Close
Sneakers vs. nette schoenen

Sneakers vs. nette schoenen: wanneer draag je wat?

Tegenwoordig worden er veel meer soorten heren nette schoenen gemaakt dan vroeger. Waar je vroeger maar beperkte keuze had, kun je momenteel kiezen uit heel veel verschillende modellen. Dit is een positieve ontwikkeling, maar kan het wel lastiger maken om te kiezen wanneer je welke schoen draagt.

Je hebt sneakers in heel veel verschillende modellen en kleuren, maar je kunt ook voor nette schoenen kiezen. En ook onder de nette schoenen heb je heel veel keus. De een is nog chiquer dan de ander. Misschien duizelt al dit aanbod wel bij jou en weet je niet waar je moet beginnen. Er is een heel belangrijk punt waar je altijd rekening mee moet houden: waar word jij gelukkig van? Als jij je lekker voelt in wat je draagt, straal je dit ook uit. 

Wanneer draag je sneakers?

Sneakers zijn heerlijk comfortabele schoenen. Je kunt ze in verschillende modellen kopen, maar ook voor verschillende gelegenheden. Zo heb je sneakers die speciaal zijn om in te hardlopen, een stukje te wandelen, onder een sportieve outfit of gewoon om te dragen onder je casual outfit. Sneakers heren kun je eigenlijk bijna elke dag wel dragen en naar bijna iedere gelegenheid. Ze zitten ontzettend lekker en in veel gevallen is het net of je je sloffen nog aan hebt. Ideaal toch? Je kunt sneakers dragen onder spijkerbroeken, chino’s, korte broeken en joggingbroeken. Daarnaast combineren ze ook goed met t-shirts, polo shirts, truien of een casual overhemd. 

Sneakers vs nette schoenen wanneer draag je wat

Wanneer draag je nette schoenen?

Nette herenschoenen worden vaak gedragen naar zakelijke gelegenheden, zoals een bruiloft, zakelijke meetings, gala’s, sollicitatiegesprekken en vergaderingen. Er komen gelukkig steeds meer soorten nette herenschoenen op de markt, zodat er voor iedere smaak een passende schoen is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie loafer of een veterschoen. Nette herenschoenen kun je goed combineren onder een net pak (kostuum), een nette pantalon, bij een colbert of overhemd (met of zonder stropdas). En wist je dat je een nette schoen zelfs onder een jeans kunt dragen? Dat maakt je look ook wat zakelijker, maar niet té stijf. Het is wel belangrijk dat je nette schoen goed gepoetst is, anders sla je een flater. 

Wat is beter: de sneaker of de nette herenschoen?

Als je nu een antwoord verwacht waarbij ik je ga vertellen welke schoen beter is; de sneaker of de nette herenschoen, dan moet ik je teleurstellen. Er is geen goed of fout. Het gaat er vooral om welke schoen jij lekker vindt zitten, welke je mooi vindt en naar wat voor gelegenheid je gaat. Ga je naar een zakelijke meeting en ga je strak in pak? Dan draag je daaronder natuurlijk geen sneakers, maar dan kies voor nette schoenen. Ga jij met vrienden een sportieve activiteit ondernemen? Dan draag je geen nette schoenen onder je sport tenue, maar dan kies je voor goede sneakers. Op die manier kun je kijken naar de gelegenheid waar je naartoe gaat én wat jij zelf prettig vindt zitten. 

lees ook Papa wordt 40 | 6 leuke cadeaus

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang