Close

Slechte huid? Zo kan je er vanaf komen!

Er zijn weinig dingen frustrerender dan te maken hebben met een slechte huid. Of het nu gaat om chronische acne, droogheid of gewoon af en toe een puistje, een slechte huid kan zowel je uiterlijk als je gevoel van eigenwaarde behoorlijk beïnvloeden.

Bovendien kan het aanpakken van een slechte huid duur en tijdrovend zijn. Van behandelingen tot uitstapjes naar de dermatoloog, een slechte huid aanpakken kan al snel een fulltime baan worden. Zucht! We helpen je graag met wat tips die wellicht het onderliggende probleem kunnen verhelpen. Laten we beginnen.

Eet meer vitamines

Ja, je leest het goed! Er zijn veel redenen waarom het eten van groenten en fruit je huid kan helpen verbeteren. Ten eerste zitten groenten en fruit boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde huid. Vitamine C, ook wel bekend in de vorm van vitamine C bruistabletten, is een krachtige antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen. Verder kunnen groenten en fruit helpen om de huid gehydrateerd te houden en de collageenproductie te bevorderen. Dit komt omdat ze veel water en vezels bevatten, die helpen de huidcellen gehydrateerd te houden. Je kunt ook extra vitamines kopen in de vorm van supplementen om zo toch de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Samen zorgen we dat jouw huid weer gaat stralen. Eat your veggies!

Gebruik altijd SPF

Wist je dat de uv-straling van de zon (en de zonnebank) de kans op pigmentvlekken kan vergroten? Een echte must om je huid hier goed tegen te beschermen! SPF is een maat voor hoe goed een zonnebrandmiddel je huid tegen uv-stralen van de zon zal beschermen. Uv-stralen zijn onzichtbaar voor het blote oog en worden in twee soorten verdeeld: uv-A en uv-B. Uv-A-stralen veroorzaken vroegtijdige veroudering en kunnen door glas dringen, terwijl uv-B-stralen de belangrijkste oorzaak van huidverbranding zijn. Beide soorten uv-stralen kunnen je huid beschadigen en je risico op huidkanker verhogen. SPF meet de hoeveelheid tijd die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden. En vergeet natuurlijk geen beschermende kleding te dragen en waar mogelijk in de schaduw te blijven.

Reinig je huid

De meeste mensen zijn zich bewust van het belang van het reinigen van hun huid ‘s morgens, maar veel minder beseffen het belang van het reinigen ‘s nachts. Terwijl je slaapt, doorloopt je lichaam een proces van herstel en dat geldt ook voor je huid. Als je je niet reinigt voor het slapengaan, blijft al het vuil, de make-up en de vervuiling die je huid gedurende de dag verzameld heeft, ‘s nachts op je huid zitten. Dit kan leiden tot verstopte poriën, puistjes en droogheid. Bovendien kan het je huid ook moeilijker maken om vochtinbrengende crème en andere huidverzorgingsproducten op te nemen. Om al deze redenen is het belangrijk de tijd te nemen om je huid voor het slapengaan te reinigen. Haastige spoed is zelden goed, en zeker niet bevorderlijk voor het behoud van je perzikhuidje!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang