Close
20231119 181938 0000 Slow living: leven op een lagere versnelling doe je zo!

Slow living: leven op een lagere versnelling doe je zo!

Slow living betekent letterlijk langzaam leven. Je kunt het interpreteren als niet meer doorgaan waar je allang pauze had moeten nemen. Niet meer op de hoogste versnelling door het leven en jezelf de kans te geven om er ook wat van te genieten. 

Verplichte slow living

Dit jaar moest ik serieus stoppen met altijd maar doorgaan. Het huishouden, mijn werk, events, social life en dan natuurlijk het belangrijkste de kinderen. Ergens onderweg vergat ik dat ik er zelf ook nog was. Ik ging altijd door, ondanks dat mijn lichaam al jaren signalen gaf dat de batterijen op waren. De reserve was er nu ook doorheen en ik klapte in elkaar. Ik kon werkelijk niets meer doen. Ik heb mijn hele leven al HSD, het is aangeboren. Het punt is dat je er niet altijd klachten van hebt. 

Als je er dan op terugkijkt zijn de tijden van stress altijd de periodes geweest dat ik meer klachten had. Maar nu is er fibromyalgie bij gekomen en dat is echt een silent killer. Niemand die weet wat ze kunnen doen, door de HSD kan ik slecht tegen veel medicatie en nou ja, lang verhaal kort: Ik ben begonnen met slow living (in mijn geval heel slow). Meer pauze nemen, wat langer van de rustmomenten genieten. Wat vaker door de natuur, meer sporten, en heel veel nee zeggen. Niet meer naar elk event, niet meer naar elk gezellig etentje, en meer thuis een beetje rommelen. Gezondheid gaat voor.

Stylish sieraden van de Urban Chic collectie van Kaya Sieraden, perfect bij een slow living lifestyle

Dankbaar voor mijn gezin

Omdat het voor het gezin natuurlijk ook niet makkelijk is om te zien hoe ik zo ziek werd en niet meer van alles mee kan doen, doen we het daar ook anders. Met de kleine doen we regelmatig een bordspelletje of gaan wandelen met de hond. De oudste vindt het lekker om te koken en dan gezellig te babbelen.

Als extra bedankje koos ik voor tastbare herinneringen als cadeau voor mijn kids. Voor de tiener een prachtige gouden armband en ketting. Echt mooie klaver sieraden – een beetje bling om haar te herinneren aan haar eigen glans en geluk. Mijn jongste, een zilveren ketting met naam. We waren hier al langer naar op zoek, het moest fijntjes en lief zijn zoals zij is. Dat is nu gelukt. Beide komen uit de Urban Chic collectie van Kaya sieraden. Een hele sierlijke en toch van deze tijd collectie. Het past precies bij wat ik nu zo waardeer: eenvoudig en toch heel waardevol en bijzonder.

Urban Chic Collectie Kaya Sieraden

Doelen voor 2024

Ondanks de uitdagingen die mijn gezondheid met zich meebrengt, vind ik troost en voldoening in mijn schrijfwerk. Dit jaar ben ik diep dankbaar voor de prachtige cliënten die mijn pad hebben gekruist. Het is hun vertrouwen en samenwerking die mijn dagen verrijken en mijn passie voor het geschreven woord voeden.

In het bijzonder wil ik mijn lezers bedanken. Jullie verschijnen maandelijks, en jullie aanwezigheid is een geschenk dat ik koester. Het is jullie steun die mijn woorden een betekenis geeft, en ik hoop dat mijn schrijven jullie harten raakt zoals jullie het mijne raken.

Mijn doelen voor het komende jaar zijn helder. Ik wil blijven streven naar slow living, een pad dat mijn gezondheid ten goede komt.

Op professioneel vlak hoop ik op nog meer succes. Twee e-books staan op het punt om het levenslicht te zien en zullen beschikbaar zijn op mijn platform. Deze creaties zijn een arbeid van liefde en ik hoop dat ze jullie evenzeer zullen inspireren als mijn reguliere columns.

Prachtig slow living zilveren sieraad met naamWat is slow living dan precies?

In de kern draait slow living om het vertragen van de razernij van het dagelijks leven. Het is als een adempauze in een wereld die vaak lijkt te rennen alsof de koffie gratis is. Het betekent niet dat je de hele dag in slow motion moet bewegen, maar eerder bewust keuzes maken om te genieten van het moment.

Slow living is rustiger leven voor een geestelijke gezondheid

Mindfulness

Voor mij is slow living als een mindfulness-sessie, maar dan voor het dagelijks leven. Het gaat om bewustzijn – aandacht schenken aan wat je doet, in plaats van als een kip zonder kop door je to-dolijst te racen. Het resultaat? Meer rust, minder stress, en een dieper gevoel van tevredenheid.

Een van de charmes is eenvoud. Minder spullen, minder rompslomp. Het is niet extreem minimalisme, maar eerder een focus op wat echt belangrijk is. Het betekent niet dat je je geliefde verzameling van kattenmokken moet opgeven, maar eerder bewust kiezen wat echt geluk toevoegt aan je leven. Dit is waarom ik zo bewust heb gekozen voor de sieraadjes voor mijn dochters van Kaya bijvoorbeeld. Iets waar een betekenis achter zit.

De kunst van het langzaam genieten

Slow living betekent ook genieten van de kleine dingen. Een kopje koffie in de ochtendzon, een luie wandeling zonder een specifiek doel, of gewoon lekker rommelen in je tuin. Het gaat niet om het bereiken van het volgende doel, maar om het waarderen van het huidige moment.

Voor mij heeft het ook een sterke link met gezondheid. Het stelt me in staat om te luisteren naar mijn lichaam, om mijn gezondheid op de eerste plaats te zetten. Het is als een herinnering dat het oké is om even te pauzeren, om goed voor jezelf te zorgen.

Hoe werk je Slow Living in je leven?

Misschien vraag je je af hoe je dit in je drukke schema kunt passen. Geen zorgen, het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Begin klein. Plan bewust wat ‘me-time’ in je agenda. Geniet van een maaltijd zonder afleiding van je telefoon. En ja, dat betekent ook af en toe ‘nee’ zeggen tegen extra verplichtingen.

Wie weet is het ook wel wat voor jou?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Slow living: leven op een lagere versnelling doe je zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang