Close

Ik ben een slechte moeder

Ja je leest het goed. Ik ben een slechte moeder! Tenminste, als ik zo wat blogs of tijdschriften hier en daar lees. Dan heb ik echt hulp nodig. Je doet het namelijk nooit goed. Wat ik daarvan vind?

Soms denk ik echt dat ik de allerslechtste moeder ben van de wereld.

Op zo een moment bijvoorbeeld als je het hebt over voorlezen. Dat moet elke dag minimaal een half uur. Ook al ben je doodmoe, heb je de hele dag gewerkt, slapen ze al half en hebben ook zij er geen zin in, laat staan geduld.. Dan moet je lezen. Anders moet je het bekopen met slechte cijfers later. Oh oops. Dat is dus mijn schuld..

Daarentegen draaide ik wel altijd klassieke muziek tijdens mijn eerste zwangerschap, at ik alleen groente en vis, en deed ik elke dag aan beweging. Daar krijgen ze later hele goede cijfers van! Ehm..

via GIPHY

Eten is nog zo een dingetje.

Ik ben daar in te streng, of te makkelijk, ligt er aan wie je het vraagt namelijk. Ik vind dat ze altijd een hapje moeten proeven. Ook al hebben ze het vorige week nog geprobeerd en was het smerig. Vandaag weer. Ze hoeven het van mij niet allemaal op te eten. Ook dwing ik geen lege borden af. Soms wel een hapje extra, maar bij niet eten is er soms wel gewoon een toetje. Ik ga hier best wel op mijzelf af. Ik heb ook niet altijd zin in bloemkool ook al lust ik het graag.

Nou hebben ze periodes van slecht eten (het zijn net mensen die kinderen) maar over het algemeen eten ze wel alles. Zo kan ik in een restaurant met ze zitten en proberen ze uit zichzelf nieuwe groente of vis die ze niet kennen. Zo is van Keira haar lievelingseten dus niet friet met nuggets, maar pasta carbonara of broccoli met garnalen bijvoorbeeld. Miya eet het liefst dagelijks bonen. En ja, zo eten we dus regelmatig bonen of pasta, puur omdat het makkelijk is, en ik geen hoofdpijn heb aan tafel.

via GIPHY

Er was laatst 5 minuten sneeuw

Iedereen rende naar buiten, ik zag zelfs een post voorbij komen van ouders die midden in de nacht de sneeuw gingen kijken (respect). Ik was erg moe vanmorgen, en heb de tuindeur open gezet. Veel plezier! Voor onszelf namen wij nog even een kop koffie. Heel slecht! Ik had natuurlijk buiten moeten spelen. Maar ik heb daar niet altijd zin in.

Net als in de zomer dat ik niet altijd mee speel, maar lekker een boekje ga lezen. “Echt waar?” ja, echt waar. Ik ga regelmatig met ze naar het water(let je op dat ze niet verdrinken!), bos (brrr je weet nooit wie daar loopt), park(en wat nou als er een grote hond aankomt?), speeltuin(Straks vallen ze!), ijs eten(SUIKER!! Durf je wel!) of wat dan ook.

Ik leer om de meiden beleefd te zijn tegen iedereen.

Mensen te behandelen zoals zij behandelt willen worden. Respect te hebben voor ouderen. Op “u” zeggen ben ik best heel streng. Dit word flink verpest door de “zeg maar je hoor” generatie. Ook dank je wel en alsjeblieft horen er voor mij bij als ontaarde moeder. Maar “ah dat hoeft je niet te zeggen hoor!”. Wel dus, want ik ben een heel strenge moeder.

via GIPHY

De strengste moeder van Nederland

Mijn meisjes moeten hun borden naar de keuken brengen, kleding in de was gooien, en de oudste mag zelf haar kamer aan kant ruimen. Ook moeten zij beide helpen met speelgoed van de woonkamer op te ruimen, tafel afruimen en dwing ik dat ze hun tanden poetsen. “Jouw moeder is wel heel streng he!!”. Jup.

Ik blijf niet altijd kalm als ze jengelen, en als ze schreeuwen, schreeuw ik terug. Ik ben niet altijd even geduldig, en ook mijn opdrachten zijn vaker in hele korte zinnen in plaats van geknield voor ze te zitten om uit te leggen waarom ik het vervelend vind dat ze een creatieve regenboog op mijn nieuwe beddengoed tekenen.

Nog erger.. ik knuffel ze blijkbaar te veel (worden ze verwend van), en vergeef te snel. Ook stampen in plassen, dansen in de woonkamer, en wedstrijdje gekken bekken trekken levert vaak gefronste wenkbrauwen op.

via GIPHY

Als je alle regels leest van wat wel en niet mag, en hoe het allemaal wel en niet moet, dan raak je flink in de war. Niemand is het namelijk met elkaar eens. Dus hoe nu dan? Wanneer doe je het goed? Wanneer ben je nou een slechte moeder? Wanneer ben je nou een goede moeder?

Volgens alle regels ben ik een hele slechte moeder. Maar weet je wat? Ook een hele goede moeder! En voor mijn meisjes zelfs de liefste moeder van de wereld! Ik denk dus dat het bij ons wel goed zit ❤

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang