Close
sokken in sandalen

Van de pubers naar de catwalk en alle celebs: sokken in sandalen

Vol afschuw keek ik naar mijn dochters hoe ze de nieuwste puber trend vorig jaar omarmden: sokken in sandalen.

Sokken in sandalen???

In mijn geheugen staan nog vers de buren van over de grens met hun bierbuiken, een buideltasje en sokken in sandalen. Het stond wereldwijd op de “no way dat kan echt niet” lijsten met stipt op 1. Met op 2 toch dat buideltasje. 

Dat buideltasje sloop ergens in 2019 zo van de catwalk de kasten van iedere fashionista weer in. Ook de pubers moesten er standaard 1 hebben. Op de heup een tasje dragen kon gewoon weer, alhoewel de stoere kids hem zijwaarts over de borst dragen. Gekscherend hadden we het er met vriendinnen nog over dat we dan ook wel de sokken in sandalen uit de kast konden trekken. 

En jawel.. daar verschenen ze in het straatbeeld. De modemeisjes droegen eerst nog kittige kanten sokjes in hun open hakjes. De mode jongens kwamen al snel met badslippers en sportsokken. Het liefst zo duur mogelijk. Kon je nog goud neertellen voor die afschuwelijke trend ook. 

Hello Zeeman en Lidl!

Een aantal jaar geleden was ik persfotograaf op een modeshow van een nieuwe designer, wat uiteindelijk gewoon de Zeeman was. De fashionistas moesten per direct aan de beademing want wat een schok!! 

Vorig jaar was het weer zo een feest. De Zeeman, en al snel de Lidl, kwamen met hun eigen sandalen en sportsokken, met logo. De felgekleurde items waren binnen no time uitverkocht en werden later via marktplaats voor wel 20x de winkelprijs verkocht!! 

sokken in sandalen

Sokken in sandalen niet meer weg te denken uit het straatbeeld

Dit jaar doen we er nog een stapje bovenop. De top modellen, A listers, en weer die pubers dragen ze standaard. De mannen met een trainingsbroek en de vrouwen met een legging of wielrenbroekje. Gecombineerd met een lekkere sweater of XL T-shirt. Kendall Jenner heeft van de legging, het oversized shirt en de sokken in sandalen haar statement look gemaakt. Je kunt ze uiteraard ook gewoon bij je jeans of zomerse jurk met een vest aan voor de alternatieve stijl die ook weer helemaal hot is! 

Klik hier voor een aantal foto’s van de celebs met sokken en sandalen. 

Casual every day

Nou heb ik ooit gezworen dat ik de sokken in sandalen nooit zou dragen. Het begon toen de kleine steeds blaren had en totaal niet tegen schoenen kon, behalve haar sandalen. En dus liep die binnen no time met sokken in sandalen naar buiten.

Bij de puber en haar vriendinnen vond ik het stiekem wel geinig staan. En toen ik een keer weer door mijn rug was gegaan en niks aan kon, stapte ook ik met sokken mijn badslippers in. Ik kan niet zeggen dat ik meteen om was, maar wel dat ik van die dikke zachte badslippers heb gehaald, met witte sportsokken. Dus. 

Voor diegene die ook denkt dat het misschien wel heel comfortabel kan zijn, hieronder een paar suggesties!

Natuurlijk kun je de badslippers ook zonder sokken dragen als dat net to much is! De suggesties hierboven zijn net even anders dan je standaard zwembad badslippers, en passen prima op een terrasje of een dagje shoppen (mocht dat ooit weer mogen!).

sokken in sandalen


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang