Close

Slimme tips bij het huren van een container

Bij een verbouwing in huis is het soms handig om een container te huren om alle rotzooi in te doen. Maar welke, hoe wat en waar? Dat lees je hieronder.

Een container huren

Wanneer je een container gaat huren en prijzen gaat vergelijken, zie je dat je een grote keuze hebt uit verschillende soorten containers. Zo zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Zo heb je bouwbakken voor de verbouwing van je badkamer of je keuken, maar kun je ook kiezen voor een puinbak voor het afgraven van grond of het breken van muren. Welk formaat kun je dan het best kiezen?

Badkamer verbouwen

Ga je je badkamer verbouwen? Dat is een klus waar relatief weinig afval bij vrij komt. Vaak volstaat een 3 kuub afvalcontainer dan ook wel. Het afval kan bijvoorbeeld de douche, wand- en vloertegels, de spiegel en het badmeubel zijn. Voor je alleen tegels en keramische tegels af? Dan heb je aan 3 kubieke meter meer dan genoeg. Wanneer je ook kiest voor een nieuw bad of een nieuwe douchecabine, is een bouw- en sloopafvalcontainer een beter idee.

Keuken verbouwen

De verbouwing van een keuken geeft vaak meer puin dan de verbouwing van de badkamer. Daarom is het een goed idee om rekening te houden met het bestellen van een grotere puinbak. Uit de keuken komt immers grofvuil, hout, puin en leidingwerk vrij. Een bouw- en sloopafvalcontainer huren is dan het beste idee. Veel mensen bestellen een bak van 3 kubieke meter, maar wij raden een bak van 6 kubieke meter aan. Anders loop je het risico dat je de bak twee keer moet laten legen en dat kost extra geld.

Als je met grond gaat werken

Wanneer je met grond gaat werken, is het lastiger te zeggen welk formaat afvalcontainer huren de beste keus is. Hiervoor gebruik je een rekenmodel. De som is het oppervlak keer de diepte van de grond. Stel dat je tuin 20 vierkante meter is en je 20 centimeter wilt uitgraven. Dan is de som 20 x 0,20 x 1,3. Dat is een container van 5,3 kubieke meter. Een 6 kubieke meter container is dan een goed idee. De factor 1,3 wordt aangehouden omdat grond nooit volledig luchtdicht is.

Huis verbouwen

Wanneer je je hele huis gaat aanpakken, kun je het best rekenen op 15 tot 20 kuub. Bij een volledige huisrenovatie komen verschillende materialen vrij, waardoor een bouw- en sloopafvalcontainer de beste keus is. Wanneer je ook een natuurstenen vloer verwijdert, kun je het best ook een kleine container huren.

Het is een goed idee om je bak altijd te groot te huren. Vaak komt er meer rommel vrij dan je vooraf denkt. Bovendien is het huren van een grotere bak goedkoper dan twee keer de bak te laten legen.


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang