor de gasten aan te schaffen dat je weer ergens op moet bergen en je houdt ruimte over om weer andere dingen op de plaats van de slaapbank op te bergen, waardoor jouw huis minimalistisch kan worden. Slaapbanken zijn al drie decennia lang helemaal in, maar we hoorden er de laatste tijd weinig meer van. Ga jij de trend opnieuw tot leven wekken? Je hoeft je dan in ieder geval nooit meer druk te maken of het wel mooi staat bij het interieur.

Wat vind jij van de slaapbank?

Foto van vrouw op bed is van Shutterstock

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

12 thoughts on “3 Tips om een slaapbank uit te zoeken voor in elke kamer

  1. Ik vind een slaapbank enorm handig. Ik zou er zelfs eentje later willen in mijn living. Gemakkelijk als je geen trappen mag doen of als je ziek bent.

  2. Ik slaap op een slaapbank. We zijn verhuisd naar een kleinere woning en ik heb geen slaapkamer meer dus ik slaap op de (Ikea) slaapbank in de woonkamer. Er zijn tegenwoordig slaapbanken met hele fijne matrassen gelukkig 🙂

  3. We hebben een gewone bank in de living maar voor de logeerkamer lijkt dit me wel handig.

  4. Ideaal zo’n slaapbank. Vooral als je het beddengoed eronder kwijt kunt. We hebben er twee, die regelmatig worden bezet door vrienden die voor een vakantie onze kant opkomen.

  5. Grappig, het is dat we nu al een slaapbank hebben, maar misschien had ik er iets langer over na moeten denken. 😁 We hebben een lees/logeerkamer met een boekenkast over een gehele wand. Het moest een gezellige kamer worden, maar wat ook gebruikt kan worden als logeerkamer. De bank die we hebben gekozen (ik vermoed ikea, al weet ik het niet helemaal zeker meer..) staat super bi de kleuren van de kamer, maar toen wij, vanwege een verbouwing, genoodzaakt waren om zelf een paar weken op de bank te gaan liggen, kwamen we er al snel achter dat een nacht of twee prima is, maar langer niet aan te raden. haha! (Vandaar dat we waarschijnlijk ook nooit gasten hebben die langer blijven. 🤣) Het is dus goed om na te gaan hoevaak de bank gebruikt gaat worden. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang