Een tijdje terug had ik al even wat verteld over bepaalde vriendinnen die graag liegen  maar ik was vandaag weer eens druk aan het werk en toen moest ik opeens denken aan vriendschappen.

Soort slechte vriendinnen

Je hebt van die vriendschappen waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn, maar toch heel leuk. Je hebt ook vriendinnen die je altijd subtiel neerhalen, zodat zij zich beter voelen. Dan zijn er de vriendinnen die er altijd zijn als ze je heel hard nodig hebben, en daarna weer verdwijnen. Vooral als jij ze nodig hebt.
Je hebt de drama vriendinnen die altijd wel iets ergs meemaken, waarbij je jezelf kunt afvragen of ze dit op de 1 of andere manier magisch op zichzelf afroepen. Wat dacht je van de vriendinnen die je al een tijdje kent, maar waar je eigenlijk nog weinig mee gemeen hebt?

Meer slechte vriendinnen

Vanaf dat ik heel klein was had ik mijn allereerste echte beste vriendinnetje. We waren onafscheidelijk. Zij was grappig, ondeugend, en was voor niets of niemand bang. Dat ik altijd voor haar leugentjes opdraaide, of vaak de schuld kreeg van iets wat zij had gedaan of gezegd, vond ik nooit zo erg. Dat ik soms over haar verhalen gevraagd werd vond ik moeilijk, want ik wist zelf eigenlijk niet wat wel en niet waar was. Maar zij maakte me altijd zo aan het lachen, dat ik het allemaal niet zo erg vond.

Op volwassen leeftijd had ik dus weer zo een vriendin. Alleen als je volwassen bent, kun je daardoor enorm in de problemen komen, en komt er een dag dat je wel moet stoppen met de vriendschap. Dit was zo een slechte vriendin die eigenlijk heel leuk was. Ik zag dagelijks van alles voorbij komen dat ze weer vreselijk aan het liegen en bedriegen was, en nam steeds meer afstand. Maar de tijd dat we wel echt nog vriendinnen waren, was zo enorm leuk. Dan zag ik weer een leugen, en lachten we erom. Lachen deden we eigenlijk altijd, met niemand heb ik zo vaak buikpijn van het lachen gehad als met haar. De momenten dat je niet lekker in je vel zat, kwam zij weer met een mega verhaal, waardoor je gewoon weer zin in alles had. Uren lang skypen (we woonden beide nog al eens in een ander land) met flink wat flessen wijn gingen voorbij. Maar ook kan ik jou vertellen, dat door het vele opscheppen zij in kringen verkeerde, die best goed waren. Zo heb ik dankzij haar best wat bekende Nederlanders mogen fotograferen, stond ik zomaar opeens op Fashion week als fotografe, en hielp ze bij de launch van Pink Press. Zo een vriendin kun je helaas niet houden, maar ik mis dat wel. Dat vele lachen. Die 100% support.

Goede vriendinnen

Gelukkig heb je dan nog de goede vriendinnen. Na vriendschappen die je beter kunt vergeten, waardeer je hun des te meer. Je hebt ze ook echt nodig. En die vriendinnen groep mag best veranderen, je hoeft niet perse vast te houden aan je kliekje van de middelbare school, nieuwe vriendinnen passen ook in je huidige leven. Soms zelfs beter. Want je hebt meer gemeen, of je werkt samen, of de kinderen gaan samen naar school. Ik ben super blij met het groepje meiden die ik na al die jaren nog steeds over heb. We zien elkaar niet dagelijks, zelfs niet maandelijks sommige(land/stad verschil), maar we weten dat we er altijd zijn voor elkaar. En dat is toch wel heel belangrijk!!!

Heb jij ook goede en slechte vriendinnen??

Photo by tinou bao


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love