Close
smart home

Smart home: het gemak van technologie in huis

De technologische vooruitgang heeft ook onze huiskamers bereikt. Een smart home is bijna net zo gewoon als een kop koffie inmiddels. Met onze stem of een druk op een knop kunnen we vanuit onze luie stoel apparaten bedienen waarvoor we nog niet zo lang geleden op moesten staan. 

Tegenwoordig kunnen apparaten zelfs met elkaar communiceren door ze simpelweg met elkaar te koppelen. Gemak dient de mens, en dat weten de fabrikanten van tech-bedrijven maar al te goed. Ze spelen handig in op de behoeften van de consument en zijn dan ook continue bezig met het ontwikkelen en verbeteren van smart software.

Wat is een smart home?

Slimme technologie in huis. Door de juiste software zijn apparaten in staat om met elkaar te communiceren. Dit kan allemaal bestuurd worden door je stem, je mobiele telefoon of een enkele afstandsbediening. Je kunt bijvoorbeeld met een simpele spraakgestuurde opdracht vanaf de bank alle lampen aanzetten of iets Googlen. Je hoort dan het antwoord via de boxen in je huis. Alle smart apparaten staan met elkaar in verbinding, ideaal.

Smart home producten

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een slim apparaat voor in huis op de markt gebracht. We kennen allemaal de smart-tv. Maar wist je dat er ook slimme airco’s, koelkasten en tandenborstels bestaan? Als je een lekker kopje koffie wilt op een bepaald tijdstip van de dag dan hoef je dat alleen maar even aan je koffiezetapparaat door te geven via de app op je mobiele telefoon, of de tijd wanneer je robotstofzuiger in actie moet komen, met smart home producten kan het allemaal. Bij OTTO bijvoorbeeld hebben ze heel slim een hele smart home categorie aangemaakt voor je om alles snel bij elkaar te vinden. 

zo werkt een smart homeSlimme verlichting in huis

Door smarthome verlichting te gebruiken hoef je geen marathon door het huis te lopen om alle lampen aan te zetten. Omdat smart lampen met elkaar verbonden zijn kan je met een spraakgestuurde opdracht simpelweg de lampen bedienen, zelfs de kleur van de verlichting is vanuit je luie stoel te bedienen. Er bestaan smart stekkers en andere elektronica die dit allemaal mogelijk maken. Zelfs de buitenverlichting is te regelen met een simpele app op je telefoon.

Tip! Smart lampen passen gewoon in reguliere lampen. Dus je hoeft echt niet meteen je mooie vintage lampenkap weg te doen.

Veiligheid met een smarthome

Je wilt natuurlijk wel met een veilig gevoel uit eten of naar een verjaardag. Met smart producten zoals alarmsystemen, babyfoons beveiligingscamera’s en slimme deurbellen kun je met een simpele blik op je telefoon zien wie er voor de deur staat, de deurbel beantwoorden en de beveiliging in en om het huis aan en uitzetten. Als je slimme rookmelders ook nog eens met je mobiel connect dan weet je zeker dat je met een veilig gevoel van huis kunt.

Hoe ver ben jij al met je smart home?

de gemakken van een smart home

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang