Close

Slechte vriendinnen

Een tijdje terug had ik al even wat verteld over bepaalde vriendinnen die graag liegen  maar ik was vandaag weer eens druk aan het werk en toen moest ik opeens denken aan vriendschappen.

Soort slechte vriendinnen

Je hebt van die vriendschappen waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn, maar toch heel leuk. Je hebt ook vriendinnen die je altijd subtiel neerhalen, zodat zij zich beter voelen. Dan zijn er de vriendinnen die er altijd zijn als ze je heel hard nodig hebben, en daarna weer verdwijnen. Vooral als jij ze nodig hebt.
Je hebt de drama vriendinnen die altijd wel iets ergs meemaken, waarbij je jezelf kunt afvragen of ze dit op de 1 of andere manier magisch op zichzelf afroepen. Wat dacht je van de vriendinnen die je al een tijdje kent, maar waar je eigenlijk nog weinig mee gemeen hebt?

Meer slechte vriendinnen

Vanaf dat ik heel klein was had ik mijn allereerste echte beste vriendinnetje. We waren onafscheidelijk. Zij was grappig, ondeugend, en was voor niets of niemand bang. Dat ik altijd voor haar leugentjes opdraaide, of vaak de schuld kreeg van iets wat zij had gedaan of gezegd, vond ik nooit zo erg. Dat ik soms over haar verhalen gevraagd werd vond ik moeilijk, want ik wist zelf eigenlijk niet wat wel en niet waar was. Maar zij maakte me altijd zo aan het lachen, dat ik het allemaal niet zo erg vond.

Op volwassen leeftijd had ik dus weer zo een vriendin. Alleen als je volwassen bent, kun je daardoor enorm in de problemen komen, en komt er een dag dat je wel moet stoppen met de vriendschap. Dit was zo een slechte vriendin die eigenlijk heel leuk was. Ik zag dagelijks van alles voorbij komen dat ze weer vreselijk aan het liegen en bedriegen was, en nam steeds meer afstand. Maar de tijd dat we wel echt nog vriendinnen waren, was zo enorm leuk. Dan zag ik weer een leugen, en lachten we erom. Lachen deden we eigenlijk altijd, met niemand heb ik zo vaak buikpijn van het lachen gehad als met haar. De momenten dat je niet lekker in je vel zat, kwam zij weer met een mega verhaal, waardoor je gewoon weer zin in alles had. Uren lang skypen (we woonden beide nog al eens in een ander land) met flink wat flessen wijn gingen voorbij. Maar ook kan ik jou vertellen, dat door het vele opscheppen zij in kringen verkeerde, die best goed waren. Zo heb ik dankzij haar best wat bekende Nederlanders mogen fotograferen, stond ik zomaar opeens op Fashion week als fotografe, en hielp ze bij de launch van Pink Press. Zo een vriendin kun je helaas niet houden, maar ik mis dat wel. Dat vele lachen. Die 100% support.

Goede vriendinnen

Gelukkig heb je dan nog de goede vriendinnen. Na vriendschappen die je beter kunt vergeten, waardeer je hun des te meer. Je hebt ze ook echt nodig. En die vriendinnen groep mag best veranderen, je hoeft niet perse vast te houden aan je kliekje van de middelbare school, nieuwe vriendinnen passen ook in je huidige leven. Soms zelfs beter. Want je hebt meer gemeen, of je werkt samen, of de kinderen gaan samen naar school. Ik ben super blij met het groepje meiden die ik na al die jaren nog steeds over heb. We zien elkaar niet dagelijks, zelfs niet maandelijks sommige(land/stad verschil), maar we weten dat we er altijd zijn voor elkaar. En dat is toch wel heel belangrijk!!!

Heb jij ook goede en slechte vriendinnen??

Photo by tinou bao

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

15 thoughts on “Slechte vriendinnen

 1. Dumpen die hap. Vriendinnen moet je energie van krijgen. En soms moet je ze eens steunen, maar wel op eerlijke basisi

 2. Na een nare periode weet ik inmiddels precies wie mijn vriendinnen zijn en wie niet. Op zich wel fijn hoor, scheelt je veel energie steken in mensen waar je toch niets van terug krijgt als het er op aan komt :).

 3. Precies, vreemd genoeg worden leugens en negatieve mensen altijd eerder geloofd dan eerlijke mensen en de waarheid. Bizar. Sterkte Daniëlle!

 4. Ik heb laatst nog afscheid moeten nemen van ‘goede’ vriendin. Soms kom je op dat moment dat je ziet dat ze teveel eigen gecreëerde negativiteit in je leven brengt. Zoveel dat het je energie gaat kosten. Voor mijn zeer kostbare energie met twee kindjes. Mijn blog bracht ook een storm van verontwaarding op het schoolplein. Maar ja zij geloven ook nog elk woord. Ik ga het ze niet vertellen, de tijd zal het ze leren. Mooie blog! xx Danielle

 5. Raar he Bianca, hoe ze zomaar opeens verdwijnen? Dat zijn van die vriendinnen die geen mensen durven te kwetsen, daardoor heel enthousiast doen, waardoor het allemaal nog harder aankomt als ze weer niet komen opdagen

 6. Ja hoort ook bij het leven, denk ik zo. Net als met de liefde, soms moet je door een paar slechte om een goeie te waarderen. Ik had niet zozeer ‘slechte’ als in stoute vriendinnen eigenlijk. Die pasten niet bij mij. Ik was zo onwijs braaf. Als volwassene had ik daarin tegen vooral vriendinnen die je wisten te vinden als ze wat nodig hadden. Op het moment dat ik zwanger werd, verdwenen ze dan ook als sneeuw voor de zon. TJa, dan laat je je wel goed kennen, denk ik dan. Dan heb ik nog liever geen vriendinnen….ja toch?

 7. Best herkenbaar!
  Nou heb ik niet echt een ‘slechte’ vriendin, maar meer zo’n vriendin die zo goed als om de hoek woont en ik haar eigenlijk nooit zie. Na de geboorte van mijn zoontje heb ik haar bijna niet meer gezien. Nog wel een paar keer. Maar op het moment dat het met mij niet goed ging, heb ik soms bestwel even gebaald dat ze er niet voor me was. Ze zat zelf ook niet in een makkelijke situatie…maar je zou juist denken dat je elkaar dan juist nodig zou hebben…we hebben vele pogingen gedaan wat af te spreken… en op één of andere vreemde wijze zegt ze iedere keer af, om allerlei redenen…en dat terwijl ze iedere keer laat weten dat ze graag weer eens weer wat af wil spreken…zo tegenstrijdig! Ik vind het ook best wel moeilijk en eigenlijk weet ik niet zo goed, wat ik er nou mee moet…

 8. Ik heb al weet wat slechte vriendinnen gehad. Maar uiteindelijk is dat niet zo erg, wat zoals je zegt: je apprecieert de goede vriendinnen er des te meer door! Mooi stuk.
  En die ene vriendin die je geholpen heeft met Pink Press heeft dan ook toch haar nut gehad, want je hebt nu een hele leuke blog 🙂
  X, Lena

 9. Ik kan je verzekeren dat dat niet alleen voor vriendschap onder vrouwen geld. Onder de testosteron zijde van het fenomeen vriendschap is het net zo erg. Zo heb ik vrienden waar ik al zo’n 25 jaar mee optrek, en alle hoge en lage punten mee heb meegemaakt. En zo zijn er mensen die ik ooit dacht bevriend mee te zijn, maar met wie het vertrouwen totaal en geheel uiteen is gevallen, om het maar mild te omschrijven.

  Echte vrienden vragen niet, maar bieden aan… en meestal zonder dat je het zelf weet.

 10. Ja zeker, dat er vandaag nog aan te denken om er ook iets over te schrijven maar wist niet goed hoe.
  Nu heb jij het al helemaal raak geschreven dus laat ik het haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang