Close

Fitness en voeding | zó belangrijk is het om gezond te eten

Als je lekker in beweging bent om je lichaam gezond en fit te houden ben je goed bezig! Maar hoe zit het met je voedingspatroon? Past deze wel bij je nieuwe gezonde fitnessstijl? En vind je het moeilijk om genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Lees dan even snel verder!

Of je nu wilt afvallen, een gezondere levensstijl wilt of je lichaamsvorm die je nu hebt wilt behouden, als je niet gezond eet zal je lichaam erop achteruitgaan. Fitness is een goede manier om het lichaam in vorm te brengen en te houden maar om je oefeningen nog effectiever te laten werken is gezonde voeding heel belangrijk. Het kan zelfs zo zijn dat je oefeningen ‘voor niets’ zijn geweest door het innemen van verkeerde voeding. Zonde!smoothiebowl

 

Dit heeft je lichaam nodig bij fitness

Je lichaam heeft bepaalde stoffen nodig om je spiermassa op te kunnen bouwen en te onderhouden. Logisch, want je lichaam verbruikt tijdens het fitnessen heel veel van deze stoffen, en die moeten dus ook weer aangevuld worden. Hieronder vind je een klein overzicht met voedingstoffen die je nodig hebt tijdens het fitnessen en in welke producten je deze kunt vinden.

Eiwitten/ Proteïnes

Plantaardige eiwitten vind je vooral in:

 • Peulvruchten
 • Noten
 • Graanproducten
 • Paddenstoelen

De dierlijke variant is goed vertegenwoordigd in:

 • Eieren
 • Vlees
 • Vis
 • Melkproducten
 • Kaas

 

Proteïnes zorgen voor een verzadigd gevoel voor langer en helpen bij de spieropbouw. Let wel op hoeveel je neemt, als je het niet verbrand zet het ook weer snel om in vet.

Vezels

Vezels heb je echt nodig voor de goede spijsvertering. Veel mensen die op dieet zijn laten alle koolhydraten staan, maar vergeten zo vaak wel hun vezels. Denk daarbij dus aan spinazie, zeewier en avocado bijvoorbeeld. Deze producten geven een boost van gezonde voedingsstoffen en geven veel smaak aan je eten!smoothie

 

Smoothies!

Om zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen bij elkaar te krijgen in één maaltijd, kun je lekkere smoothies maken. Dit is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens heel makkelijk en snel klaar. Zo kun je makkelijk verschillende soorten fruit, een flinke hand spinazie en lepel magere yoghurt in de blender gooien voor een supergezonde maaltijd. 

Vind je het zelf snijden en bedenken van lekkere smaken bij elkaar toch nog veel werk dan zijn de diepgevroren pakketjes van JuiceJunkies echt een aanrader. Je krijgt in een zakje tot 5 soorten bio fruit en groenten met toegevoegde superfoods en eiwitten. Elk smoothie recept zorgvuldig samengesteld door het Juice Junkies team.

 • BIO fruit en groenten,
 • voorgesneden en de perfecte portie.
 • IQF bevroren, geen afval,
 • geen verspilling.

En dan met smaken als Make love not war, Berry nice to meet you of Tropical twist, begin of eindig je de dag gewoon goed. Ik zelf neem er meestal 1 tussen de middag. En vaker dan niet als smoothie bowl. Die maak je gewoon met yoghurt ipv melk of sap. Lekker nog wat extra zaadjes en fruit er op, en heerlijk genieten! Normaal maakte ik ze niet zo heel snel, maar als het al voorgesneden is en ik heb zo een fijne vacuüm blender die er ook nog eens voor zorgt dat de boel niet verpietert, dan moet je eigenlijk wel toch?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Fitness en voeding | zó belangrijk is het om gezond te eten

 1. Goede tips! Ik ben sinds kort fan van eiwit-shakes (dat wil zeggen, vanochtend na een pittige hot bikram yoga-les heb ik mijn tweede genomen), omdat het mij werd aangeraden na een heftige (fitness-) training. Goed voor de spieropbouw begreep ik. Onlangs hoorde ik ook dat mijn spiermassa best hoger mag zijn. Maar toch ligt dat fitness mij helemaal niet. En ben ik meer van de groepslessen en de laatste tijd dus yoga. Ik twijfel dus of die shakes wel goed zijn voor mij. Afijn, ik blijf het even uitproberen en ga sowieso wat meer avocado en olijven enzovoorts nemen. Want daar schijnt mijn lijf ook behoefte aan te hebben (en aan wat meer vettige vis).

 2. Ik dacht altijd wel dat ik gezond at, maar nu kom ik er over aan het nadenken…. Smoothies eet ik echt nooit.

 3. Oh, smoothies… ik maak ze eigenlijk veel te weinig maar nu het weer lente is haal ik mijn blender toch maar weer eens te voorschijn! Leuke blog trouwens, ik kom nog terug om uitgebreid rond te kijken want tips over afvallen en gezonder eten zijn altijd welkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang