Close

Slimme, gezonde en heerlijke hack; de pureersoepen

Je hebt ze vast wel voorbij zijn komen; de verse pureersoepen van de AH, Jumbo en de Lidl doen ook mee met de pureer soepen en zelfs Bonduelle kwam met de diepvries versie. Heb jij ze al ontdekt?

Wat zijn de pureersoepen?

In het versvak of nu in de diepvries ook vind je handige kant en klaar gesneden groentes in lekkere combinaties. Mijn favoriet is wel de pompoen met wortel van Bonduelle, maar ook de Spinazie en broccoli combinatie van de AH. Je kunt uiteraard de instructies volgen en er een gepureerde soep van maken. Of je pureert niet en doet er wat soepballen doorheen bijvoorbeeld. Mijn man vindt pureersoepen niet zo lekker, maar nu denkt hij dat ik echt lekker mijn best heb gedaan met al die verse groentes..

Babyvoeding

Voor de meiden maakte ik vroeger altijd zelf hun potjes omdat zij (en ik) de kant en klare potjes niet doen vonden. Aan de hand van de leeftijd moet je even kijken wat wel en niet mag, maar pompoen en wortel (Bonduelle) is een lekker zacht hapje om mee te beginnen. Gebruik iets minder water dan aangegeven zodat het wat dikker wordt en voeg een klein beetje olijf of kokosolie toe om het smeuïg te maken. Zo maak je echt in no time gezonde hapjes en snijd je niet je vingers eraf omdat je doodmoe bent.

Een gezonde omelet

Hier zijn ze dol op ei. Maar zo ei is soms maar saai en ook als ik wat meer groentes naar binnen wel werken is het lekker een handje groente (ik gebruik hier ook wel eens voorgesneden soepgroenten uit de diepvries!) opbakken, geklutst eitje erover heen en je hebt een gezonde maaltijd.

Heerlijk in de stoofpot of een curry!

Een “snelle” stoofpot of curry maak je hier ook mee. Kies de combinatie die je lekker vind. Doe er eventueel vlees of kip bij wat je lekker vindt, ik vind in allebei kokosmelk erg lekker maar maak een traditionele of een eigen recept. Opzetten en klaar. Het is dan een kwestie van alles in de pan en wachten tot het gaar is, of in de stoofpot lekker laten sudderen. Ideaal. Gezond en snel.

Maar die pureersoepen zijn best prijzig

Ze zijn niet goedkoper dan alles vers los halen, en zelf snijden. Wel gebruik je vaak alles in 1x en vries je de restjes van de soep in. Dus langer houdbaar. Of gebruik je een diepvries versie en pak je een handje uit de zak (ooit een bevroren pompoen gesneden? Of überhaupt in de vriezer gepast?).

Er blijft geen groente vergaan omdat je weer geen zin/tijd/energie hebt om te snijden en lekkere combinaties te maken.
Voor ons is dit dus voordeliger. Voor mij is dit een ideale oplossing wanneer ik te veel stress op een dag heb, te lang doorgewerkt, de kinderen zeuren.. Heb je toch snel wat gezond op tafel, en doordat je eindeloos kunt variëren met wat je er mee maakt heeft niemand echt door dat je niet heel culinair bezig bent!

Ideaal voor de vegan ouders, voor de rest: doe er een proteïne naar smaak bij en klaar is mama om lekker een serie te kijken en even pauze.

Succes vrouw💋

Probeer ook eens de Eiwitten zonder vlees: vegetarisch eten voor actieve kinderen of Zo lekker is ui in een vegetarische uientaart | recept

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang